Een communitypost maken

Met communityposts kun je je bereik op YouTube en de betrokkenheid van je kijkers vergroten. Meer informatie over de voordelen van het tabblad Community en hoe je hiervoor in aanmerking komt.

Opmerking: Deze functie is misschien niet beschikbaar voor accounts met ouderlijk toezicht op YouTube. Hier vind je meer informatie.
Opmerking: Communityposts staan uit als het publiek van een kanaal is ingesteld als gemaakt voor kinderen. Meer informatie over hoe je je publiek instelt.

Een post maken

Zo maak je een communitypost:

1. Log in bij YouTube.
  2. Selecteer bovenaan de pagina Maken  en dan Post maken.
  3. Doe het volgende in het vak bovenaan:
    • Typ een bericht om een tekstpost te maken of voeg tekst toe aan een afbeelding, gif of videopost.
    • Kies of je een video , poll  of afbeelding  wilt posten.
  4. Selecteer Posten.

Een post plannen

Zo plan je een communitypost:

1. Log in bij YouTube.
  2. Selecteer bovenaan de pagina Maken  en dan Post maken.
  3. Doe het volgende in het vak bovenaan:
    • Typ een bericht om een tekstpost te maken of voeg tekst toe aan een afbeelding, gif of videopost.
    • Kies of je een video , poll  of afbeelding  wilt posten.
  4. Klik op de pijl-omlaag naast Posten en selecteer Post plannen.
  5. Kies de datum, tijd en tijdzone waarop je wilt dat de post wordt gepubliceerd.
  6. Selecteer Plannen.

Andere kanalen in een post vermelden

Je kunt andere YouTube-kanalen in je communityposts vermelden door @ te typen, gevolgd door de kanaalnaam. Het kanaal kan een melding krijgen over jouw vermelding. Kijkers kunnen op elk apparaat op de vermelding klikken en rechtstreeks naar de kanaalpagina gaan.

De verschillende soorten posts

Tekstposts

Als je een tekstpost wilt maken, typ je een bericht in het tekstvak bovenaan het tabblad Community van je kanaal. Je kunt gewoon een tekst posten, of er een video, afbeelding of gif aan toevoegen. Tekstposts kunnen niet worden gecombineerd met polls.

Playlistposts

Als je communityposts hebt aangezet, kun je playlists posten van artiesten die je leuk vindt.

Open de playlist die je wilt delen en kopieer de URL. Plak deze in het tekstvak als je je communitypost opstelt.

Posts met afbeeldingen en gif's

Als je een afbeelding  aan je post wilt toevoegen, wordt je gevraagd een afbeelding of gif-animatie te selecteren op je computer.

Richtlijnen

• Grootte: max. 16 MB
  • Bestandstypen: jpg, png, gif of webp
  • Voorgestelde beeldverhouding: we stellen een beeldverhouding voor van 1:1 omdat afbeeldingen ook zo in de feed verschijnen. Kijkers kunnen de volledige afbeelding zien door erop te klikken.

Houd er rekening mee dat alle afbeeldingen moeten voldoen aan de Communityrichtlijnen van YouTube.

Videoposts

Als je een video  aan je post wilt toevoegen, heb je de volgende opties:

• Een YouTube-video zoeken.
  • De URL van een YouTube-video plakken.
  • Een video op je YouTube-kanaal selecteren.

Als je een post maakt die een video van een andere creator bevat, kan er een melding worden gestuurd naar de gebruiker die de video oorspronkelijk heeft geüpload. Zo krijgen creators erkenning als andere creators hun video's delen.

Opmerking: Communityposts over een video die al in de abonnements- of Home-feed van een kijker staat, zijn misschien niet meer te zien. Zo voorkomen we dat je kijkers steeds opnieuw dezelfde video te zien krijgen.

Polls

Als je een poll  aan je post wilt toevoegen, doe je het volgende:

1. Geef een vraag op in het tekstveld.
  2. Geef antwoorden op in de velden Optie toevoegen.
  3. Als je meer antwoordvelden nodig hebt, klik je op +Optie toevoegen en geef je de extra antwoorden op.

Opmerking: Poll-opties mogen uit maximaal 65 tekens bestaan.

Je activiteit beheren

Je kunt een geschiedenis van je activiteit op communityposts bekijken en beheren. Deze functie is alleen beschikbaar op een computer.

1. Ga naar YouTube.com.
  2. Klik links op Geschiedenis.
  3. Klik rechts onder Type geschiedenis op Community. Je ziet nu de geschiedenis van je communityposts.
  4. Als je een activiteit wilt bewerken of verwijderen, plaats je de muisaanwijzer erop en klik je op Meer  > Bewerken of Verwijderen.

Opmerking: De geschiedenis van posts die je hebt geopend, wordt maar 30 dagen bewaard.