Administrer hvilke typer annonser du ser i YouTube-videoer

Hvorfor ser jeg annonser i YouTube-videoer?

På YouTube kan det vises ulike typer annonser. Disse annonsene kan blant annet være basert på innholdet i videoen du ser på. Følgende andre faktorer kan påvirke hvilke annonser du ser:

• informasjon om deg i Google-kontoen din, for eksempel aldersgruppe og kjønn
  • annen aktivitet i Google-tjenester, for eksempel Google Ads
  • hvilke typer nettsteder du besøker, og aktivitet i mobilapper på enheten din
  • apper og nettsteder du har besøkt, som tilhører bedrifter som annonserer gjennom Google
  • informasjon vi innhenter om deg fra partnere

Vi gjør vårt beste for å forbedre annonseopplevelsen din ved å innføre retningslinjer som skal gjøre annonsene mer relevante. Hvis du ser annonser du mener er upassende, kan du gi oss beskjed ved å sende inn en tilbakemelding.

Hvordan kan jeg kontrollere hva slags annonser jeg ser i videoer?

Du kan kontrollere hva slags annonser du ser på YouTube, i annonseinnstillingene dine. Du kan også se eller tømme YouTube-seerloggen din eller sette den på pause.

Hvordan kan jeg få en bedre annonseopplevelse?

Når du ser på videoer, kan det hende du blir bedt om å vurdere annonsene du ser, med Liker eller Liker ikke. Basert på tilbakemeldingene dine prøver vi å vise deg annonser du er interessert i.

Hvordan kan jeg rapportere en annonse?

Hvis du ser en annonse som er upassende eller til og med i strid med Googles annonseretningslinjer, kan du rapportere den.

For å rapportere annonsen velger du Informasjon Informasjon på annonsen og deretter Hvorfor vises denne annonsen? and then Rapportér denne annonsen. Du kan også velge å fylle ut og sende inn dette skjemaet. Teamet vårt gjennomgår rapporten din og iverksetter tiltak om nødvendig.

Det er bare mulig å rapportere annonser på YouTube for mobil eller datamaskin.

YouTube Premium

YouTube Premium er et betalt abonnement som er tilgjengelig i enkelte land og regioner. Abonnementet gir deg en enda bedre video- og musikkopplevelse på YouTube, YouTube Music og YouTube Kids.

Med YouTube Premium kan du se på millioner av videoer uten annonser. Dette inkluderer annonser som vises på videosider og i Shorts-feeden. Det kan fortsatt hende du ser merkevarebygging eller promoteringer som skaperen har bygget inn i innholdet. Det kan også hende du ser linker som skaperen har lagt til, i og rundt innhold. Disse linkene kan være til skaperens nettsted, varer, arrangementsbilletter eller andre relaterte destinasjoner som markedsføres av skaperen. Annonsefrie videoer støttes på alle enheter og plattformer der du kan logge på med YouTube-kontoen din.

Finn ut mer om fordelene med et YouTube Premium-abonnement.