Köp en Superchatt

Superchatt är ett nytt sätt för fans och innehållsskapare att interagera i en livechatt. Du kan köpa Superchattar för att markera ditt meddelande i livechatten. Läs mer om tillgänglighet och systemkrav.

Du kan donera till kvalificerade ideella organisationer med Superchatt för välgörenhet. Läs mer.

Superchattar skiljer sig från vanliga meddelanden på två sätt:

• Din Superchatt markeras med en färg.
  • Din Superchatt fästs i chattremsan under en viss tid, beroende på angivet belopp.

Göra ett köp

Så här gör du ett köp från YouTube eller YouTube Gaming på datorn eller i mobilappen:

1. Välj dollartecknet i en livechatt. Chatten måste vara synlig, och mobila enheter måste vara i porträttläge.
  2. Välj Skicka Superchatt.
  3. Välj ett belopp genom att dra i skjutreglaget eller skriva in önskat belopp.
  4. Du kan också skriva ett meddelande.
  5. Välj Köp och skicka.
  6. Genomför köpet genom att följa anvisningarna.

När en Superchatt har köpts visar en timer hur lång tid det är kvar för din Superchatt. Innehållsskaparen eller YouTube kan avsluta chatten eller livestreamen innan tiden i timern är slut. Det går inte att överföra Superchattar mellan videor.

Obs! Superchattmeddelandet, användarnamnet, kanalikonen och beloppet visas för alla.

Inköpsbegränsningar

Köp för under 5 USD (eller motsvarande i lokal valuta) visas inte i chattremsan.

Du kan spendera upp till 500 USD per dag eller 2 000 USD per vecka (eller motsvarande i din lokala valuta) på Superchattar.

Chattmoderering

Alla chattmeddelanden, inklusive texter och grafik, kan modereras av innehållsskapare och YouTube. Modererade chattar kan tas bort från vyn av dig och/eller av andra när som helst och oavsett anledning utan föregående meddelande.

Du kan också ta bort en Superchatt som du köpt och skickat. Välj menyn > Ta bort.

Modererade eller borttagna Superchattar återbetalas inte. Om du har frågor kan du kontakta YouTubes supportteam eller läsa vår återbetalningspolicy.

Policyer för Superchatt

Liksom allt på YouTube måste de Superchattar du skickar uppfylla riktlinjerna för communityn. Om en Superchatt modereras och tas bort för att den bryter mot våra policyer donerar YouTube sin del av intäkterna till välgörenhet.

Du måste också fortsätta att följa alla gällande lagar i enlighet med YouTubes användarvillkor. Pengar du spenderar på Superchattar kan behandlas annorlunda baserat på lagar som gäller för dig och dina aktiviteter. Du är ansvarig för att du förstår och följer alla gällande lagar, däribland om du får köpa Superchattar.