Lägga till videominiatyrer på YouTube

Med videominiatyrer kan tittarna se en ögonblicksbild av videon. Du kan välja bland alternativen som YouTube genererar automatiskt eller ladda upp en egen om ditt konto har verifierats. Se till att miniatyren följer riktlinjerna för communityn.

Lägga till automatiska eller anpassade miniatyrer

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Innehåll i menyn till vänster.
  3. Klicka på videon du vill redigera.
  4. Välj en miniatyr som skapats automatiskt eller klicka på Ladda upp miniatyr om du vill skapa en anpassad videominiatyr från en bild på enheten.
  5. Klicka på Spara.
Obs! Det kan ta en stund innan miniatyrändringarna visas på YouTube.

Se hur du lägger till en anpassad videominiatyr

Titta på följande video från kanalen YouTube Creators om du vill ha anvisningar om hur du lägger till en anpassad videominiatyr på YouTube.

How to Add Custom Thumbnails to Your YouTube Videos

Prenumerera på kanalen YouTube Creators för att få de senaste nyheterna, uppdateringar och tips.
Få tips för kreatörer om videominiatyrer.

Rekommenderade metoder för anpassade miniatyrer

Bildstorlek och upplösning

Den anpassade miniatyren ska vara så stor som möjligt. Den kommer att användas som förhandsgranskningsbild i den inbäddade spelaren. Vi rekommenderar att dina anpassade miniatyrer

• har en upplösning på 1 280 x 720 (minst 640 bildpunkter som bredd)
  • laddas upp i bildformat som JPG, GIF eller PNG
  • inte är större än 2 MB för videor eller 10 MB för poddar
  • helst har bildformatet 16:9, eftersom det oftast används för YouTube-spelare och förhandsgranskningar.
  • För poddspellistor laddar du upp en miniatyr med bildformatet 1:1 i stället för 16:9 (1 280 x 1 280 pixlar).

Riktlinjer för miniatyrer

Alla anpassade miniatyrer måste följa riktlinjerna för communityn. En miniatyr kan avvisas och du kan få en varning på kontot om den innehåller:
  • Nakenhet eller sexuellt innehåll
  • Hatretorik
  • Våld
  • Skadligt eller farligt innehåll
Upprepade överträdelser kan leda till att du förlorar rätten att använda anpassade miniatyrer i 30 dagar, och till och med uppsägning av ditt konto. Läs mer om varningar om brott mot communityns riktlinjer.
Om en varning utfärdas får du ett meddelande via e-post. Du ser även varningen i kanalinställningarna nästa gång du loggar in på YouTube. Du kan överklaga varningen om du anser att dina miniatyrer inte strider mot YouTubes riktlinjer för communityn. Om din överklagan godkänns och du inte redan har ersatt miniatyren kan vi återställa den.

Gränser för anpassade miniatyrer

Det finns en gräns för hur många anpassade miniatyrer du får ladda upp på en kanal per dag. Om felmeddelandet ”Daglig gräns för anpassade miniatyrer uppnådd” visas när du försöker ladda upp en video kan du försöka igen om 24 timmar.
Gränserna kan variera efter land/region eller kanalhistorik. Upphovsrättsvarningar kan påverka bedömningen av hur kvalificerad kanalhistoriken är. Varningar om brott mot communityns riktlinjer påverkar hur många anpassade miniatyrer du kan ladda upp.
Obs! Du kan inte ladda upp anpassade miniatyrer för Shorts-videor på samma sätt som för videor i långt format. Du kan välja en bild från Shorts-videon som du vill använda som miniatyr som visas i sökresultat, på sidor för ändring av inriktning av hashtaggar och ljud samt på din kanalsida. När du har valt kan du inte ändra miniatyren efter att du har laddat upp videon.

Varför är mina anpassade miniatyrer inaktiverade?

YouTube kan inaktivera anpassade miniatyrer för vissa sökresultat när de anses olämpliga för tittare.
Alla anpassade miniatyrer måste följa riktlinjerna för communityn.