Innføring i offisielle artistkanaler

Hvis du er en artist med tilstedeværelse på YouTube, kan du bruke en offisiell artistkanal til å samle alle abonnentene og alt innholdet fra de forskjellige YouTube-kanalene dine på ett sted. Du får også tilgang til en rekke verktøy som er utviklet for artister, inkludert Analytics for artister.

Funksjoner for offisielle artistkanaler

Hele fanskaren din samles på den offisielle artistkanalen

Når du får en offisiell artistkanal, slår vi sammen abonnentene fra emnekanalen, Vevo-kanalen (hvis du har en) og den eksisterende kanalen med den nye kanalen din. Abonner-knappen og antall abonnenter vises ikke lenger på emnekanalen eller den eksisterende kanalen.

Det kan hende du ser en økning i antall abonnenter for den offisielle artistkanalen etter hvert som vi samler publikummet ditt.

Abonnentene ser nye musikkvideoer uavhengig av hvilken kanal de abonnerer på – den offisielle artistkanalen eller de andre kanalene dine. Denne sammenslåingen gjør at du kan promotere og distribuere ny musikk mer effektivt.

Andre funksjoner som er tilgjengelige på den offisielle artistkanalen din, inkluderer billettsalg, varer, og Analytics for artister.

Tips: Nå som publikum er samlet på ett sted, kan du benytte anledningen til å kommunisere med fansen gjennom foruminnlegg, kommentarhjerter og direktesendinger.

Kvalifikasjonskriterier for programmet

For å være kvalifisert for en offisiell artistkanal må du oppfylle følgende krav:

• Du må eie og drive en YouTube-kanal for en artist eller et band, og fokus for kanalen må være på musikken til artisten eller bandet.
  • Du må ha minst én offisiell musikkutgivelse på YouTube som er levert og distribuert av en musikkdistributør eller et plateselskap.
  • Kanalen din må overholde YouTube-retningslinjene, inkludert retningslinjene for brukere, vilkårene for bruk og opphavsrettsreglene.

Minst ett av følgende kriterier må også være oppfylt:

• Du må samarbeide med en YouTube-partneradministrator.
  • Du må være med i YouTubes partnerprogram («YPP»).
  • Du må være knyttet til et plateselskapnettverk som samarbeider med en YouTube-partneradministrator.
  • Musikken din må distribueres av en musikkpartner som står oppført i YouTube-tjenestekatalogen for musikkpartnere.

Slik søker du om en offisiell artistkanal

Kontakt plateselskapet ditt eller distributøren din for å be om en offisiell artistkanal. Hvis du ikke har plateselskap eller distributør, kan du kontakte en musikktjenestepartner som kan be om en offisiell artistkanal på dine vegne. Du finner en liste over musikktjenestepartnerne våre i YouTube-tjenestekatalogen. Musikktjenestepartnere kan be om en offisiell artistkanal på dine vegne i forbindelse med levering av musikkinnhold til YouTube.

Retningslinjer og programmer for offisielle artistkanaler

Retningslinjer og programmer for offisielle artistkanaler

Hvis du har en offisiell artistkanal på YouTube, er det viktig at du følger YouTube-retningslinjene for brukere.

Den offisielle artistkanalen din blir suspendert og omgjort til en vanlig kanal hvis den får en advarsel om brudd på retningslinjene for brukere eller har innhold med begrensede funksjoner. Kanalen blir automatisk gjenopprettet som en offisiell artistkanal hvis du ikke lenger har aktive advarsler om brudd på retningslinjene for brukere eller innhold med begrensede funksjoner, og hvis den oppfyller alle de andre programkriteriene som er nevnt ovenfor.

Artist på vei opp

YouTube er et sted for egenart og mangfold, der man kan oppdage nye sjangere og innholdsformater.

Vi fremhever nye og lovende skapere og artister i en ny del av På vei opp-fanen.

Finn ut mer i brukerstøtten for Artist på vei opp.