Populärt på YouTube

På fliken Populärt ser tittarna vad som händer på YouTube och i världen. Målet är att lyfta fram videor och Shorts-videor som många tittare kommer att uppskatta. Ibland är det förutsägbart att en video blir populär, till exempel om det är en ny låt från en populär artist eller en ny filmtrailer. Andra videor, som virala videor, går inte att förutse.

Fliken Populärt är inte personligt anpassad och innehåller samma lista med populära videor för alla tittare i samma land. Därför kan du se videor och Shorts under Populärt som inte är på samma språk som din webbläsare. I Indien visar Populärt däremot en lista med resultat för de nio vanligaste indoariska språken.

I vissa länder kan populära Shorts-videor vara markerade på en hylla eller flik på sidan Populärt eller listade som Populärt i ditt flöde eller på sidorna för ändring av inriktning.

Listan med populära videor uppdateras ungefär var femtonde minut. Efter en uppdatering kan videor flyttas uppåt, nedåt eller stanna kvar på samma plats.

Vad är det som avgör om en video platsar på Populärt?

Endast ett begränsat antal av alla nya videor av hög kvalitet som publiceras på YouTube varje dag kan visas på Populärt. Målet är att lyfta fram videor som

• är intressanta för ett stort antal tittare
  • inte är vilseledande, klickbeten eller sensationella
  • förmedlar bredden av vad som händer på YouTube och i världen
  • visar en mångfald av kreatörer
  • helst är överraskande eller nyskapande.

Målet på fliken Populärt är att balansera alla dessa faktorer. Därför tar vi hänsyn till många olika signaler, inklusive (men inte begränsat till):

• Antal visningar
  • Hur snabbt videon genererar visningar (dvs. ”temperatur”)
  • Varifrån visningarna kommer, även utanför YouTube
  • Hur gammal videon är
  • Hur det går för videon jämfört med de senaste uppladdningarna av samma kanal

Vi kombinerar de här faktorerna för att skapa en lista med videor som representerar vad som händer på YouTube, samtidigt som de är relevanta för tittarna och reflekterar innehållet på plattformen. Det betyder att videon med det största antalet visningar inte nödvändigtvis hamnar i topp på Populärt. Videor med många visningar kan hamna nedanför videor med färre visningar.

Vi är mycket försiktiga med säkerheten avseende det som visas under Populärt, så vi har filter för att se till att vi inte visar videor som innehåller överdrivet mycket svordomar, innehåll för vuxna eller våld, eller videor som på annat sätt är olämpliga, till exempel nedsättande om andra i communityn. I USA och andra länder har vi anställda som ett slutligt filter för att garantera säkerhet och lämplighet.

Det går inte att betala för att få sin video placerad på fliken Populärt och YouTube favoriserar inte några kreatörer. Vi räknar inte med visningar från YouTube-annonser när vi väljer ut videor till Populärt. På de flesta marknader ser vi till att minst hälften av videorna under Populärt ska komma från kreatörer som främst skapar innehåll för YouTube.

Integritetsinställningar för populära videor

En video kan bara visas på fliken Populärt om integritetsinställningen är satt som offentlig. Vissa videor kan döljas från sidan Populärt om Begränsat läge har aktiverats. Läs mer om Begränsat läge här