Köp en Superchatt

Superchatt är ett roligt sätt för fans och innehållsskapare att interagera i en livechatt. Du kan köpa Superchattar för att markera ditt meddelande i livechatten.

Läs mer om tillgänglighet och systemkrav.

Du kan donera till kvalificerade ideella organisationer med Superchatt för välgörenhet. Läs mer.

Superchattar skiljer sig från vanliga meddelanden på två sätt:

• Din Superchatt markeras med en färg.
  • Din Superchatt fästs i chattremsan under en viss tid, beroende på angivet belopp.
Tillgänglighet

Superchatt är tillgängligt i följande länder:

• Argentina
  • Australien
  • Österrike
  • Vitryssland
  • Belgien
  • Bolivia
  • Bosnien-Hercegovina
  • Brasilien
  • Bulgarien
  • Canada
  • Chile
  • Colombia
  • Costa Rica
  • Cypern
  • Tjeckien
  • Danmark
  • Dominikanska republiken
  • Ecuador
  • El Salvador
  • Finland
  • Frankrike
  • Tyskland
  • Grekland
  • Guatemala
  • Honduras
  • Hongkong
  • Ungern
  • Indien
  • Irland
  • Italien
  • Japan
  • Luxemburg
  • Makedonien
  • Malta
  • Mexiko
  • Nederländerna
  • Nya Zeeland
  • Nicaragua
  • Norge
  • Panama
  • Paraguay
  • Peru
  • Filippinerna
  • Polen
  • Portugal
  • Rumänien
  • Ryssland
  • Senegal
  • Slovakien
  • Slovenien
  • Sydafrika
  • Sydkorea
  • Spanien
  • Sverige
  • Schweiz
  • Taiwan
  • Uganda
  • Storbritannien
  • USA
  • Uruguay

Läs mer om att ändra platsinställningarna.

Göra ett köp

Superchattar kan kosta mellan 0,99 och 500 USD (intervallet kan skilja sig åt beroende på din lokala valuta). När du köper en Superchatt väljer du hur mycket du vill betala för den.

Så här använder man Superchatt

Följ de här anvisningarna för att göra ett YouTube-köp på datorn eller i mobilappen:

1. Välj dollartecknet i en livechatt. Chatten måste vara synlig, och mobila enheter måste vara i porträttläge.
  2. Välj Skicka Superchatt.
  3. Välj ett belopp genom att dra i skjutreglaget eller skriva in önskat belopp.
    • Det här visas i din lokala valuta.
    • Superchattens färg och hur länge den är fäst högst upp i ett chattflöde beror på hur mycket du betalar.
  4. Du kan också skriva ett meddelande.
  5. Välj Köp och skicka.
  6. Genomför köpet genom att följa anvisningarna.

När en Superchatt har köpts visar en timer hur lång tid det är kvar för din Superchatt. Innehållsskaparen eller YouTube kan avsluta chatten eller livestreamen innan tiden i timern är slut. Det går inte att överföra Superchattar mellan videor.

Obs! Din Superchatt, ditt användarnamn, kanalikonen och beloppet visas för alla. Den här informationen kan också vara tillgänglig för kanalen via YouTubes data-API. Liksom allt på YouTube måste alla Superchattar du skickar uppfylla riktlinjerna för communityn.

Inköpsbegränsningar

Köp för under 5 USD (eller motsvarande i lokal valuta) visas inte i chattremsan.

Du kan spendera upp till 500 USD per dag eller 2 000 USD per vecka (eller motsvarande i din lokala valuta) på Superchattar och Super Stickers.

Chattmoderering

Alla chattmeddelanden, inklusive texter och grafik, kan modereras av innehållsskapare och YouTube. Modererade chattar kan tas bort från vyn av dig och/eller av andra när som helst och oavsett anledning utan föregående meddelande.

Du kan också ta bort en Superchatt som du har köpt och skickat. Välj menyn > Ta bort.

Modererade eller borttagna Superchattar återbetalas inte. Om du har frågor kan du kontakta YouTubes supportteam eller läsa vår återbetalningspolicy.

Policyer för Superchatt

Liksom allt på YouTube måste de Superchattar du skickar uppfylla riktlinjerna för communityn

Du måste även fortsätta följa alla gällande lagar i enlighet med YouTubes användarvillkor. Pengar du spenderar på Superchattar kan behandlas annorlunda baserat på lagar som gäller för dig och dina aktiviteter. Du är ansvarig för att du förstår och följer alla gällande lagar, däribland om du får köpa Superchattar.