Betalningstidsplaner för AdSense

I vår nya betaversion kan du se betalningsinformation på fliken Intäkter i YouTube Studio-appen. Den här betaversionen gör det enklare för kvalificerade kreatörer att förstå hur deras intäkter betalas ut. Med den här betaversionen kan du se följande:
  • Förloppet mot nästa betalning.
  • Din betalningshistorik för de senaste tolv månaderna med datum, betalat belopp samt en översikt över betalningarna.
Läs mer i vårt foruminlägg.

Betalningscykeln för AdSense är en månad. Du samlar på dig uppskattade intäkter under månadens gång, och i början av månaden därpå sammanräknas dina intäkter och läggs till i saldot på sidan Betalningar. Om ditt saldo är högre än utbetalningsgränsen och du inte har några betalningsspärrar gör vi en utbetalning mellan den 21:a och den 26:e i månaden. Observera att exakt när du får betalningen beror på tidszon, om den 21:a infaller på en helg eller röd dag samt vilken betalningsmetod du har valt.

Obs! Om du har separata betalningskonton för AdSense och YouTube måste varje betalningskonto nå utbetalningsgränsen för att du ska få betalt.
Obs! Slutförda YouTube-intäkter från föregående månad läggs till i ditt YouTube-betalningskontosaldo i AdSense mellan den 7:e och den 12:e i månaden. Om du till exempel befinner dig i USA och tjänar 100 USD i juni ser du detta saldo på startsidan för AdSense för YouTube mellan 7 och 12 juli. Om du vill veta mer om hur du får intäkter genom YouTubes partnerprogram kan du läsa översikten över intäkter för YouTube-partner.

Spåra förloppet för dina betalningar

Sidan Betalningar uppdateras för att indikera betalningsförloppet. Rader läggs till och uppdateras under månadens gång, allt eftersom dina intäkter slutförs och betalas ut. Det kan också visas andra rader med diverse utbetalningar och insättningar. Klicka på din betalningsmetod nedan för att se din anpassade betalningstidsplan.

Utöka alla  Komprimera alla

Elektronisk överföring av pengar (EFT)
An example of an AdSense payments calendar
  • Den 3:e: Dina uppskattade intäkter för föregående månad slutförs och läggs upp på sidan Betalningar. På sidan Betalningar ser du en rad där dina totala intäkter har lagts till i föregående månads transaktioner.

På sidan Betalningar visas även eventuella avdrag relaterade till justeringar eller avgifter. Tänk på att det kanske inte visas några rader med avdrag för ogiltig aktivitet som sker under slutförandeprocessen. Läs mer om avdrag för ogiltig aktivitet.

• Den 20:e: Ändringar i betalningsuppgifterna (inklusive hävda betalningsspärrar) måste göras senast den 20:e. Ändringar som görs efter den 20:e får inte effekt förrän under efterföljande månads betalningscykel.

Då måste även ditt totala saldo ha nått utbetalningsgränsen. Om saldot inte når utbetalningsgränsen eller om du har en betalningsspärr, sker ingen utbetalning den månaden och saldot överförs till nästa månad.

• Den 21:a till 26:e: Mellan den 21:a och 26:e dagen i månaden visas en rad om att betalningen behandlas på sidan Betalningar, vilket indikerar att intäkterna bearbetas och skickas till din bank.

Du får din betalning inom sju arbetsdagar efter att den skickades. Kontakta banken om du inte har fått utbetalningen i slutet av månaden.

Obs! Om den 21:a infaller under ett veckoslut eller en helgdag kanske utbetalningen sker första efterföljande arbetsdag.

Check

Checkutbetalningar för föregående månads intäkter utfärdas mellan den 21:a och 26:e i månaden och det kan ta upp till fyra veckor innan checken når din betalningsadress.

• Den 3:e: Dina uppskattade intäkter för föregående månad slutförs och läggs upp på sidan Betalningar.
  • Den 20:e: Ändringar i betalningsuppgifterna (inklusive hävda betalningsspärrar) måste göras senast den 20:e. Ändringar som görs efter den 20:e får inte effekt förrän under efterföljande månads betalningscykel. Då måste även ditt totala saldo ha nått utbetalningsgränsen. Om saldot inte når utbetalningsgränsen eller om du har en betalningsspärr, sker ingen utbetalning den månaden och saldot överförs till nästa månad.
  • Den 21:a till 26:e: Checken postas (för kvalificerade konton). En rad om att betalningen behandlas visas på sidan Betalningar.

Det kan ta två till fyra veckor innan checken kommer fram. Tiden varierar beroende på postgången i ditt område.

Western Union Quick Cash

Western Union Quick Cash-betalningar skickas mellan den 21:a och den 26:e varje månad och kan hämtas hos ett Western Union-kontor i ditt land en arbetsdag efter att de har utfärdats.

• Den 3:e: Dina uppskattade intäkter för föregående månad slutförs och läggs upp på sidan Betalningar.
  • Den 20:e: Ändringar i betalningsuppgifterna (inklusive hävda betalningsspärrar) måste göras senast den 20:e. Ändringar som görs efter den 20:e får inte effekt förrän under efterföljande månads betalningscykel. Då måste även ditt totala saldo ha nått utbetalningsgränsen. Om saldot inte når utbetalningsgränsen eller om du har en betalningsspärr, sker ingen utbetalning den månaden och saldot överförs till nästa månad.
  • Den 21:a till 26:e: Betalningen skickas till Western Union. En rad om att betalningen behandlas visas på sidan Betalningar.

Du måste hämta ut din betalning inom 60 dagar från utfärdandedatumet, annars återbetalas beloppet till ditt AdSense-konto.

Banköverföring
  • Den 3:e: Dina uppskattade intäkter för föregående månad slutförs och läggs upp på sidan Betalningar.
  • Den 20:e: Ändringar i betalningsuppgifterna (inklusive hävda betalningsspärrar) måste göras senast den 20:e. Ändringar som görs efter den 20:e får inte effekt förrän under efterföljande månads betalningscykel. Då måste även ditt totala saldo ha nått utbetalningsgränsen. Om saldot inte når utbetalningsgränsen eller om du har en betalningsspärr, sker ingen utbetalning den månaden och saldot överförs till nästa månad.
  • Den 21:a till 26:e: Banköverföring inleds. En rad om att betalningen behandlas visas på sidan Betalningar.

Det kan ta upp till 15 arbetsdagar innan överföringen är klar. Tiden kan variera beroende på rutinerna på din bank.

Obs! Om den 21:a infaller under ett veckoslut eller en helgdag kanske utbetalningen sker första efterföljande arbetsdag.

Obs! Om vi upptäcker att en utgivares konto strider mot våra användarvillkor eller programpolicyer kan vi när som helst hålla inne betalningen (med början när Google påbörjar sin utredning av möjliga överträdelser), dra av intäkter från utgivarens konto och/eller göra återbetalningar till annonsörer för klick som tagits emot på utgivarens webbplats eller AdSense for Search-resultatsidan.

Om en utgivare har försenade betalningar till Google i samband med Google Ads-programmet förbehåller vi oss rätten att hålla inne betalningen tills alla utestående betalningar har gjorts. En fullständig beskrivning av betalningsvillkoren finns i användarvillkoren för AdSense.