Begära en mänsklig granskning av videor märkta Ej lämpligt för de flesta annonsörer

Om din video inte lämpar sig för de flesta annonsörer visas ett gult dollartecken bredvid den: dollartecken. I den här artikeln förklarar vi hur videor markeras som begränsade och hur du begär en ny granskning.

En video är markerad som Ej lämplig för de flesta annonsörer om

• våra automatiserade system har identifierat ditt innehåll som inte lämpligt för alla varumärken
  • våra mänskliga granskare har bekräftat att din video inte uppfyller våra riktlinjer för annonsvänligt innehåll.

Så här tillämpas statusen för intäktsgenerering

Under uppladdningen använder vi maskininlärning för att avgöra om en video uppfyller våra riktlinjer för annonsvänligt innehåll. Vi kontrollerar även schemalagda livestreamar. Innan streamen börjar sändas granskas rubriken, beskrivningen, miniatyren och taggarna av våra system.

Om du undrar varför videon fick den gula ikonen kan du läsa riktlinjerna för annonsvänligt innehåll. Kontrollera videons titel, beskrivning, miniatyr och taggar. Videor utan titel eller metadata kanske inte ger tillräckligt med sammanhang för att våra system ska förstå om innehållet är lämpligt för alla annonsörer.

När du ska begära granskning

Granska din video mot kriterierna i våra riktlinjer för annonsvänligt innehåll. Om videon uppfyller alla kriterier för Det här innehållet kan generera annonsintäkter bör du begära en granskning. Läs mer om hur granskningar av intäktsgenerering fungerar.

Överklaga en begränsning av lämplighet för annonser

Vi vet att det inte alltid blir rätt i våra system. Om du ser en gul ikon och anser att våra system har gjort ett misstag kan du begära en mänsklig granskning. Din granskning skickas till en expert, och hens beslut hjälper våra system att bli smartare över tid.

Obs! Det hjälper inte att ta bort och ladda upp en video igen

Så här skickar du in ett överklagande:

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Klicka på Innehåll  i menyn till vänster.
  3. Välj videon du vill överklaga.
  4. Håll muspekaren över Lämplighet för annonser bredvid videon i kolumnen Begränsningar.
  5. Klicka på BEGÄR GRANSKNING. Följ anvisningarna på skärmen.

Obs! Alternativet att överklaga finns bara om din video är kvalificerad. När du har skickat in överklagan uppdateras texten bredvid videon med din överklagansstatus.

Begär en ny granskning av begränsning av lämplighet för annonser

Din video kan vara kvalificerad för ytterligare en mänsklig granskning. Du kan ta reda på om videon är kvalificerad med hjälp av det här självbetjäningsflödet.

Kontrollera kvalificering för ytterligare granskning

Så fungerar överklagandeprocessen

När du begär mänsklig granskning tittar en expert på videon. Experten granskar videons innehåll, titel och metadata mot våra riktlinjer för annonsvänligt innehåll. Läs mer om hur granskningar av intäktsgenerering fungerar.

När ett slutgiltigt beslut har fattats om din video får du en uppdatering via e-post.

Obs! Tänk på att videons ikonstatus kan ändras när du har skickat in videon för granskning. Våra system fortsätter att köra sina kontroller tills granskningen är klar.

Hur lång tid granskningen tar

Vi vet att de här granskningarna är viktiga för dig och dina intäkter. Mänskliga granskningar kan ta upp till sju dagar. När granskningen är klar får du ett e-postmeddelande med beslut om intäktsgenerering. Efter ytterligare en granskning är granskarens beslut slutgiltigt. Videons status för intäktsgenerering ändras inte.

Hjälp till att förhindra framtida begränsningar av lämplighet för annonser

Om du vill förhindra framtida begränsningar kan du använda verktyget för självcertifiering under uppladdningsprocessen. Läs mer om sidan Kontroller i översikten över YouTubes självcertifiering.
Obs! Upphovsrättskontroller och kontroller av lämplighet för annonser är inte slutgiltiga. Till exempel kan din video påverkas av framtida manuella Content ID-anspråk, upphovsrättsvarningar och ändringar av videoinställningar. Om du ändrar en videos metadata efter att du har publicerat videon och den inte längre är lämplig för annonser kan nya begränsningar av intäktsgenerering visas i din lista med videor.