YouTube-videoissa näkyviin mainoksiin vaikuttaminen

Miksi YouTube-videoissa näkyy mainoksia?

Saatat nähdä YouTubessa erityyppisiä mainoksia. Ne voivat perustua esimerkiksi YouTubessa katsomasi videon sisältöön. Näkemiisi mainoksiin vaikuttavat myös

• Google-tilisi tiedot, esim. ikä ja sukupuoli
  • Googlen muihin palveluihin, kuten Google Adsiin, liittyvä toiminta
  • käyttämiesi verkkosivustojen tyypit ja laitteesi sisältämien mobiilisovellusten käyttö
  • Googlen välityksellä mainostavien yritysten verkkosivustot, joilla olet käynyt, ja sovellukset, joita olet käyttänyt
  • kumppaneidemme sinusta toimittamat tiedot.

Pyrimme näyttämään sinulle kohdistettuja mainoksia. Jos näet mielestäsi sopimattomia mainoksia, ilmoita asiasta meille lähettämällä palautetta.

Miten voin vaikuttaa videoissa näkemiini mainoksiin?

Voit vaikuttaa YouTubessa näykyviin mainoksiin kohdassa Mainosasetukset. Huom. Voit myös tarkastella YouTube-katseluhistoriaasi, tyhjentää sen tai keskeyttää sen tallentamisen.

Miten voin saada paremmin minulle sopivia mainoksia?

Voit arvostella videoissa esitettäviä mainoksia peukkukuvakkeilla. Pyrimme sen perusteella esittämään sinua kiinnostavia mainoksia.

Miten voin ilmoittaa mainoksesta?

Jos näet mainoksen, joka on sopimaton tai rikkoo Googlen mainoskäytäntöjä, voit tehdä siitä ilmoituksen.

Tee ilmoitus valitsemalla ensin mainoksen kohdalta Tiedot Tiedot ja sitten Miksi tämä mainos ja sitten voit myös valita Tee ilmoitus tästä mainoksesta tai täyttää ja lähettää tämän lomakkeen. Tiimimme tarkastaa ilmoituksesi ja ryhtyy toimenpiteisiin tarvittaessa.

Mainoksista voi tehdä ilmoituksia vain YouTuben mobiili- ja tietokoneversioissa.

YouTube Premium

YouTube Premium on tietyillä alueilla saatavilla oleva maksullinen jäsenyys, joka parantaa video- ja musiikkisisällön käyttökokemusta YouTubessa, YouTube Musicissa ja YouTube Kidsissä.

YouTube Premiumin jäsenenä voit katsoa miljoonia videoita ilman mainoksia (tämä koskee myös katselusivulla ja Shorts-fiidissä näkyviä mainoksia). Sisällössä voi edelleen näkyä sisällöntuottajan lisäämää brändäystä tai kampanjoita. Lisäksi voit nähdä sisällössä ja sen ympärillä myös sisällöntuottajan lisäämiä linkkejä esimerkiksi sisällöntuottajan sivustoon, oheistuotteisiin, tapahtumalippuihin tai muihin hänen mainostamiinsa kohteisiin. Kaikki laitteet ja alustat, joilla pystyy kirjautumaan YouTube-tilille, tukevat mainoksettomia videoita.

Katso lisätietoja YouTube Premium ‑jäsenyyden eduista.