Trending op YouTube

Op Trending zie je wat er gebeurt op YouTube en in de wereld. Voor Trending willen we video's en Shorts presenteren die veel verschillende gebruikers aanspreken. Sommige trends zijn voorspelbaar, zoals een nieuw nummer van een populaire artiest of een nieuwe filmtrailer. Andere zijn onverwacht, zoals een virale video.

Trending is niet gepersonaliseerd. Alle kijkers in hetzelfde land krijgen dezelfde lijst met trending video's. Daarom is het mogelijk dat je in Trending video's en Shorts ziet in een andere taal dan de taal van je browser. India is de enige uitzondering. Daar toont Trending resultaten voor elk van de 9 meestgesproken Indiase talen.

In bepaalde landen kunnen populaire Shorts worden uitgelicht op een plank of op een tabblad op de Trending-pagina. Ook kun je de Shorts als Trending  zien in je feed of op de bronpagina's.

De lijst met trending video's wordt ongeveer elke 15 minuten geüpdatet. Bij elke update kunnen video's hoger of lager op de lijst komen te staan of hun oude positie behouden.

Wat bepaalt of een video een positie op Trending heeft?

Van de vele geweldige nieuwe video's die elke dag op YouTube verschijnen, kan Trending er maar een beperkt aantal weergeven. We willen op Trending video's presenteren die:

Daarbij zoeken we naar een goede balans tussen al deze aspecten. Vandaar dat Trending onder andere rekening houdt met de volgende factoren:

• Aantal weergaven
  • Hoe snel de video weergaven genereert (de 'temperatuur' van de video)
  • Waar de weergaven vandaan komen, ook van buiten YouTube
  • Hoe oud de video is
  • Hoe de video presteert in vergelijking met andere recente uploads van hetzelfde kanaal

We combineren deze factoren om een lijst te maken van video's die tonen wat er op YouTube gebeurt, die relevant zijn voor kijkers en die representatief zijn voor de content op het platform. Dit betekent dat de video met het hoogste aantal weergaven op een bepaalde dag misschien niet bovenaan de lijst met trending video's staat, en dat video's met meer weergaven lager kunnen staan dan video's met minder weergaven.

We zijn erg voorzichtig met wat er op Trending komt te staan. Daarom gebruiken we filters om te voorkomen dat er video's worden getoond die buitensporig grof taalgebruik, niet-gezinsvriendelijke content of geweld bevatten of die op een andere manier ongepast zijn, zoals video's die anderen in de community kleineren. In de Verenigde Staten en andere landen voeren medewerkers een laatste controle uit om ervoor te zorgen dat de content veilig en gepast is.

YouTube accepteert geen betalingen voor plaatsingen op Trending en heeft geen voorkeur voor specifieke creators. We houden geen rekening met weergaven van YouTube-advertenties als we video's selecteren voor Trending. Op de meeste grote markten zorgen we ervoor dat minstens de helft van de video's op Trending afkomstig is van creators die voornamelijk content voor YouTube maken.

Privacyinstellingen voor trending video's

Een video kan alleen op het tabblad Trending verschijnen als de privacy van de video op openbaar is ingesteld. Als de beperkte modus aanstaat, kunnen bepaalde video's worden verborgen op de pagina Trending. Meer informatie over de beperkte modus.