Een communitypost maken

Met communityposts kun je je bereik op YouTube en de betrokkenheid van je kijkers vergroten. Meer informatie over de voordelen van het tabblad Community en hoe je hiervoor in aanmerking komt.

Een post maken

Volg deze stappen om een communitypost te maken.

1. Log in bij YouTube.
  2. Selecteer bovenaan de pagina de optie Uploaden en dan Post maken.
  3. Doe het volgende in het vak bovenaan:
    • Typ een bericht om een tekstpost te maken of voeg tekst toe aan een afbeelding, gif of videopost.
    • Kies of je een video , poll of afbeelding wilt posten.
  4. Selecteer Posten.

Andere kanalen in een post vermelden

Op computers kun je andere YouTube-kanalen in je communityposts vermelden door @ te typen, gevolgd door de kanaalnaam. Het kanaal ontvangt mogelijk een melding over jouw vermelding. Kijkers kunnen op elk apparaat op de vermelding klikken en rechtstreeks naar de betreffende kanaalpagina gaan.

Soorten posts begrijpen

Tekstposts

Als je een tekstpost wilt maken, typ je een bericht in het tekstvak bovenaan het tabblad Community van je kanaal. Je kunt gewoon een tekst posten, of er een video, afbeelding of gif aan toevoegen. Tekstposts kunnen niet worden gecombineerd met polls.

Playlistposts

Als je communityposts hebt ingeschakeld, kun je playlists posten van artiesten die je leuk vindt.

Open de playlist die je wilt delen en kopieer de URL. Plak deze URL in het tekstvak wanneer je je communitypost opstelt.

Posts met afbeeldingen en gif's

Als je een afbeelding aan je post wilt toevoegen, wordt je gevraagd om op je computer een afbeelding of gif-animatie te selecteren.

Houd er rekening mee dat alle afbeeldingen moeten voldoen aan de communityrichtlijnen van YouTube.

Videoposts

Als je een video aan je post wilt toevoegen, heb je de volgende opties:

• Zoek een YouTube-video.
  • Plak de URL van een YouTube-video.
  • Selecteer een video op je YouTube-kanaal.

Als je een post maakt die een video van een andere creator bevat, wordt er mogelijk een melding verzonden naar de gebruiker die de video oorspronkelijk heeft geüpload. Zo krijgen creators erkenning als andere creators hun video's delen.

Opmerking: Communityposts over een video die al in de abonnements- of Home-feed van een kijker staat, worden mogelijk niet meer weergegeven. Zo voorkomen we dat je kijkers steeds opnieuw dezelfde video te zien krijgen.

Polls

Als je een poll aan je post wilt toevoegen, doe je het volgende:

1. Geef een vraag op in het tekstveld.
  2. Geef antwoorden op in de velden 'Optie toevoegen'.
  3. Als je meer antwoordvelden nodig hebt, klik je op +Optie toevoegen en geef je de extra antwoorden op.

Opmerking: Poll-opties mogen uit maximaal 65 tekens bestaan.