Ta YouTube-sertifiseringskurs

Kvalifikasjonskravene for YouTube-sertifiseringskursene ble endret i oktober 2019. Påmelding til YouTube-sertifiseringskursene er nå forbeholdt skapere og partnere som enten har en YouTube-partneradministrator eller tilgang til Content ID. Hvis du tidligere har bestått et YouTube-sertifiseringskurs, men ikke oppfyller disse kravene, kan du ikke fornye den aktuelle sertifiseringen.

YouTube-sertifiseringen består av en rekke kurs vi har utviklet for at kvalifiserte skapere og partnere skal kunne bruke avanserte YouTube-systemer og -verktøy.

Se om du er kvalifisert

Påmelding til YouTube-sertifiseringskursene er forbeholdt skapere og partnere som enten har en YouTube-partneradministrator eller tilgang til Content ID.

For å kunne ta YouTube-sertifisering må du dessuten innfri følgende krav:

Meld deg på et kurs

Hvis du er kvalifisert, kan du kontakte partneradministratoren din for å melde deg på et kurs. Partneradministratoren kan hjelpe deg med å finne ut hvilke kurs du kan ha mest nytte av å ta.

Hvis du ikke har noen partneradministrator, men du har tilgang til Content ID, kan du kontakte brukerstøtteteamet for skapere ved å velge Få hjelp øverst til høyre.

Fullfør kurset

Slik fullfører du et kurs:

1. Gjennomgå kursmateriellet i ditt eget tempo.
  2. Ta eksamenen. Du har to timer på å fullføre den. Hvis du ikke består eksamenen på første forsøk, kan du prøve igjen etter 24 timer.

Du må oppnå 75 % eller høyere for å bestå. Du mottar en e-post der det bekreftes at du har fullført eksamenen. Det aktuelle kursdiplomet er gyldig i 18 måneder. Du må ta eksamenen på nytt etter 18 måneder.

Musikkpartnere: Fullfør antallet kurs som er spesifisert i SRAV-avtalen din (hvis aktuelt).

Vanlige spørsmål om YouTube-sertifisering

Hvor mange forsøk har jeg på å bestå eksamenen?

Hvis du ikke består eksamenen på første forsøk, må du vente 24 timer før du kan ta den på nytt. Du kan ta eksamenen om igjen helt til du har bestått.