Artistprofiler

Bruk profilen din til å gi uttrykk for kreativiteten din, på lik linje med musikken din og videoene dine. Vi vil at både potensielle og nåværende fans skal kunne se hvem du er, når de samhandler med innholdet ditt i YouTube-økosystemet.

Oppdater profilen din

På YouTube kan bildene dine bli brukt i forbindelse med YouTube-søk, YouTube-lister, YouTube Music-appen, spillelister og bannere. Du kan oppdatere profilen din når som helst.

Du blir bedt om å laste opp det samme bildet to ganger. Det ene bildet blir brukt på YouTube, mens det andre blir brukt i YouTube Music-appen.

1. Gå til studio.youtube.com.
  2. Klikk på Profil til venstre.
  3. Skriv inn navnet ditt, og bruk biografiveiledningen vår til å skrive en biografitekst.
  4. Velg et bilde av høy kvalitet som overholder retningslinjene våre for bilder.
  5. Bruk blyantikonet til å legge til et kvadratisk profilbilde og et rektangulært forsidebilde.

Biografiveiledningen for profiler

Biografien din kan bli brukt i forbindelse med YouTube-søk, på kanalen din og i YouTube Music-appen. Du kan når som helst oppdatere profilen din.

Hvis du vil oppdatere biografien din, klikker du hvor som helst i Biografi-boksen, skriver inn biografiteksten og velger Lagre biografien. Sørg for at du følger disse retningslinjene:

• Hold teksten under 1500 tegn. Hvis du skriver mer enn 150 tegn, forkortes teksten i YouTube Music, og resten av biografien plasseres bak en «Mer»-link.
  • Sørg for at innholdet er i samsvar med retningslinjene for brukere.
  • Hold biografien din oppdatert. Promotering av et kommende album eller en ny utgivelse i biografien din kan fort bli utdatert.
Retningslinjer for bilder
Artistbilder kan dukke opp på forskjellige steder på YouTube, Google og enkelte tredjepartsnettsteder. Her er noen retningslinjer det er lurt å følge for å være sikker på at bildet tar seg godt ut på alle disse stedene:
  • Form og retning: Bildene bør være rektangulære og i liggende format.
  • Størrelse: Bildene må være på minst 5120 x 2880 piksler.
  • Oppløsning: Bildene må være på minst 150 dpi.
  • Format: Du kan bare laste opp bilder i JPG- eller PNG-format.
  • Plass rundt kantene: Bildet blir beskåret til et kvadrat og en sirkel, så sørg for at det er nok plass rundt kantene på bildet.
  • Bildeinnhold: Profilbildet må vise ansiktet ditt, eller ansiktene deres hvis dere er flere – ikke bruk tekst eller albumomslag.
  • Retningslinjene for brukere: Sørg for at bildet ditt er i samsvar med YouTube-retningslinjene for brukere.

Delen med bildeeksempler nedenfor viser hvordan profilbilder kan bli beskåret.

Bildeeksempler

Her er noen eksempler på gode fremgangsmåter du bør følge når du skal laste opp bilder til profilen din.

Soloartister skal vise hode og skuldre, ikke hele kroppen:

Grupper trenger ekstra plass, slik at ingen blir automatisk beskåret: