Løs problemer med abonnentvarsler

For å sikre overholdelse av Children's Online Privacy Protection Act (COPPA) og andre gjeldende lover er varsler slått av for innhold som er kategorisert som «laget for barn». Finn ut mer om hvordan du angir målgruppen din, og hvorfor det er viktig at du gjør dette riktig.

Feilsøking av varsler

1. Be seerne sjekke innstillingene sine. Nesten alle problemer med varsler skyldes varslingsinnstillingene til seerne. Be seerne om å bruke feilsøkingsverktøyet for varsler hvis de ikke mottar varsler.
  2. Varsle abonnentene når du laster opp videoer. Når du laster opp en video, må du sørge for at du har merket av i boksen ved siden av «Legg ut i Abonnementer-feeden, og send varsler til abonnentene» på «Avanserte innstillinger»-fanen.
  3. Kontrollér hvor ofte du har lagt ut innhold det siste døgnet. Seerne mottar maksimalt tre varsler om nye videoer fra hver kanal i løpet av 24 timer. Nedenfor kan du lese mer om grensene for antall varsler.
  4. Unngå å publisere mange videoer samtidig. Hvis du publiserer flere enn tre videoer i løpet av et kort tidsrom, kan det hende at vi midlertidig stopper utsendingen av varsler i 24 timer. Det er ikke bare abonnentene som kan bli overveldet hvis du publiserer mange videoer samtidig, men også varslingssystemene våre. Dette skjer selv om du har valgt bort varsler for alle unntatt én av videoene. Hvis du skal laste opp flere videoer samtidig, kan det være lurt å merke dem som private til å begynne med. Deretter kan du publisere dem hver for seg på forskjellige tidspunkter.
  5. Sørg for at videoene forblir offentlige etter publisering. Det tar som regel 10–20 minutter før alle varslene er sendt ut. Hvis du endrer tilgangsinnstillingen til «Privat» kort tid etter publisering, slutter vi å sende ut varsler.
  6. Sjekk om antallet abonnenter endret seg betydelig rett før du publiserte videoen. I slike tilfeller blir alle de aktuelle abonnentene varslet, men på grunn av forsinkelser i rapporteringen kan det se ut som om ikke alle abonnentene mottok varselet.
  7. Se etter kjente problemer. En sjelden gang kan det oppstå problemer med levering av varsler. Du kan finne ut om dette er tilfellet, ved å gå til Kjente problemer-delen i brukerstøtten eller TeamYouTube på Twitter.
  8. Send tilbakemelding. Hvis du har sjekket alt ovenfor og abonnentene fortsatt ikke mottar varsler, kan du sende oss en tilbakemelding.

Notification - Backstage at YouTube

Abonner på YouTube Viewers-kanalen for å få siste nytt, oppdateringer og tips.

Vanlige spørsmål

Hvor ofte kan jeg varsle abonnentene?

• Seerne mottar maksimalt tre varsler fra hver kanal i løpet av 24 timer. Disse varslene omfatter videoopplastinger, direktesendinger og premierer.
  • Du kan bare sende ett varsel om foruminnlegg i løpet av tre dager.

Hvorfor finnes det varselsbegrensninger for nye videoer?

Varsler gjør det enklere for seerne å bli kjent med favorittskaperne sine. Hvis seerne mottar veldig mange varsler, velger de ofte å slå av varsler helt – noe som er uheldig for alle skapere. En begrensning på tre varsler om nye videoer per kanal per døgn bidrar til å holde seerne aktive på YouTube over tid.

Hvorfor mottar noen abonnenter varsler flere timer etter at jeg har publisert en video?

Personlig tilpassede varsler sendes ut på et optimalt tidspunkt, noe som varierer fra abonnent til abonnent. Dette kan bety at enkelte abonnenter som har angitt «Personlig tilpasset» som varslingsnivå, mottar varslene noen timer etter at du har publisert en video. Vi leverer varselet når vi tror det er mest sannsynlig at abonnenten kommer til å se på videoen din etter å ha fått det.
Abonnenter som velger å motta alle varsler, blir som regel varslet få minutter etter at du har publisert en ny video.

Hva innebærer «Personlig tilpasset» som varslingsnivå?

Hva «Personlig tilpasset» innebærer, varierer fra person til person. Varslene tilpasses til hver enkelt seer basert på seerloggen deres, når de ser på videoer fra en bestemt kanal, hvor populære enkelte videoer er, og når de åpner varsler.

Hvorfor har YouTube en «Personlig tilpasset»-innstilling? Hvorfor sendes ikke alle varsler?

De fleste seere ønsker ikke å motta alle varsler. Abonnenter velger ofte å slå varsling helt av hvis de synes det blir masete med veldig mange varsler.
Personlig tilpassede varsler bidrar til å forhindre at brukerne slår av alle varsler – enten for kanalen din eller for alle kanaler. Med personlig tilpassede varsler er det mer sannsynlig at seerne holder engasjementet oppe over tid.
Abonnenter med personlig tilpassede varsler er fortsatt verdifulle for kanalen din. Disse abonnentene ser alle videoene du laster opp, i Abonnementer-feeden sin. Dette gjør at videoene dine skiller seg ut blant millioner av andre videoer på YouTube.

Hvordan fungerer varsler om direktesendinger?

Varsler om direktesendinger fungerer på samme måte som for vanlige videoopplastinger – varslene sendes til abonnenter som har
  1. slått på «Alle varsler» for kanalen din og
  2. slått på YouTube-varsler for kontoen og enheten sin

Hvis du bruker en enkoder, sendes varslene til de aktuelle abonnentene først etter at direktesendingen er gjort offentlig og vi har registrert at du sender direkte. Eksempel: Hvis direktesendingen din er offentlig, men vi ikke har mottatt noen overføring fra enkoderen din som tyder på at du sender direkte, venter vi med å sende ut varsler.

Finn ut mer om direktesendinger på YouTube.

Hvorfor har seerne flere varslingsinnstillinger?

Varsler gjør det enklere for seerne å bli kjent med favorittskaperne sine. Vi ønsker å gi seerne mulighet til å tilpasse varslene sine for hver enkelt kanal eller for hele kontoen sin.
Enkelte varselsinnstillinger har ikke YouTube kontroll over. Enhetsinnstillingen til en abonnent kan for eksempel overstyre YouTube og forhindre at varsler når frem til mottakeren.
Hvilke innstillinger kan påvirke varsler?
Endringer i følgende innstillinger gjenspeiles ikke på den enkelte kanalsiden.

I YouTube-appen eller på YouTube-nettstedet:

• Varslingsinnstillinger på kontonivå (datamaskin): Seere som bruker datamaskin, kan velge om de skal motta e-postoppdateringer og skrivebordvarslinger fra YouTube, ved å gå til Innstillinger etterfulgt av Varsler. De kan også velge om de skal motta varsler fra enkeltkanaler i form av e-postoppdateringer, varsler, begge deler eller ingen av delene.
  • Varslingsinnstillinger på kontonivå (mobil): Seere som bruker en mobilenhet, kan slå abonnementsvarsler av eller på ved å gå til Innstillinger etterfulgt av Varsler.
  • Abonnementsbehandleren på datamaskin: Abonnenter som bruker datamaskin, kan slå av varsler fra enkeltkanaler via abonnementsbehandleren.
  • Kanalinnstillinger på mobil: Seere som bruker en mobilenhet, kan slå av varsler fra enkeltkanaler ved å gå til Innstillinger etterfulgt av Varsler etterfulgt av Kanalinnstillinger.

På enheten:

• Varslingsinnstillinger på enheten: Seere som bruker en mobilenhet, kan slå av YouTube-varsler i enhetsinnstillingene. Disse innstillingene overstyrer eventuelle innstillinger for YouTube-appen og -kontoen deres.
  • Varslingsinnstillinger i Chrome: Seere som bruker datamaskin og har Chrome som nettleser, kan slå av varsler i Chrome-innstillingene. Denne innstillingen overstyrer YouTube-innstillingen for Chrome-varsler.
Ta en titt på denne videoen fra TeamYouTube for å få en oversikt over alle disse innstillingene.

Hvorfor er varsler slått av for innhold klassifisert som «laget for barn»?

For å overholde Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA) og andre lover setter vi begrensninger for datainnsamling fra innhold kategorisert som laget for barn. Derfor kan enkelte funksjoner, inkludert varsler, være begrenset eller slått av for slikt innhold, og abonnentene dine kommer heller ikke til å motta varsler om kanalen din lenger. Her finner du mer informasjon om hvordan du angir målgruppen for kanalen eller videoen din.