Åtgärda problem med aviseringar till prenumeranter

För att följa Children's Online Privacy Protection Act (COPPA) och andra lagar inaktiveras aviseringar för innehåll som är inställt som avsett för barn. Läs mer om hur du anger målgrupp och varför det är viktigt att du anger rätt målgrupp.

Felsöka aviseringar

1. Be tittarna att kontrollera sina inställningar. De flesta problemen med aviseringar beror på tittarnas aviseringsinställningar. Be tittarna att använda felsökningsverktyget för aviseringar om de inte får aviseringar.
  2. Skicka aviseringar till dina prenumeranter när du laddar upp videor. Se till att du har markerat rutan bredvid Publicera i prenumerationsflödet och avisera prenumeranterna under fliken Avancerade inställningar när du laddar upp en video.
  3. Kontrollera hur många gånger du har lagt upp innehåll under de senaste 24 timmarna. Tittarna kan få högst tre aviseringar om nya videor från varje kanal under en 24-timmarsperiod. Läs mer om aviseringsgränser nedan.
  4. Undvik att publicera flera videor samtidigt. Om du publicerar fler än tre videor på kort tid kan vi tillfälligt sluta skicka aviseringar i 24 timmar. Tittarna kan överväldigas av mängden videor, och det kan även bli för mycket för vårt aviseringssystem. Den här spärren aktiveras även om du väljer bort aviseringar för alla videor utom en. Om du behöver ladda upp några videor samtidigt kan du prova att först ladda upp dem som privata. Du kan sedan publicera videorna vid olika tidpunkter.
  5. Håll videorna offentliga efter publiceringen. Det tar vanligtvis 10–20 minuter för oss att skicka alla aviseringar. Om du snabbt ändrar en videos integritetsinställning till Privat efter att du har publicerat den så slutar vi skicka aviseringar.
  6. Kontrollera om antalet prenumeranter ändrades betydligt precis innan du publicerade videon. I de här fallen meddelar vi alla kvalificerade prenumeranter men det kan verka som om alla inte meddelas grund av rapporteringsfördröjningar.
  7. Sök efter kända problem. I sällsynta fall kan det uppstå problem med att skicka aviseringar. Läs avsnittet Kända problem i hjälpcentret eller besök TeamYouTube på Twitter för att ta reda på om några sådana problem har uppstått.
  8. Skicka feedback. Skicka feedback till oss om du har kontrollerat allt ovan och prenumeranterna fortfarande inte får aviseringar.

Notification - Backstage at YouTube

Prenumerera på kanalen YouTube Viewers för att få de senaste nyheterna, uppdateringar och tips.

Vanliga frågor

Hur ofta kan jag skicka aviseringar till prenumeranter?

• Tittarna kan få högst tre aviseringar från varje kanal under en 24-timmarsperiod. De här aviseringarna omfattar videouppladdningar, livestreamar och premiärer.
  • Du kan bara skicka en avisering per community-inlägg under en tredagarsperiod.

Varför finns det gränser för aviseringar om nya videor?

Med aviseringar kan tittarna lära känna sina favoritkreatörer. När tittare får för många aviseringar stänger de ofta av aviseringarna helt. Det påverkar alla kreatörer. Aviseringsgränsen på tre nya videoaviseringar per kanal och dygn är till för att tittarna ska förbli aktiva på YouTube i det långa loppet.

Varför får vissa prenumeranter aviseringar flera timmar efter att jag publicerat videon?

Anpassade aviseringar skickas vid den optimala tidpunkten för varje enskild prenumerant. Det kan innebära att vissa prenumeranter som har valt anpassade aviseringar får aviseringen ett antal timmar efter att du publicerat din video. Vi anger en leveranstid baserat på när det är mest troligt att prenumeranten tittar på videon efter att ha sett aviseringen.
Prenumeranter som väljer att få alla aviseringar meddelas vanligtvis inom några minuter efter att du har publicerat en ny video.

Vad betyder anpassade aviseringar?

Definitionen av ”anpassade” varierar beroende på person. Anvisningarna anpassas utifrån tittares visningshistorik, när de tittar på videor från en kanal, hur populära vissa videor är och när de öppnar aviseringar.

Varför har YouTube en anpassad inställning? Varför inte skicka alla aviseringar?

De flesta tittare vill inte få alla aviseringar. Om prenumeranterna känner sig överväldigade av antalet aviseringar händer det att de stänger av aviseringarna helt och hållet.
Anpassade aviseringar hjälper till att förhindra att användarna stänger av alla aviseringar för din kanal eller för alla kanaler. De bidrar till att hålla tittarna mer engagerade i aviseringar på lång sikt.
Prenumeranter med anpassade aviseringar är fortfarande värdefulla för din kanal. De här prenumeranterna ser varje video som du laddar upp i prenumerationsflödet. Det skiljer dina videor från miljoner andra videor på YouTube.

Hur fungerar aviseringar om livestreamar?

Aviseringar om livestreamar skickas i likhet med videouppladdningar till prenumeranter som
  1. har aktiverat Alla aviseringar för din kanal och
  2. har aktiverat YouTube-aviseringar för sitt konto och sin enhet.

Om du använder en omkodare skickas aviseringar till de här prenumeranterna när livestreamen görs offentlig och vi identifierar att du sänder live. Om din livestream till exempel är offentlig men vi inte har fått inmatning från omkodaren om att du sänder live skickar vi inte aviseringar.

Ta reda på mer om att livestreama på YouTube.

Varför finns det flera inställningar för aviseringar till tittare?

Med aviseringar kan tittarna lära känna sina favoritkreatörer. Vi vill ge tittarna möjligheten att anpassa sina aviseringar per kanal eller för hela kontot.
Vissa aviseringsinställningar ligger utanför YouTubes kontroll. En prenumerants enhetsinställning kan till exempel åsidosätta YouTube och förhindra att aviseringar når prenumeranter.
Vilka inställningar kan påverka aviseringar?
Ändringar av följande inställningar återspeglas inte på enskilda kanalsidor.

I YouTube-appen eller på webbplatsen:

• Kontots aviseringsinställningar på datorn: På datorn kan tittare bestämma om de vill få e-postuppdateringar och datoraviseringar från YouTube genom att öppna Inställningar följt av Aviseringar. De kan också välja om de ska få aviseringar från enskilda kanaler som e-postuppdateringar, aviseringar, båda eller ingetdera.
  • Kontots aviseringsinställningar på mobila enheter: På en mobil enhet kan tittare aktivera och inaktivera aviseringar genom att öppna Inställningar följt av Aviseringar.
  • Prenumerationshanterare på datorn: Prenumeranter kan inaktivera aviseringar för enskilda kanaler i prenumerationshanteraren på datorn.
  • Kanalinställningar på mobila enheter: På en mobil enhet kan tittare använda sidan för kanalinställningar under Inställningar följt av Aviseringar följt av Kanalinställningar för att inaktivera aviseringar för enskilda kanaler.

På enheten:

• Enhetens aviseringsinställningar: På en mobil enhet kan tittarna stänga av YouTube-aviseringar i enhetens inställningar. De här inställningarna åsidosätter YouTube-appens och kontots inställningar.
  • Aviseringsinställningar för Chrome: Chrome-användare kan stänga av Chrome-aviseringar i inställningarna på datorn. Den här inställningen åsidosätter YouTube-inställningen för Chrome-aviseringar.
En översikt över alla de här inställningarna finns i den här videon från TeamYouTube.

Varför är aviseringar inaktiverade för innehåll som är avsett för barn?

För att följa Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA) och andra lagar begränsar vi datainsamlingen för innehåll som är klassificerat som avsett för barn. Vissa funktioner, bland annat aviseringar, kan begränsas eller inaktiveras för sådant innehåll och dina prenumeranter kommer inte längre att få aviseringar om din kanal. Du kan läsa mer om hur du anger målgrupp för din kanal eller dina videor här.