Videothumbnails toevoegen

Videothumbnails geven kijkers een snelle momentopname van je video terwijl ze op YouTube browsen. Nadat je een video hebt geüpload, kun je een thumbnail kiezen uit de drie opties die YouTube automatisch genereert. Selecteer de thumbnail die je wilt gebruiken en klik op Wijzigingen opslaan.

Videothumbnails toevoegen of wijzigen

1. Log in bij YouTube.
  2. Ga naar Creator Studio > Videobeheer.
  3. Klik naast de video op Bewerken.
  4. Kies links van het voorbeeldscherm een thumbnail.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan.

Je kunt ook de YouTube Studio-app gebruiken om een thumbnail aan een video toe te voegen.

Krijg tips over het maken van effectieve thumbnails en het voorkomen van clickbait.

Aangepaste videothumbnails maken

Als je account is geverifieerd of als je toegang hebt tot live streamen, kun je mogelijk aangepaste thumbnails toevoegen aan je geüploade video's.

Nieuwe video's

1. Upload of maak een video.
  2. Als je bijna klaar bent met het verwerken van de video, kun je de optie Aangepaste thumbnail kiezen onder het gedeelte Videothumbnails.

Geüploade video's

1. Ga naar Creator Studio > Videobeheer.
  2. Klik naast de video op Bewerken.
  3. Klik rechts van het voorbeeldscherm op de knop Aangepaste thumbnail.
  4. Upload een thumbnail.
  5. Klik op Wijzigingen opslaan zodra de thumbnail is geüpload.

Praktische tips voor aangepaste thumbnails

Grootte en resolutie van de afbeelding

Je aangepaste thumbnail moet zo groot mogelijk zijn, omdat de afbeelding ook wordt gebruikt als de voorbeeldafbeelding in de ingesloten speler. Zorg dat je aangepaste thumbnails:

• Een resolutie hebben van 1280 x 720 pixels (met een minimale breedte van 640 pixels).
  • In een van de volgende bestandsindelingen worden geüpload: .JPG, .GIF, .BMP of .PNG.
  • Niet groter zijn dan 2 MB.
  • Een beeldverhouding hebben van 16:9. Deze verhouding wordt het meest gebruikt in YouTube-spelers en voorbeelden.

Beleid voor thumbnails

Alle aangepaste thumbnails moeten voldoen aan onze Communityrichtlijnen. Thumbnails die seksueel suggestief, gewelddadig of expliciet zijn, kunnen ervoor zorgen dat je video een leeftijdsbeperking krijgt. Als er op partnervideo's een leeftijdsbeperking zit, worden er geen advertenties weergegeven en worden de video's niet op overzichtspagina's getoond.

Voor videomakers die voortdurend thumbnails gebruiken die niet aan onze richtlijnen voldoen, kan de mogelijkheid voor het uploaden van aangepaste thumbnails worden ingetrokken. Als de functie voor aangepaste thumbnails eenmaal is uitgeschakeld, kunnen we deze niet meer inschakelen.