Videothumbnails toevoegen op YouTube

Videothumbnails geven je publiek snel een indruk van je video. Je kunt kiezen uit de opties die YouTube automatisch genereert. Je kunt ook een eigen afbeelding uploaden als je account is geverifieerd.

Je kunt ook thumbnails toevoegen in de YouTube Studio-app op je mobiele apparaat.

Automatische of aangepaste thumbnails toevoegen

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Content in het linkermenu.
  3. Klik op de video die je wilt bewerken.
  4. Selecteer een automatisch gegenereerde thumbnail of klik op Thumbnail uploaden om een aangepaste videothumbnail te maken van een afbeelding op je apparaat.
  5. Klik op OPSLAAN.
Opmerking: Het kan even duren voordat de wijzigingen in je thumbnail op YouTube te zien zijn.

Hoe je een aangepaste videothumbnail maakt

Bekijk de volgende video van het YouTube Creators-kanaal voor een tutorial over hoe je een aangepaste videothumbnail toevoegt op YouTube.

How to Add Custom Thumbnails to Your YouTube Videos

Abonneer je op het YouTube Creators-kanaal voor het laatste nieuws, updates en tips.
Tips voor creators over videothumbnails

Best practices voor aangepaste thumbnails

Grootte en resolutie van de afbeelding

De afbeelding voor je aangepaste thumbnail moet zo groot mogelijk zijn. De afbeelding wordt namelijk ook gebruikt als voorbeeldafbeelding in de ingesloten speler. Zorg dat je aangepaste thumbnails:

• een resolutie hebben van 1280 x 720 pixels (met een minimale breedte van 640 pixels),
  • worden geüpload in bestandsindelingen als .jpg, .gif of .png,
  • niet groter zijn dan 2 MB,
  • bij voorkeur een beeldverhouding hebben van 16:9. Deze verhouding wordt het meest gebruikt in YouTube-spelers en voorbeelden.

Beleid voor thumbnails

Alle aangepaste thumbnails moeten voldoen aan onze communityrichtlijnen. Je thumbnails kunnen worden geweigerd en tot een waarschuwing op je account leiden als ze het volgende bevatten:
  • Naaktheid of seksueel expliciete content
  • Content waarin wordt aangezet tot haat
  • Geweld
  • Schadelijke of gevaarlijke content
Herhaalde overtredingen kunnen ertoe leiden dat je 30 dagen lang geen aangepaste thumbnails kunt toevoegen. Je account kan zelfs worden beëindigd. Bekijk meer informatie over waarschuwingen vanwege schending van de communityrichtlijnen.
Je ontvangt een waarschuwing via e-mail, maar je ziet ook een melding in je Kanaalinstellingen als je de volgende keer inlogt bij YouTube. Je kunt bezwaar maken tegen de waarschuwing als je van mening bent dat je thumbnails niet in strijd zijn met de communityrichtlijnen van YouTube. We kunnen je thumbnail herstellen als je bezwaar wordt geaccepteerd en je de thumbnail nog niet hebt vervangen.

Limieten voor aangepaste thumbnails

Je kunt maar een bepaald aantal aangepaste thumbnails per dag uploaden. Als je de foutmelding 'Daglimiet voor aangepaste thumbnails bereikt' krijgt wanneer je een thumbnail uploadt, kun je het 24 uur later nog eens proberen.
Limieten kunnen per land of regio verschillen en zijn ook afhankelijk van de kanaalgeschiedenis. Waarschuwingen vanwege een auteursrechtklacht kunnen van invloed zijn op de geschiktheid van je kanaalgeschiedenis. Waarschuwingen vanwege schending van de communityrichtlijnen hebben effect op het aantal aangepaste thumbnails dat je kunt uploaden.

Waarom zijn mijn aangepaste thumbnails uitgezet?

YouTube kan aangepaste thumbnails uitzetten voor bepaalde zoekresultaten als ze worden beschouwd als ongepast voor kijkers.
Alle aangepaste thumbnails moeten voldoen aan onze communityrichtlijnen.