Aan de slag met YouTube VR

Met de YouTube VR-app kun je makkelijk 360°-video's en virtualreality-content vinden en deze met bepaalde headsets en apparaten bekijken.

Inloggen

Inloggen bij YouTube VR heeft meerdere voordelen: de app wordt dan op jouw voorkeuren afgestemd en je kunt bijvoorbeeld je abonnementen bekijken.

Inloggen

1. Klik in het startscherm op het accounticoon en dan op Instellingen.
  2. Klik op Inloggen.
  3. Je krijgt een activatiecode te zien.
  4. Ga op je computer of mobiele apparaat naar https://youtube.com/activate.
  5. Voer de activatiecode in.
  6. Log in als hierom wordt gevraagd. Als je meerdere Google-accounts hebt, selecteer je het account dat je gebruikt voor YouTube. Als je al ingelogd bent, ga je verder met de volgende stap.
  7. Als je ingelogd bent, word je automatisch ingelogd op je apparaat.
Opmerking: Bij stap 3 kun je op sommige platforms de code naar het klembord kopiëren en dan de platformbrowser openen om de code in te plakken. Houd de trigger lang ingedrukt om de code in het veld te plakken.
Opmerking: Merkaccounts worden op dit moment niet ondersteund.

Uitloggen

1. Klik in het startscherm op het accounticoon en dan op Instellingen.
  2. Selecteer het account waarvan je wilt uitloggen.
  3. Klik op Uitloggen.

Browsen door video's

Je kunt door video's op het startscherm of in playlists browsen door op de touchpad omhoog en omlaag te scrollen. Je kunt altijd naar het startscherm gaan door het YouTube-logo te selecteren.

Zoeken naar video's

In YouTube VR kun je op 2 manieren naar video's zoeken: met een gesproken zoekopdracht of met je toetsenbord. Je vindt de zoekfunctie in het menu van de afspeelbediening of op het startscherm.

Gesproken zoekopdracht

1. Klik op Zoeken Zoeken.
  2. Selecteer het microfoontje.
  3. Zeg je zoekterm hardop.

Zoeken met het toetsenbord

1. Klik op Zoeken Zoeken.
  2. Voer je zoekopdracht in met je toetsenbord.

Je kunt je zoekresultaten filteren door een of meer van de volgende opties te selecteren: 360°, VR180, 4K, 3D en CC.

Afspeelbediening

Klik ergens op het scherm terwijl je een video afspeelt.

Via de afspeelbediening kun je verschillende acties uitvoeren, waaronder deze:

• De video afspelen/pauzeren
  • Het volume wijzigen
  • Naar de vorige video gaan
  • Naar de volgende video gaan
  • Weergave-instellingen wijzigen

Ondertiteling aan- of uitzetten

1. Klik op Instellingen Instellingen.
  2. Klik op Ondertiteling.
  3. Selecteer de gewenste taal.

Videokwaliteit wijzigen

1. Klik op Instellingen Instellingen.
  2. Klik op Kwaliteit.
  3. Selecteer de gewenste videokwaliteit.

Gebogen scherm aan- of uitzetten (voor video's en advertenties die niet in 360° zijn opgenomen)

1. Klik op Instellingen Instellingen.
  2. Selecteer Gebogen scherm en zet deze optie aan of uit.

Als je de afspeelbediening wilt sluiten, klik je ergens in de video of wacht je tot de afspeelbediening automatisch verdwijnt.

Je weergave opnieuw centreren

Het kan gebeuren dat de cursor of weergave geleidelijk in een bepaalde richting beweegt. Met de controller kun je de cursor en weergave snel opnieuw centreren.
  1. Richt de controller naar voren.
  2. Houd de startknop op je controller ingedrukt.

Ongepaste video's, kanalen en andere content melden

Als je een VR-apparaat gebruikt, volg je onderstaande instructies om ongepaste content rechtstreeks vanuit de YouTube VR-app te melden.

Een video melden

YouTube beoordeelt gemelde video's 24 uur per dag, 7 dagen per week. Een video kan op elk moment worden gemeld nadat deze is geüpload naar YouTube. Als ons beoordelingsteam geen overtredingen vaststelt, blijft de video geüpload. Verdere meldingen hebben daar geen invloed op.
Zo meld je een video:
  1. Open de YouTube-app .
  2. Ga naar de video die je wilt melden.
  3. Druk op de trigger (of knijp als je je handen gebruikt) om de afspeelbalk te openen.
  4. Selecteer rechts van de afspeelbalk Instellingen  en dan Melden .
  5. Selecteer de reden die het best aangeeft waarom de video de regels schendt.
  6. Bevestig je melding door OK te selecteren.

Opmerking: Ga op een computer naar je meldingsgeschiedenis om de status van een gemelde video te checken. Meer informatie over je meldingsgeschiedenis

Een Short melden

YouTube beoordeelt gemelde video's 24 uur per dag, 7 dagen per week. Een video kan op elk moment worden gemeld nadat deze is geüpload naar YouTube. Als ons beoordelingsteam geen overtredingen vaststelt, blijft de video geüpload. Verdere meldingen hebben daar geen invloed op.
Je kunt YouTube Shorts melden via de Shorts-speler:
  1. Log in bij YouTube.
  2. Ga naar de Short die je wilt melden.
  3. Druk op de trigger (of knijp als je je handen gebruikt) om de afspeelbalk te openen.
  4. Selecteer rechts van de afspeelbalk Instellingen  en dan Melden .
  5. Selecteer de reden die het best aangeeft waarom de video de regels schendt.
  6. Bevestig je melding door OK te selecteren.

Opmerking: Ga op een computer naar je meldingsgeschiedenis om de status van een gemelde video te checken. Meer informatie over je meldingsgeschiedenis

Een kanaal melden

Je kunt gebruikers, ongepaste achtergrondafbeeldingen of ongepaste profielavatars melden. Zo meld je een kanaal:
  1. Open de YouTube-app .
  2. Ga naar de kanaalpagina die je wilt melden.
  3. Selecteer rechtsboven Meer '' en dan Gebruiker melden .
  4. Selecteer de reden die het best aangeeft waarom het kanaal de regels schendt.
  5. Selecteer Melden.
    • Optioneel: In het venster dat opent, wordt je mogelijk gevraagd om meer gegevens in te voeren. Vul de andere gegevens in die je wilt delen.

Opmerking: Als je een kanaal meldt, beoordelen we niet de video's op het kanaal. We gebruiken eventuele video's die je aan je melding toevoegt om een beter beeld van het kanaal te krijgen, maar we checken de video's op het kanaal niet op schendingen. Voorbeelden van kanaalelementen die we beoordelen zijn de profielfoto, gebruikersnaam en beschrijving van het kanaal. Als je denkt dat specifieke video's van een kanaal ons beleid schenden, meld je de betreffende video's.

Een playlist melden

Je kunt een playlist melden als de content, titel, beschrijving of tags ervan in strijd zijn met onze Communityrichtlijnen:
  1. Open de YouTube-app .
  2. Ga naar de playlist die je wilt melden.
  3. Selecteer rechts van de knop Alles afspelen de optie Meer ''  en dan Report     en dan Melden.

Een thumbnail melden

Je kunt een videothumbnail melden die onze Communityrichtlijnen schendt:
  1. Open de YouTube-app .
  2. Ga naar de video die je wilt melden op je homepage, in de aanbevolen video's of in de zoekresultaten. Je kunt een thumbnail niet melden vanaf de weergavepagina van een video.
  3. Selecteer rechtsboven in de thumbnail Meer  '' en dan Melden .
  4. Selecteer de reden die het best aangeeft waarom je de thumbnail wilt melden.
  5. Selecteer Melden.

Een reactie melden

Je kunt een reactie melden die onze Communityrichtlijnen schendt:
  1. Log in bij YouTube.
  2. Ga naar de reactie die je wilt melden.
  3. Selecteer Meer  '' en dan Melden .
  4. Selecteer het beleid dat de reactie schendt.
  5. Bevestig je melding door OK te selecteren.
    • Optioneel: Nadat je als creator een reactie hebt gemeld, kun je voorkomen dat de reacties van die gebruiker op je kanaal worden getoond. Vink het vakje aan naast Gebruiker verbergen op mijn kanaal en dan en selecteer OK.

Mijn reactie is ten onrechte gemarkeerd als spam

Als je denkt dat je reactie ten onrechte is gemarkeerd als spam, kun je contact opnemen met de uploader en deze vragen je reactie te herstellen.

Een advertentie melden

Als je een advertentie tegenkomt die ongepast is of het Google Ads-beleid schendt, kun je deze melden. Vul de gegevens in en verstuur het formulier.
Zo meld je een advertentie vanuit een video:
  1. Selecteer onderaan de advertentie Waarom deze advertentie? .
  2. Selecteer Advertentie melden .
  3. Vul de gegevens in en verstuur het formulier. Ons team beoordeelt je melding over de advertentie en onderneemt zo nodig actie.