Videothumbnails toevoegen

Gebruik de YouTube Studio-app als je thumbnails via je mobiele apparaat wilt toevoegen.

Thumbnails geven kijkers een momentopname van je video terwijl ze op YouTube browsen. Nadat je een video hebt geüpload, kun je een thumbnail kiezen uit de drie opties die YouTube automatisch genereert. Je kunt ook je eigen thumbnail uploaden.

Een videothumbnail toevoegen of wijzigen

1. Log in bij de bètaversie van YouTube Studio.
  2. Selecteer Video's in het menu aan de linkerkant.
  3. Selecteer een video door op de titel of thumbnail ervan te klikken.
  4. Kies een automatisch gegenereerde thumbnail en selecteer Opslaan.

Een aangepaste videothumbnail maken

Je kunt alleen aangepaste thumbnails uploaden als je een geverifieerd account hebt.

Nieuwe video's

Uploads

1. Selecteer Uploaden om de video te uploaden.
  2. In de uploadflow zie je op het tabblad 'Basisinformatie' de optie om een aangepaste thumbnail te kiezen.

Livestreams

1. Selecteer Uploaden en dan Live gaan.
  2. Selecteer op het scherm 'Nieuwe stream' de optie AANGEPASTE THUMBNAIL UPLOADEN.

Geüploade video's

1. Log in bij de bètaversie van YouTube Studio.
  2. Selecteer Video's in het menu aan de linkerkant.
  3. Selecteer een video door op de titel of thumbnail ervan te klikken.
  4. Selecteer onder 'Thumbnail' de optie Aangepaste thumbnail.
  5. Kies het bestand dat je als je aangepaste thumbnail wilt gebruiken.
  6. Klik op Opslaan.

Nadat je een aangepaste thumbnail hebt toegevoegd, kun je de muisaanwijzer op de thumbnail plaatsen en op Meer  klikken om de thumbnail te downloaden of te bewerken.

Praktische tips voor aangepaste thumbnails

Lees tips om effectieve thumbnails te maken en clickbait te voorkomen.

Grootte en resolutie van de afbeelding

De afbeelding voor je aangepaste thumbnail moet zo groot mogelijk zijn. De afbeelding wordt namelijk ook gebruikt als voorbeeldafbeelding in de ingesloten speler. Zorg dat je aangepaste thumbnails:

• een resolutie hebben van 1280 x 720 pixels (met een minimale breedte van 640 pixels),
  • worden geüpload in bestandsindelingen als .jpg, .gif, .bmp of .png,
  • niet groter zijn dan 2 MB,
  • bij voorkeur een beeldverhouding hebben van 16:9. Deze verhouding wordt het meest gebruikt in YouTube-spelers en voorbeelden.

Beleid voor thumbnails

Alle aangepaste thumbnails moeten aan onze communityrichtlijnen voldoen. Als je een thumbnail kiest die naaktheid, seksueel provocerende beelden of geweld weergeeft of die als haatzaaiend, schadelijk of gevaarlijk wordt beschouwd, kan je thumbnail worden afgekeurd en krijg je mogelijk een waarschuwing voor je account. Herhaalde overtredingen kunnen ertoe leiden dat je dertig dagen lang geen aangepaste thumbnails kunt toevoegen. Uiteindelijk kan zelfs je account worden beëindigd. Meer informatie over waarschuwingen vanwege schending van de communityrichtlijnen.
In het geval van een waarschuwing ontvang je een e-mail en zie je een melding in je Kanaalinstellingen wanneer je de volgende keer inlogt bij YouTube. Je kunt bezwaar maken tegen de waarschuwing als je van mening bent dat je thumbnails niet in strijd zijn met de communityrichtlijnen van YouTube. We kunnen je thumbnail herstellen als je bezwaar wordt geaccepteerd en je de thumbnail nog niet hebt vervangen.

Waarom zijn mijn aangepaste thumbnails uitgeschakeld?

Wanneer aangepaste thumbnails als ongepast voor kijkers worden beschouwd, kan YouTube ze uitschakelen voor bepaalde zoekresultaten.
Alle aangepaste thumbnails moeten aan onze communityrichtlijnen voldoen.