Een handmatige beoordeling aanvragen van video's met de markering Niet geschikt voor de meeste adverteerders

Als je video niet geschikt is voor de meeste adverteerders, zie je ernaast een geel dollarteken: . In dit artikel leggen we uit hoe we video's als 'beperkt' markeren en hoe je een nieuwe beoordeling kunt aanvragen.

We markeren een video in de volgende gevallen als Niet geschikt voor de meeste adverteerders:

Hoe we de status voor het genereren van inkomsten toepassen

Tijdens het uploadproces gebruiken we machine learning om te bepalen of een video voldoet aan onze richtlijnen voor advertentievriendelijke content. We checken ook geplande livestreams. Voordat een stream live gaat, kijken onze systemen naar de titel, beschrijving, thumbnail en tags.

Weet je niet waarom er een geel icoon bij je video staat? Check dan onze richtlijnen voor advertentievriendelijke content. Check de titel, beschrijving, thumbnail en tags van de video. Video's zonder titel of metadata bieden misschien onvoldoende context, waardoor onze systemen niet kunnen bepalen of de content geschikt is voor alle adverteerders.

Wanneer moet je een beoordeling aanvragen?

Check of je video voldoet aan de criteria in onze richtlijnen voor advertentievriendelijke content. Als je video voldoet aan alle criteria voor Deze content kan advertentieopbrengst genereren, moet je een beoordeling aanvragen. Ontdek hoe beoordelingen voor het genereren van inkomsten werken.

Bezwaar maken tegen een beperking van de geschiktheid voor advertenties

We weten dat onze systemen er weleens naast zitten. Als je een geel icoon ziet en denkt dat onze systemen een fout hebben gemaakt, kun je een handmatige beoordeling aanvragen. De beoordeling wordt uitgevoerd door een van onze experts. Dankzij hun beslissingen worden onze systemen in de loop van de tijd slimmer.

Opmerking: Het heeft geen zin om een video te verwijderen en dan opnieuw te uploaden.

Een bezwaar indienen:

1. Log in bij YouTube Studio.
  2. Klik in het linkermenu op Content .
  3. Ga naar de video waartegen je bezwaar wilt maken.
  4. Plaats de cursor naast de video in de kolom Beperkingen op Geschiktheid voor advertenties.
  5. Klik op BEOORDELING AANVRAGEN. Volg de instructies op het scherm.

Opmerking: Je kunt alleen bezwaar maken als je video ervoor in aanmerking komt. Nadat je bezwaar hebt gemaakt, geeft de tekst naast de video de status van je bezwaar weer.

Vraag een aanvullende beoordeling aan voor een beperking van de geschiktheid voor advertenties

Je video komt misschien in aanmerking voor één aanvullende handmatige beoordeling. Gebruik deze zelfhulpprocedure om na te gaan of je video in aanmerking komt.

Checken of je video in aanmerking komt voor een aanvullende beoordeling

Zo verloopt de bezwaarprocedure

Als je een handmatige beoordeling aanvraagt, bekijkt een expert de video. De expert beoordeelt de content, titel en metadata aan de hand van onze richtlijnen voor advertentievriendelijke content. Ontdek hoe beoordelingen voor het genereren van inkomsten werken.

Als we een definitieve beslissing hebben genomen over je video, krijg je een update via e-mail.

Opmerking: De status van het icoon bij je video kan veranderen nadat je de video ter beoordeling hebt ingediend. Onze systemen blijven scans uitvoeren totdat de beoordeling is afgerond.

De duur van de beoordeling

We weten dat deze beoordelingen belangrijk zijn voor jou en je opbrengst. Handmatige beoordelingen duren maximaal 7 dagen. Zodra de beoordeling is afgerond, krijg je een e-mail met de beslissing over het genereren van inkomsten. Na één aanvullende beoordeling is de beslissing van de beoordelaar definitief en verandert de status voor het genereren van inkomsten van de video niet meer.

Toekomstige geschiktheidsbeperkingen voor advertenties voorkomen

Als je toekomstige beperkingen wilt voorkomen, kun je tijdens het uploadproces de tool voor zelfcertificering gebruiken. Meer informatie over de pagina Controles vind je in ons Overzicht van zelfcertificering op YouTube.
Opmerking: De controles op auteursrechtclaims en geschiktheid voor advertenties zijn niet definitief. Zo kunnen toekomstige handmatige Content ID-claims, waarschuwingen vanwege auteursrechtklachten en aanpassingen aan je video-instellingen invloed hebben op je video. Als je de metadata van je video na de publicatie verandert en de video niet meer geschikt is voor advertenties, zie je misschien nieuwe beperkingen voor het genereren van inkomsten in je videolijst.