Kom i gang med YouTube VR

Med YouTube VR-appen kan du enkelt finne og se 360-videoer samt virtuell virkelighet-innhold med enkelte VR-briller og enheter.

Logg på

YouTube VR støtter pålogging, noe som gir tilgang til en rekke fordeler – for eksempel får du opp kanalene du abonnerer på.

Logg på

1. På startsiden velger du ikonet for konto og innstillinger.
  2. Klikk på Sign In (Logg på).
  3. Du ser en aktiveringskode.
  4. Gå til https://youtube.com/activate på en datamaskin eller mobilenhet.
  5. Skriv inn aktiveringskoden.
  6. Logg på når du blir bedt om det. Hvis du har flere Google-kontoer, velger du kontoen du bruker på YouTube. Hvis du allerede er logget på, går du til neste trinn.
  7. Når du er logget på, logges du automatisk på enheten din.
Merk: I trinn 3 kan du på noen plattformer kopiere koden til utklippstavlen og deretter åpne plattformnettleseren for å skrive inn koden. Hold inne utløseren for å lime inn koden i feltet.
Merk: Merkevarekontoer støttes ikke for øyeblikket.

Logg av

1. På startsiden velger du ikonet for konto og innstillinger.
  2. Velg kontoen du vil logge av.
  3. Velg Logg av.

Bla gjennom videoer

Du kan bla gjennom videoer på startsiden eller i spillelister ved å rulle opp og ned på styreflaten. Du kan når som helst gå tilbake til startsiden ved å velge YouTube-logoen.

Søk etter videoer

Du kan søke etter videoer i YouTube VR på to måter – med talesøk eller tastatursøk. Du finner søkefunksjonen i avspillingskontrollmenyen eller på startskjermen.

Talesøk

1. Klikk på Søk Søk.
  2. Velg mikrofonikonet.
  3. Si søketermen høyt.

Tastatursøk

1. Klikk på Søk Søk.
  2. Bruk tastaturet til å skrive inn det du leter etter.

Du kan filtrere søkeresultatene ved å velge ett eller flere av følgende alternativer: 360°, VR180, 4K, 3D og CC.

Avspillingskontroller

Klikk hvor som helst på skjermen mens du spiller av en video.

Du kan gjøre flere forskjellige ting med avspillingskontrollene, inkludert:

• spille av videoen eller sette den på pause
  • endre volum
  • gå til forrige video
  • gå til neste video
  • endre visningsinnstillinger

Slå teksting av eller på

1. Klikk på Innstillinger Innstillinger.
  2. Klikk på Teksting.
  3. Velg ønsket språk.

Endre videokvaliteten

1. Klikk på Innstillinger Innstillinger.
  2. Klikk på Kvalitet.
  3. Velg ønsket videokvalitet.

Slå Buet skjerm av eller på (for ikke-360-videoer og -annonser)

1. Klikk på Innstillinger Innstillinger.
  2. Velg Buet skjerm, og slå denne funksjonen av eller .

For å lukke avspillingskontrollene klikker du hvor som helst i videoen eller venter til de lukkes automatisk.

Sentrer visningen på nytt

Det kan hende markøren eller visningen glir mot den ene siden. Du kan raskt sentrere markøren og visningen på nytt med kontrolleren.
  1. Sikt fremover med kontrolleren.
  2. Hold nede hjemknappen på kontrolleren.

Rapporter upassende videoer, kanaler og annet innhold

Hvis du bruker en VR-enhet, kan du følge veiledningen nedenfor for å rapportere upassende innhold direkte fra YouTube VR-appen.᠎

Rapporter videoer

YouTube gjennomgår rapporterte videoer døgnet rundt, hele uken. En video kan rapporteres når som helst etter at den er lastet opp på YouTube. Hvis teamet som gjennomgår videoen, ikke finner noen brudd på retningslinjene, har det ingenting å si om videoen blir rapportert flere ganger. Videoen blir værende på nettstedet.
Slik rapporterer du en video:
  1. Åpne YouTube-appen .
  2. Gå til videoen du vil rapportere.
  3. Trykk på utløseren (eller klyp hvis du bruker hendene) for å hente opp avspillingsfeltet.
  4. Til høyre for avspillingsfeltet velger du Innstillinger  etterfulgt av Rapportér .
  5. Velg årsaken som passer best til problemet du vil rapportere.
  6. Bekreft innsendingen ved å velge OK.

Merk: For å sjekke statusen for videoer du har rapportert, kan du gå til rapporteringsloggen din på en datamaskin. Finn ut mer om rapporteringsloggen.

Rapporter Shorts-videoer

YouTube gjennomgår rapporterte videoer døgnet rundt, hele uken. En video kan rapporteres når som helst etter at den er lastet opp på YouTube. Hvis teamet som gjennomgår videoen, ikke finner noen brudd på retningslinjene, har det ingenting å si om videoen blir rapportert flere ganger. Videoen blir værende på nettstedet.
Du kan rapportere YouTube Shorts-videoer fra Shorts-spilleren.
  1. Logg på YouTube.
  2. Gå til Shorts-videoen du vil rapportere.
  3. Trykk på utløseren (eller klyp hvis du bruker hendene) for å hente opp avspillingsfeltet.
  4. Til høyre for avspillingsfeltet velger du Innstillinger  etterfulgt av Rapportér .
  5. Velg årsaken som passer best til problemet du vil rapportere.
  6. Bekreft innsendingen ved å velge OK.

Merk: For å sjekke statusen for en video du har rapportert, kan du gå til rapporteringsloggen på en datamaskin. Finn ut mer om rapporteringsloggen.

Rapporter kanaler

Du kan rapportere brukere, upassende bakgrunnsbilder eller upassende brukerbilder. Slik rapporterer du en kanal:
  1. Åpne YouTube-appen .
  2. Gå til kanalsiden du vil rapportere.
  3. Øverst til høyre velger du Mer » etterfulgt av Rapporter brukeren .
  4. Velg årsaken som passer best til problemet du vil rapportere.
  5. Velg Rapportér.
    • Valgfritt: I vinduet som åpnes, kan det hende du blir bedt om å oppgi mer informasjon. Skriv inn andre opplysninger du eventuelt vil dele.

Merk: Når du rapporterer en kanal, gjennomgår vi ikke videoene på kanalen. Hvis du legger ved videoer i rapporten, bruker vi dem for å få et bedre inntrykk av kanalen, men vi ser ikke etter brudd på retningslinjene i videoene. Vi gjennomgår blant annet kanalens profilbilde, brukernavn og beskrivelse, men merk at denne listen ikke er uttømmende. Hvis du mener at bestemte videoer på en kanal er i strid med retningslinjene, bør du heller rapportere de aktuelle videoene.

Rapporter spillelister

Du kan rapportere en spilleliste hvis innholdet, tittelen, beskrivelsen eller etikettene er i strid med retningslinjene for brukere.
  1. Åpne YouTube-appen .
  2. Gå til spillelisten du vil rapportere.
  3. Til høyre for «Spill av alle»-knappen velger du Mer »  etterfulgt av Rapportér     etterfulgt av Rapportér.

Rapporter miniatyrbilder

Du kan rapportere videominiatyrbilder som er i strid med retningslinjene for brukere:
  1. Åpne YouTube-appen .
  2. Gå til videoen du vil rapportere – enten på startsiden, under foreslåtte videoer eller i søkeresultater. Du kan ikke rapportere et miniatyrbilde fra videosiden.
  3. Øverst til høyre på miniatyrbildet velger du Mer  » etterfulgt av Rapportér .
  4. Velg årsaken som passer best til problemet du vil rapportere.
  5. Velg Rapportér.

Rapporter kommentarer

Du kan rapportere kommentarer som er i strid med retningslinjene for brukere.
  1. Logg på YouTube.
  2. Gå til kommentaren du vil rapportere.
  3. Velg Mer  » etterfulgt av Rapportér .
  4. Velg retningslinjene som kommentaren er i strid med.
  5. Bekreft innsendingen ved å velge OK.
    • Valgfritt: Når du har rapportert en kommentar, kan du som skaper hindre at kommentarer fra den aktuelle brukeren vises på kanalen din. Merk av i boksen ved siden av Skjul brukeren på kanalen min etterfulgt av velg OK.

Kommentaren min er feilaktig merket som nettsøppel

Hvis du mener at kommentaren din er feilaktig merket som nettsøppel, kan du kontakte opplasteren og be om å få kommentaren gjenopprettet.

Rapporter annonser

Hvis du finner en annonse som er upassende eller i strid med Google Ads-retningslinjene, kan du rapportere den. Fyll ut og send inn dette skjemaet.
Slik rapporterer du annonser i videoer:
  1. Nederst i annonsen velger du «Hvorfor vises denne annonsen?» .
  2. Velg Rapporter annonsen .
  3. Fyll ut og send inn skjemaet. Teamet vårt gjennomgår rapporten og iverksetter eventuelle nødvendige tiltak.