Tendències a YouTube

La secció Tendències permet als espectadors estar al dia del que està passant a YouTube i al món. L'objectiu d'aquesta secció és mostrar vídeos i curts que puguin interessar a una gran varietat d'espectadors. Algunes tendències es poden predir, com ara una cançó nova d'un artista popular o el tràiler d'una nova pel·lícula; d'altres són sorprenents, com ara un vídeo viral.

La secció Tendències no està personalitzada i mostra els mateixos vídeos a tots els espectadors d'un mateix país; per això és possible que vegis els vídeos i els curts d'aquesta secció en un idioma diferent que el del teu navegador. Tot i així, a l'Índia, la secció Tendències mostra una llista de resultats per a cadascun dels 9 idiomes més parlats del país.

En determinats països, és possible que els curts més populars es destaquin en un prestatge o en una pestanya de la pàgina Tendències, o que es mostrin com a Tendències al teu feed o a les pàgines pivot.

La llista de tendències en vídeos s'actualitza aproximadament cada 15 minuts. Amb cada actualització, és possible que els vídeos pugin, baixin o es mantinguin en la mateixa posició a la llista.

Què determina que un vídeo s'inclogui a Tendències?

De tots els vídeos fantàstics que es pengen a YouTube en un dia determinat, només uns quants aconsegueixen fer-se un lloc a Tendències. L'objectiu d'aquesta secció és donar visibilitat als vídeos que compleixin les condicions següents:

• Són d'interès per a un públic divers.
  • No inclouen contingut enganyós, pescaclics ni sensacionalista.
  • Capturen l'essència del que està passant a YouTube i al món.
  • Es mostren creadors diferents.
  • Idealment, el seu contingut és sorprenent i innovador.

La secció Tendències intenta mantenir un equilibri entre totes aquestes consideracions. Per fer-ho, es tenen en compte molts senyals, com ara:

• El nombre de visualitzacions.
  • la rapidesa amb què el vídeo genera visualitzacions (és a dir, la temperatura)
  • la procedència de les visualitzacions, fins i tot fora de YouTube
  • l'antiguitat del vídeo
  • el rendiment del vídeo comparat amb altres pujades recents del mateix canal

Combinem aquests senyals per generar una llista de vídeos que serveixen d'aparador del que està passant a YouTube, alhora que són rellevants per als nostres espectadors i reflecteixen el contingut de la plataforma. Per tant, és possible que el vídeo amb més visualitzacions un dia concret no sigui el número 1 a Tendències, i que vídeos amb més visualitzacions es mostrin per sota de vídeos amb menys visualitzacions.

Som molt prudents amb la seguretat dels vídeos que es mostren a Tendències: tenim filtres que garanteixen que no mostrem vídeos amb un excés de llenguatge obscè, contingut no apte per a menors o violència, o vídeos que siguin inadequats de qualsevol altra manera, com ara els que incloguin contingut denigrant altres membres de la comunitat. Tenim personal que treballa com a filtre final als EUA i en altres regions per garantir la seguretat i que el contingut sigui adequat.

YouTube no accepta pagaments a canvi d'emplaçar vídeos a la secció Tendències i tampoc no afavoreix cap creador concret. Quan seleccionem vídeos per incloure'ls a Tendències, no tenim en compte les visualitzacions d'anuncis de YouTube. En la majoria dels mercats principals, ens assegurem que com a mínim la meitat dels vídeos que es mostren a Tendències siguin de creadors que utilitzen principalment YouTube per crear el seu contingut.

Configuració de privadesa per als vídeos de Tendències

Per poder incloure un vídeo a la pestanya Tendències, cal que estigui definit com a Públic a la seva configuració de privadesa. És possible que alguns vídeos no es mostrin a la pàgina de tendències si el mode restringit està activat. Més informació sobre el mode restringit