Kom aan die gang met YouTube VR

Met die YouTube VR-app kan jy maklik 360-video’s en virtuelerealiteitinhoud met sekere kopstukke en toestelle soek en kyk.

Meld aan

YouTube VR ondersteun ’n aangemelde ervaring, wat jou toegang tot verskeie voordele gee, soos om jou intekeninge te bekyk.

Meld aan

1. Kies die Rekening- en Instellings-ikoon vanaf die tuisskerm.
  2. Klik Meld aan.
  3. Jy sal ’n aktiveringkode sien.
  4. Gaan op jou rekenaar of mobiele toestel na https://youtube.com/activate.
  5. Voer die aktiveringkode in.
  6. Meld aan wanneer jy gevra word. As jy verskeie Google-rekeninge het, moet jy die rekening kies wat jy vir YouTube gebruik. Gaan na die volgende stap as jy reeds aangemeld is.
  7. Wanneer jy aangemeld is, sal jy outomaties op jou toestel aangemeld word.
Let wel: In Stap 3 sal sommige platforms jou toelaat om die kode na knipbord te kopieer en dan die platformblaaier oop te maak om die kode in te voer. Hou die sneller lank vas om die kode in die veld te plak.
Let wel: Handelsmerkrekeninge word nie tans gesteun nie.

Meld af

1. Kies die Rekening- en Instellings-ikoon vanaf die tuisskerm.
  2. Kies die rekening waaruit jy wil afmeld.
  3. Klik Meld af.

Blaai deur video’s

Jy kan op die tuisskerm deur video’s blaai, of op snitlyste deur op die raakpaneel op of af te rollees. Jy kan enige tyd na die tuisskerm toe gaan deur die YouTube-logo te kies.

Soek na video’s

Jy kan op twee maniere in YouTube VR na video’s soek: stemsoektog of sleutelbordsoektog. Soek kan op die spelerkontroleskieslys of van die tuisskerm af gekry word.

Stemsoektog

1. Klik Soek Soek .
  2. Kies die mikrofoonikoon.
  3. Sê jou soekterm hardop.

Sleutelbordsoektog

1. Klik Soek Soek .
  2. Voer met die sleutelbord in waarna jy soek.

Jy kan jou soekresultate filtreer deur een of meer van die volgende te kies: 360°, VR180, 4K, 3D en CC.

Spelerkontroles

Klik op enige plek op die skerm terwyl jy ’n video speel.

Jy kan baie handelinge met die spelerkontroles uitvoer insluitend:

• Speel/onderbreek die video.
  • Verander volume.
  • Gaan na die vorige video.
  • Gaan na die volgende video.
  • Verander kykinstellings.

Skakel onderskrifte aan of af

1. Klik Instellings Instellings .
  2. Klik Onderskrifte.
  3. Kies die taal wat jy wil hê.

Verander videogehalte

1. Klik Instellings Instellings .
  2. Klik Gehalte.
  3. Kies die videogehalte wat jy wil hê.

Skakel Geboë skerm aan of af (vir nie-360-video’s en -advertensies)

1. Klik Instellings Instellings .
  2. Kies Geboë skerm en skakel dit Aan of Af.

Om die spelerkontroles toe te maak, klik enige plek op die video of wag totdat hulle outomaties toegemaak word.

Hersentreer jou aansig

Jy kan agterkom dat die skermpyltjie of aansig in ’n rigting wegdryf. Die skermpyltjie en aansig kan vinnig met die beheerder gehersentreer word.
  1. Wys die beheerder vorentoe.
  2. Hou die Tuisknoppie op jou beheerder in.

Gee onvanpaste video’s, kanale en ander inhoud aan

As jy ’n VR-toestel gebruik, kan jy die instruksies hier onder volg om onvanpaste inhoud direk vanuit die YouTube VR-app aan te gee.

Gee ’n video aan

YouTube gaan video's wat aangegee word 24 uur per dag, 7 dae per week na. ’n Video kan enige tyd nadat dit op YouTube gelaai is, aangegee word. As ons kontroleringspan nie enige oortredings kry nie, sal die video opgelaai bly en sal verdere verslae nie die status daarvan verander nie.
Om ’n video aan te gee:
  1. Maak die YouTube-app oop.
  2. Gaan na die video wat jy wil aangee.
  3. Druk die aktiveerder (of knyp as jy jou hande gebruik) om die speelbalk op te trek.
  4. Kies Instellings en dan Gee aan regs van die speelbalk.
  5. Kies die rede wat die oortreding in die video die beste beskryf.
  6. Druk OK om indiening te bevestig.

Let wel: Besoek jou Rapporteringgeskiedenis as jy die status van ’n video wat jy aangegee het op ’n rekenaar wil nagaan. Kry meer inligting oor jou Rapporteringgeskiedenis.

Gee ’n Kortvideo aan

YouTube gaan video's wat aangegee word 24 uur per dag, 7 dae per week na. ’n Video kan enige tyd nadat dit op YouTube gelaai is, aangegee word. As ons kontroleringspan nie enige oortredings kry nie, sal die video opgelaai bly en sal verdere verslae nie die status daarvan verander nie.
Jy kan YouTube Kortvideo’s van die Kortvideo’s-speler af aangee.
  1. Meld aan by YouTube.
  2. Gaan na die Kortvideo wat jy wil aangee.
  3. Druk die aktiveerder (of knyp as jy jou hande gebruik) om die speelbalk op te trek.
  4. Kies Instellings en dan Gee aan regs van die speelbalk.
  5. Kies die rede wat die oortreding in die video die beste beskryf.
  6. Druk OK om indiening te bevestig.

Let wel: Besoek jou Rapporteringgeskiedenis as jy die status van ’n video wat jy aangegee het op ’n rekenaar wil nagaan. Kry meer inligting oor jou Rapporteringgeskiedenis.

Gee ’n kanaal aan

Jy kan gebruikers, onvanpaste agtergrondprente of onvanpaste profielavatars aangee. Om ’n kanaal aan te gee:
  1. Maak die YouTube-app oop.
  2. Gaan na die kanaalbladsye wat jy wil aangee.
  3. Tik bo regs op Meer '' en dan Gee gebruiker aan .
  4. Kies die rede wat die beste by die kanaal se oortreding pas.
  5. Kies Gee aan.
    • Opsioneel: Die venster wat oopmaak, kan jou vra om meer besonderhede in te voer. Voer enige ander besonderhede in wat jy wil deel.

Let wel: Ons gaan nie die kanaal se video’s na wanneer jy ’n kanaal aangee nie. Ons gebruik die video’s wat jy dalk aan jou verslag geheg het om meer oor die kanaal te verstaan, maar ons gaan nie die video’s na vir oortredings nie. Kanaalkenmerke wat ons nagaan, sluit in maar is nie beperk nie tot die kanaal se profielfoto, skermnaam en beskrywing. As jy dink dat ’n kanaal se spesifieke video’s ons beleide oortree, moet jy die spesifieke video’s aangee.

Gee ’n snitlys aan

Jy kan ’n snitlys aangee as die inhoud, titel, beskrywing of merkers ons gemeenskapsriglyne oortree:
  1. Maak die YouTube-app oop.
  2. Gaan na die snitlys wat jy wil aangee.
  3. Kies Meer ''  en dan Gee aan     en dan Gee aan regs van die “Speel alles”-knoppie.

Gee ’n miniprent aan

Jy kan ’n videominiprent aangee wat ons gemeenskapsriglyne oortree:
  1. Maak die YouTube-app oop.
  2. Gaan na die video wat jy wil aangee op jou tuisblad, in voorgestelde video’s, of in soekresultate. Jy kan nie ’n miniprent van ’n video se kykbladsy af aangee nie.
  3. Kies Meer '' en danGee aan in die miniprent se hoek regs bo.
  4. Kies die rede wat die beste ooreenstem met waarom jy die miniprent wil aangee.
  5. Kies Gee aan.

Gee ’n opmerking aan

Jy kan ’n opmerking aangee wat ons gemeenskapsriglyne oortree:
  1. Meld aan by YouTube.
  2. Gaan na die opmerking wat jy wil aangee.
  3. Kies Meer '' en dan Gee aan .
  4. Kies die beleid wat die skakel oortree.
  5. Druk OK om indiening te bevestig.
    • Opsioneel: As ’n skepper kan jy, nadat jy ’n opmerking aangegee het, verhoed dat daardie gebruiker se opmerkings op jou kanaal verskyn. Merk die kassie langs Versteek gebruiker op my kanaal en dan Kies OK.

My opmerking is verkeerdelik as strooipos gemerk

As jy meen dat jou opmerking verkeerdelik as strooipos gemerk is, kan jy die oplaaier kontak en hulle vra om jou opmerking weer in te stel.

Gee ’n advertensie aan

As jy ’n advertensie kry wat onvanpas is of Google Advertensies-beleide oortree, kan jy dit aangee. Vul hierdie vorm in en dien dit in.
Om ’n advertensie in ’n video aan te gee:
  1. Kies “Hoekom dié advertensie?” onderaan die advertensie. .
  2. Kies Gee Advertensie Aan .
  3. Vul die vorm in en dien dit in. Ons span sal jou advertensierapportering nagaan en optree as dit nodig is.