YouTube VR:n käytön aloittaminen

YouTube VR ‑sovelluksen avulla löydät helposti 360 asteen videoita ja virtuaalitodellisuussisältöä katsottavaksi tietyillä laitteilla.

Kirjautuminen

YouTube VR:ään kirjautuneena näet esimerkiksi omat tilaukset ja paljon muuta.

Kirjautuminen sisään

1. Valitse aloitusnäytöltä Tili ja asetukset ‐kuvake.
  2. Valitse Kirjaudu sisään.
  3. Näet aktivointikoodin.
  4. Siirry tietokoneella tai mobiililaitteella osoitteeseen https://youtube.com/activate.
  5. Lisää aktivointikoodi.
  6. Kirjaudu sisään kehotettaessa. Jos käytät useita Google-tilejä, valitse YouTubessa käyttämäsi tili. Jos olet jo kirjautunut, siirry seuraavaan vaiheeseen.
  7. Kun olet kirjautunut, sinut kirjataan automaattisesti laitteellesi.
Huom. Vaiheessa 3 voit tietyillä alustoilla kopioida koodin leikepöydälle ja lisätä sen alustan selaimen kautta. Paina pitkään liittääksesi koodin kenttään.
Huom. Bränditilejä ei tällä hetkellä tueta.

Kirjautuminen ulos

1. Valitse aloitusnäytöltä Tili ja asetukset ‐kuvake.
  2. Valitse tili, jolta haluat kirjautua ulos.
  3. Valitse Kirjaudu ulos.

Videoiden selaaminen

Voit selata videoita aloitusnäytöllä tai soittolistoissa vierittämällä kosketuslevyllä ylös tai alas. Voit siirtyä aloitusnäytölle milloin tahansa valitsemalla YouTuben logon.

Videoiden hakeminen

YouTube VR:ssä voi hakea videoita kahdella tavalla: puheella ja näppäimistöllä. Haku on käytettävissä soittimen säädinvalikossa tai aloitusnäytöllä.

Puhehaku

1. Valitse Haku Hae.
  2. Valitse mikrofonikuvake.
  3. Sano hakutermi ääneen.

Näppäimistöhaku

1. Valitse Haku Hae.
  2. Kirjoita hakusana näppäimistöllä.

Voit suodattaa hakutuloksia valitsemalla yhden tai useamman seuraavista vaihtoehdoista: 360°, VR180, 4K, 3D tai Tekstitys.

Soittimen säätimet

Klikkaa mitä tahansa näytön kohtaa videon katselun aikana.

Soittimen säätimillä voit esimerkiksi

• aloittaa tai keskeyttää videon toiston
  • muuttaa äänenvoimakkuutta
  • palata edelliseen videoon
  • siirtyä seuraavaan videoon
  • muuttaa katseluasetuksia.

Tekstitysten laittaminen päälle tai pois päältä

1. Valitse Asetukset Asetukset .
  2. Klikkaa Tekstitykset.
  3. Valitse kieli.

Videon kuvanlaadun muuttaminen

1. Valitse Asetukset Asetukset .
  2. Klikkaa Laatu.
  3. Valitse videon laatu.

Kaarevan näytön ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä (muut kuin 360 asteen videot ja mainokset)

1. Valitse Asetukset Asetukset .
  2. Valitse Kaareva näyttö ja laita toiminto päälle tai pois päältä.

Voit piilottaa soittimen säätimet klikkaamalla mitä tahansa videon kohtaa. Voit myös odottaa, että säätimet piilotetaan automaattisesti.

Näkymän uudelleenkeskittäminen

Kursori tai näkymä voi joskus siirtyä tahattomasti sivulle. Voit keskittää kursorin ja näkymän nopeasti ohjaimella.
  1. Suuntaa ohjain eteenpäin.
  2. Paina pitkään ohjaimen kotipainiketta.

Sopimattomista videoista, kanavista ja muusta sisällöstä ilmoittaminen

Jos käytät VR-laitetta, alla olevien ohjeiden avulla voit ilmoittaa sopimattomasta sisällöstä suoraan YouTube VR ‐sovelluksesta.

Videosta ilmoittaminen

YouTube tarkastaa ilmoitettuja videoita ympäri vuorokauden. YouTubeen ladatuista videoista voi tehdä ilmoituksen milloin tahansa. Jos emme löydä videosta sääntöjä rikkovaa sisältöä, video jää näkyville riippumatta sitä koskevista uusista ilmoituksista.
Näin teet ilmoituksen videosta:
  1. Avaa YouTube-sovellus .
  2. Siirry videoon, josta haluat tehdä ilmoituksen.
  3. Tuo toistopalkki esiin painikkeella (tai nipistämällä, jos ohjaat käsillä).
  4. Valitse toistopalkin oikealta puolelta Asetukset ja sitten Tee ilmoitus .
  5. Valitse ilmoitukselle syy, joka parhaiten kuvaa videon rikkomusta.
  6. Vahvista valitsemalla OK.

Huom. Voit tarkistaa ilmoittamasi videon tilan tietokoneella Ilmoitushistoria-sivulta. Lue lisää ilmoitushistoriasta.

Shorts-videosta ilmoittaminen

YouTube tarkastaa ilmoitettuja videoita ympäri vuorokauden. YouTubeen ladatuista videoista voi tehdä ilmoituksen milloin tahansa. Jos emme löydä videosta sääntöjä rikkovaa sisältöä, video jää näkyville riippumatta sitä koskevista uusista ilmoituksista.
YouTube Shorts ‐videosta voi tehdä ilmoituksen Shorts-soittimen kautta seuraavasti:
  1. Kirjaudu YouTubeen.
  2. Siirry Shorts-videoon, josta haluat tehdä ilmoituksen.
  3. Tuo toistopalkki esiin painikkeella (tai nipistämällä, jos ohjaat käsillä).
  4. Valitse toistopalkin oikealta puolelta Asetukset ja sitten Tee ilmoitus .
  5. Valitse ilmoitukselle syy, joka parhaiten kuvaa videon rikkomusta.
  6. Vahvista valitsemalla OK.

Huom. Voit tarkistaa ilmoittamasi videon tilan tietokoneella Ilmoitushistoria-sivulta. Lue lisää ilmoitushistoriasta.

Kanavasta ilmoittaminen

Voit tehdä ilmoituksen käyttäjistä tai sopimattomista tausta- tai profiilikuvista. Näin teet ilmoituksen kanavasta:
  1. Avaa YouTube-sovellus .
  2. Siirry kanavasivulle, josta haluat tehdä ilmoituksen.
  3. Valitse oikeasta yläkulmasta Lisää " ja sitten Tee ilmoitus käyttäjästä .
  4. Valitse ilmoitukselle syy, joka parhaiten kuvaa kanavan rikkomusta.
  5. Valitse Tee ilmoitus.
    • Valinnainen: Avautuvassa ikkunassa saatetaan pyytää lisätietoja. Lisää muita tietoja, joita haluat kertoa.

Huom. Kun teet ilmoituksen kanavasta, emme tarkasta kanavan videoita. Käytämme ilmoitukseen liitettyjä videoita saadaksemme lisätietoja kanavasta, mutta emme tarkasta, liittyykö videoihin rikkomuksia. Sen sijaan arvioimme esimerkiksi kanavan profiilikuvan, tunnuksen ja kuvauksen. Jos jotkin kanavalla julkaistut videot ovat mielestäsi käytäntöjemme vastaisia, tee niistä ilmoitus.

Soittolistasta ilmoittaminen

Voit tehdä ilmoituksen soittolistasta, jos sen sisältö, nimi, kuvaus tai tagit rikkovat YouTuben yhteisösääntöjä:
  1. Avaa YouTube-sovellus .
  2. Siirry soittolistaan, josta haluat tehdä ilmoituksen.
  3. Valitse Toista kaikki ‐painikkeen oikealta puolelta Lisää "  ja sitten Tee ilmoitus     ja sitten Tee ilmoitus.

Pikkukuvasta ilmoittaminen

Voit tehdä ilmoituksen videon pikkukuvasta, joka rikkoo YouTuben yhteisösääntöjä:
  1. Avaa YouTube-sovellus .
  2. Etsi etusivulta, videoehdotuksista tai hakutuloksista video, josta haluat tehdä ilmoituksen. Pikkukuvasta ei voi tehdä ilmoitusta videon katselusivun kautta.
  3. Valitse pikkukuvan oikeasta yläkulmasta Lisää  " ja sitten Tee ilmoitus .
  4. Valitse syy, jonka vuoksi haluat tehdä ilmoituksen pikkukuvasta.
  5. Valitse Tee ilmoitus.

Kommenteista ilmoittaminen

Voit tehdä ilmoituksen kommentista, joka rikkoo YouTuben yhteisösääntöjä:
  1. Kirjaudu YouTubeen.
  2. Siirry kommenttiin, josta haluat tehdä ilmoituksen.
  3. Valitse Lisää  " ja sitten Tee ilmoitus .
  4. Valitse käytäntö, jota kommentti rikkoo.
  5. Vahvista valitsemalla OK.
    • Valinnainen: Sisällöntuottajana voit estää käyttäjän kommenttien näkymisen kanavallasi sen jälkeen, kun olet tehnyt ilmoituksen kyseisen käyttäjän kommentista. Merkitse Piilota käyttäjä kanavallani ‐ruutu valituksi ja sitten valitse OK.

Kommenttini on merkitty virheellisesti roskasisällöksi

Jos kommenttisi on mielestäsi merkitty roskasisällöksi virheellisesti, voit ottaa yhteyttä lataajaan ja pyytää häntä palauttamaan kommenttisi.

Ilmoituksen tekeminen mainoksesta

Voit tehdä ilmoituksen mainoksesta, joka on sopimaton tai rikkoo Google Ads ‐käytäntöjä. Täytä ja lähetä tämä lomake.
Ilmoituksen tekeminen videossa olevasta mainoksesta:
  1. Valitse mainoksen alareunasta Miksi tämä mainos? .
  2. Valitse Tee ilmoitus mainoksesta .
  3. Täytä ja lähetä lomake. Tiimimme tarkastaa mainosta koskevan ilmoituksesi ja ryhtyy tarvittaessa toimenpiteisiin.