Lägga till videominiatyrer

Om du vill lägga till miniatyrer på mobilen använder du YouTube Studio-appen.

Med videominiatyrer kan tittarna se en ögonblicksbild av din video när de använder YouTube. När din video har laddats upp kan du välja mellan tre miniatyrbildsalternativ som skapats automatiskt av YouTube eller ladda upp en egen miniatyr.

Lägga till eller byta videominiatyr

1. Logga in på YouTube Studio-betan.
  2. Välj Videor i menyn till vänster.
  3. Välj en video genom att klicka på titeln eller miniatyren.
  4. Välj en miniatyr som skapats automatiskt och välj sedan Spara.

Skapa en anpassad videominiatyr

Du måste ha ett verifierat konto för att ladda upp anpassade miniatyrer.

Nya videor

Uppladdningar

1. Välj Ladda upp och ladda upp videon.
  2. Under uppladdningen visas ett alternativ för att välja Anpassad miniatyr på fliken Grundläggande information.

Livestreamar

1. Välj Ladda upp följt av Sänd live.
  2. Välj Ladda upp anpassad miniatyr på skärmen för ny livestream.

Uppladdade videor

1. Logga in på YouTube Studio-betan.
  2. Välj Videor i menyn till vänster.
  3. Välj en video genom att klicka på titeln eller miniatyren.
  4. Välj Anpassad miniatyr under Miniatyr.
  5. Välj den fil du vill använda som din anpassade miniatyr.
  6. Välj Spara.

När du har lagt till en anpassad miniatyr håller du muspekaren över den och klickar på Mer  om du vill ladda ned eller redigera miniatyren.

Bra metoder för anpassade miniatyrer

Få tips om hur du gör effektiva miniatyrer och undviker klickbete.

Bildstorlek och upplösning

Den anpassade miniatyren ska vara så stor som möjligt. Den kommer att användas som förhandsgranskningsbild i den inbäddade spelaren. Vi rekommenderar att dina anpassade miniatyrer

• har en upplösning på 1280 x 720 (minst 640 bildpunkter som bredd)
  • laddas upp i bildformat som JPG, GIF, GMP och PNG
  • inte är större än 2 MB
  • helst har bildförhållandet 16:9, eftersom det formatet oftast används för YouTube-spelare och förhandsgranskningar.

Riktlinjer för miniatyrer

Alla anpassade miniatyrer måste följa riktlinjerna för communityn. Om du väljer en miniatyr som visar nakenhet eller sexuellt provocerande innehåll, som anses vara hatretorik, visar våld eller bedöms vara skadlig eller farlig kan miniatyren avvisas och du kan få en varning på ditt konto. Upprepade överträdelser kan leda till att du förlorar rätten att använda anpassade miniatyrer i 30 dagar, och slutligen till uppsägning av ditt konto. Läs mer om riktlinjerna för communityn.
Om en varning utfärdas får du ett meddelande via e-post. Du ser även varningen i kanalinställningarna nästa gång du loggar in på YouTube. Du kan överklaga varningen om du anser att dina miniatyrer inte strider mot YouTubes riktlinjer för communityn. Om din överklagan godkänns och du inte redan har ersatt miniatyren kan vi återställa den.

Varför är mina anpassade miniatyrer inaktiverade?

YouTube kan inaktivera anpassade miniatyrer för vissa sökresultat när de anses olämpliga för tittare.
Alla anpassade miniatyrer måste följa riktlinjerna för communityn.