Hantera vilka typer av annonser du ser i YouTube-videor

Varför visas annonser i videor på YouTube?

Det finns olika typer av annonser som kan visas på YouTube. Annonserna du ser kan baseras på innehållet i videon du tittar på och andra faktorer. Andra faktorer som avgör vilka annonser du ser inkluderar

• information i ditt Google-konto, som ditt åldersintervall och kön
  • annan aktivitet i Googles tjänster, som Google-annonser
  • de olika typer av webbplatser du besöker och aktivitet i mobilappar på din enhet
  • webbplatser och appar som du har besökt och som tillhör företag som annonserar hos Google
  • information om dig som vi får av våra partner.

Vi strävar efter att förbättra din upplevelse av annonser genom att använda policyer för att göra annonserna mer relevanta. Om du ser annonser som du tycker är olämpliga kan du meddela oss genom att skicka feedback.

Hur kan jag styra vilka annonser som visas i videor?

Du kan styra vilka annonser du ser på YouTube i Annonsinställningar. Observera att du även kan visa, radera eller pausa din visningshistorik på YouTube.

Hur kan jag förbättra min annonsupplevelse?

När du tittar på videor kan du få en uppmaning om att betygsätta annonser genom att gilla eller ogilla. Utifrån din feedback försöker vi visa annonser som du är intresserad av.

Hur rapporterar jag en annons?

Om du ser en annons som är olämplig eller till och med bryter mot Googles annonspolicyer kan du rapportera den.

Om du vill rapportera en annons väljer du Info Information på annonsen och sedan Varför visas annonsen? följt av Rapportera den här annonsen. Du kan även fylla i och skicka det här formuläret. Våra team granskar din anmälan av annonsen och vidtar åtgärder om det behövs.

Det går endast att rapportera annonser på YouTube på mobila enheter och på datorn.

YouTube Premium

YouTube Premium är ett betalmedlemskap som är tillgängligt i vissa länder och regioner. Det ger dig en bättre video- och musikupplevelse på YouTube, YouTube Music och YouTube Kids.

Med YouTube Premium kan du titta på miljontals videor utan annonser. Dessa annonser inkluderar sådana som visas på visningssidan och i Shorts-flödet. Du kan fortfarande se varumärken eller kampanjer som är inbäddade i innehållet när kreatören lägger till det. Du kan även se länkar i och omkring innehåll som har lagts till av kreatören. Det kan vara länkar till deras webbplats, profilprodukter, evenemangsbiljetter eller andra relaterade platser de marknadsför. Du kan se videor utan annonser på alla enheter och plattformar där du kan logga in med ditt YouTube-konto.

Läs mer om fördelarna med ett YouTube Premium-medlemskap.