Videothumbnails toevoegen

Gebruik de YouTube Studio-app als je thumbnails via je mobiele apparaat wilt toevoegen.

Thumbnails geven kijkers een momentopname van je video terwijl ze op YouTube browsen. Nadat je een video hebt geüpload, kun je een thumbnail kiezen uit de 3 opties die YouTube automatisch genereert. Je kunt ook je eigen thumbnail uploaden.

Een videothumbnail toevoegen of wijzigen

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Content in het linkermenu.
  3. Selecteer een video door op de thumbnail te klikken.
  4. Kies een automatisch gegenereerde thumbnail en selecteer Opslaan.

Een eigen videothumbnail maken

Je kunt alleen eigen thumbnails uploaden als je een geverifieerd account hebt.

Nieuwe video's

Uploads

1. Selecteer MAKEN  om je video te uploaden.
  2. Selecteer Thumbnail uploaden onder Thumbnail.

Livestreams

1. Selecteer MAKEN  en danLive gaan.
  2. Selecteer op het scherm Streamen de optie  THUMBNAIL WIJZIGEN.

Geüploade video's

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Content in het linkermenu.
  3. Selecteer een video door op de thumbnail te klikken.
  4. Selecteer Thumbnail uploaden onder Thumbnail.
  5. Kies het bestand dat je als je aangepaste thumbnail wilt gebruiken.
  6. Klik op Opslaan.

Nadat je een aangepaste thumbnail hebt toegevoegd, kun je de muisaanwijzer op de thumbnail plaatsen en op Meer  klikken om de thumbnail te downloaden of te bewerken.

Hoe je een aangepaste videothumbnail maakt

Bekijk de volgende video van het YouTube Creators-kanaal voor een tutorial over hoe je een aangepaste videothumbnail maakt.

How to Add Custom Thumbnails to Your YouTube Videos

Praktische tips voor aangepaste thumbnails

Lees tips om effectieve thumbnails te maken en clickbait te voorkomen.

Grootte en resolutie van de afbeelding

De afbeelding voor je aangepaste thumbnail moet zo groot mogelijk zijn. De afbeelding wordt namelijk ook gebruikt als voorbeeldafbeelding in de ingesloten speler. Zorg dat je aangepaste thumbnails:

• een resolutie hebben van 1280 x 720 pixels (met een minimale breedte van 640 pixels),
  • worden geüpload in bestandsindelingen als .jpg, .gif of .png,
  • niet groter zijn dan 2 MB,
  • bij voorkeur een beeldverhouding hebben van 16:9. Deze verhouding wordt het meest gebruikt in YouTube-spelers en voorbeelden.

Beleid voor thumbnails

Alle aangepaste thumbnails moeten aan onze Communityrichtlijnen voldoen. Je thumbnails kunnen worden geweigerd en leiden tot een waarschuwing op je account als ze het volgende bevatten:
  • Naaktheid of seksuele content
  • Aanzetten tot haat
  • Geweld
  • Schadelijke of gevaarlijke content
Herhaalde overtredingen kunnen ertoe leiden dat je 30 dagen lang geen aangepaste thumbnails kunt toevoegen. Je account kan zelfs worden beëindigd. Bekijk meer informatie over waarschuwingen vanwege schending van de Communityrichtlijnen.
Je ontvangt een waarschuwing via e-mail, maar je ziet ook een melding in je Kanaalinstellingen als je de volgende keer inlogt bij YouTube. Je kunt bezwaar maken tegen de waarschuwing als je van mening bent dat je thumbnails niet in strijd zijn met de Communityrichtlijnen van YouTube. We kunnen je thumbnail herstellen als je bezwaar wordt geaccepteerd en je de thumbnail nog niet hebt vervangen.

Waarom zijn mijn aangepaste thumbnails uitgezet?

Als aangepaste thumbnails als ongepast voor kijkers worden beschouwd, kan YouTube ze uitzetten voor bepaalde zoekresultaten.
Alle aangepaste thumbnails moeten aan onze Communityrichtlijnen voldoen.