Videothumbnails

Videominiaturen geven een snelle momentopname weer van je video. Na het uploaden van je video kun je een miniatuurweergave kiezen uit de drie opties die YouTube automatisch genereert. Om degene te selecteren die je wilt gebruiken, klik je op de miniatuur en op Wijzigingen opslaan.

Zo kun je op elk moment een thumbnail veranderen:

1. Ga in je kanaal naar Videobeheer

2. Klik op Bewerken voor de video die je wilt wijzigen.

Aangepaste thumbnails

Als je account is geverifieerd en een goede reputatie heeft, kun je mogelijk aangepaste thumbnails uploaden voor je video-uploads.

Aangepaste thumbnails uploaden

Een aangepaste thumbnail uploaden als je een video uploadt:

1. Upload of maak een video.
  2. Als je bijna klaar bent met het verwerken van de video, kun je de optie Aangepaste thumbnail kiezen onder het gedeelte 'thumbnails'.
Een aangepaste thumbnail voor een bestaande video uploaden:
  1. Ga in je kanaal naar  Videobeheer.
  2. Zoek een video en klik op de knop Bewerken.
  3. Klik op de knop Aangepaste thumbnail en upload een thumbnail.
  4. Vergeet na het uploaden van de thumbnail niet op de knop 'Wijzigingen opslaan' te klikken.

Praktische tips voor aangepaste thumbnail

Grootte

Je aangepaste thumbnail moet zo groot mogelijk zijn, omdat de afbeelding ook wordt gebruikt als de voorbeeldafbeelding in de ingesloten speler. Zorg dat je aangepaste thumbnails:

• Een resolutie hebben van 1280 x 720 (met een minimale breedte van 640 pixels).
  • In een van de volgende bestandsindelingen worden geüpload:JPG, .GIF, /BMP of .PNG.
  • Niet groter zijn dan 2 MB.
  • Probeer een hoogte-breedteverhouding van 16:9 te gebruiken. Deze wordt het meest gebruikt in YouTube-spelers en voorbeelden.

Beleid

Alle aangepaste thumbnails moeten voldoen aan onze communityrichtlijnen. Thumbnails die seksueel suggestief, gewelddadig of expliciet zijn, kunnen ervoor zorgen dat je video een leeftijdsbeperking krijgt. Als er op partnervideo's een leeftijdsbeperking zit, worden er geen advertenties weergegeven en worden deze video's niet op overzichtspagina's weergegeven.

Voor videomakers die voortdurend thumbnails gebruiken die niet aan onze richtlijnen voldoen, kan de mogelijkheid voor het uploaden van aangepaste thumbnails worden ingetrokken. Als je privilege voor thumbnails eenmaal is ingetrokken, kunnen we dit niet meer herstellen.