Ontvangst van meldingen door abonnees: problemen oplossen

Problemen met meldingen oplossen

1. Vraag kijkers hun instellingen te controleren. Bijna alle problemen met meldingen hebben te maken met de meldingsinstellingen van kijkers. Vraag kijkers om de probleemoplosser voor meldingen te gebruiken als ze geen meldingen ontvangen.
  2. Stel abonnees op de hoogte wanneer je video's uploadt. Ga naar het tabblad 'Geavanceerde instellingen' en zorg ervoor dat het vakje naast 'In de abonnementsfeed publiceren en abonnees een melding sturen' is aangevinkt wanneer je een video uploadt.
  3. Controleer hoe vaak je hebt gepost in de afgelopen 24 uur. Kijkers kunnen in een periode van 24 uur maximaal drie videomeldingen per kanaal ontvangen. Hieronder lees je meer informatie over meldingslimieten.
  4. Controleer of er bekende problemen zijn. In zeldzame gevallen kunnen er problemen zijn met de ontvangst van meldingen. Ga naar het gedeelte 'Bekende problemen' in het Helpcentrum of het Twitter-account van Team YouTube om na te gaan of dit het geval is.
  5. Verzend feedback. Heb je alle bovenstaande stappen uitgevoerd, maar krijgen kijkers nog steeds geen meldingen? Stuur ons dan feedback.

Meer informatie over meldingen.

Bekijk de volgende video van Team YouTube voor meer informatie over meldingen.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak kan ik abonnees meldingen sturen?

• Kijkers kunnen in een periode van 24 uur maximaal 3 meldingen per kanaal ontvangen. Hieronder vallen meldingen over video-uploads, live streams en premières.
  • Per periode van 3 dagen kun je slechts 1 melding over een communitypost verzenden.

Waarom zijn er meldingslimieten voor nieuwe video's?

Dankzij meldingen blijven kijkers betrokken bij hun favoriete creators. Als kijkers te veel meldingen ontvangen, melden ze zich vaak af voor alle meldingen. Dat heeft gevolgen voor alle creators. Met een maximum van drie nieuwe videomeldingen per kanaal per dag blijven kijkers langdurig actief op YouTube.

Waarom krijgen sommige abonnees pas uren nadat ik mijn video heb gepubliceerd meldingen?

Gepersonaliseerde meldingen worden op het optimale moment voor elke individuele abonnee verzonden. Dit kan betekenen dat sommige abonnees die hun meldingen hebben ingesteld op 'Gepersonaliseerd', hun melding pas uren nadat je je video hebt gepubliceerd ontvangen. We leveren de melding op het moment waarvan we denken dat de abonnee de meeste kans heeft om je video te bekijken nadat hij de melding heeft gezien.
Abonnees die ervoor kiezen alle meldingen te ontvangen, ontvangen ze meestal binnen enkele minuten na een nieuwe video.

Wat houden gepersonaliseerde meldingen in?

De betekenis van 'gepersonaliseerd' verschilt per persoon. Ze zijn aangepast aan elke kijker op basis van hun kijkgeschiedenis, hoe vaak ze video's van een kanaal bekijken, hoe populair bepaalde video's zijn en hoe vaak ze meldingen openen.

Waarom heeft YouTube de instelling 'Gepersonaliseerd'? Is het niet beter om alle meldingen te verzenden?

De meeste kijkers willen niet alle meldingen ontvangen. Als abonnees zich overweldigd voelen door het aantal meldingen dat ze ontvangen, schakelen ze soms alle meldingen uit.
Met gepersonaliseerde meldingen wordt voorkomen dat gebruikers alle meldingen voor je kanaal of voor alle kanalen uitschakelen. Ze zorgen ervoor dat kijkers langer betrokken blijven bij meldingen.
'Gepersonaliseerde' abonnees zijn nog steeds waardevol voor je kanaal. Deze abonnees zien elke video die je uploadt in hun eigen subfeed. Hiermee onderscheid je je video's van miljoenen andere video's op YouTube.

Waarom zijn er meerdere meldingsinstellingen voor kijkers?

Dankzij meldingen blijven kijkers betrokken bij hun favoriete creators. Ook willen we kijkers de mogelijkheid bieden om hun meldingen per kanaal of voor hun hele account aan te passen.
Op sommige meldingsinstellingen heeft YouTube geen invloed. De meldingsinstellingen op telefoons kunnen die van YouTube bijvoorbeeld overschrijven, waardoor abonnees geen meldingen ontvangen.
Welke instellingen kunnen van invloed zijn op meldingen?
Wijzigingen in de volgende instellingen worden niet toegepast op afzonderlijke kanaalpagina's.

In de YouTube-app of op de YouTube-website:

• Instellingen voor accountmeldingen op desktops: Op een computer kunnen kijkers via Instellingen en dan Meldingen bepalen of ze e-mailupdates en bureaubladmeldingen van YouTube ontvangen. Ze kunnen ook kiezen of ze meldingen van afzonderlijke kanalen willen ontvangen in de vorm van e-mailupdates, pushmeldingen, beide of geen van beide.
  • Instellingen voor accountmeldingen op mobiel: Op een mobiel apparaat kunnen kijkers meldingen van abonnementen in- of uitschakelen via Instellingen en dan Meldingen.
  • Abonnementsbeheer op desktops: Abonnees kunnen meldingen van afzonderlijke kanalen uitschakelen via abonnementsbeheer op een computer.
  • Kanaalinstellingen op mobiel: Op een mobiel apparaat kunnen kijkers de pagina 'Kanaalinstellingen' gebruiken via Instellingen en dan Meldingen en dan Kanaalinstellingen om meldingen voor afzonderlijke kanalen uit te schakelen.

Op je apparaat:

• Instellingen voor apparaatmeldingen: Op een mobiel apparaat kunnen kijkers YouTube-meldingen uitschakelen via hun apparaatinstellingen. Deze instellingen hebben voorrang op de instellingen van een YouTube-app en de accountinstellingen.
  • Instellingen voor Chrome-meldingen: Op een computer kunnen Chrome-gebruikers de Chrome-meldingen uitschakelen in hun instellingen. Deze instelling overschrijft de YouTube-instelling voor Chrome-meldingen.