Retningslinjer og anbefalte fremgangsmåter ved krav på enkeltvideoer

Funksjonene som er beskrevet i denne artikkelen, er bare tilgjengelige for partnere som bruker Content ID-samsvarssystemet til YouTube.

Innhold som er kvalifisert for inntektsgenerering
Skapere er ansvarlige for å oppfylle kriteriene for inntektsgenerering for videoer. Dette innebærer å avklare alle rettigheter til lydinnhold og visuelt innhold i videoene sine. Innhold som inkluderer tredjepartsmateriale (inkludert ulisensiert musikk), er ikke kvalifisert for inntektsgenerering.

Retningslinjer ved krav på enkeltvideoer som en tredjepart
Du kan ikke omgå kvalifikasjonskravene for inntektsgenerering for videoer når du gjør krav på en video. Dette omfatter å fremsette et krav om «bare det visuelle» i videoen til en skaper med tanke på å dele den genererte inntekten når en musikkpartner gjør krav på lyden. Alt tredjepartsmateriale må være fjernet helt og alle krav må være løst for at videoen skal kunne kvalifisere for inntektsgenerering. YouTube overvåker aktivt partneres kravadferd med hensyn til denne regelen, og de som bryter den, kan forvente å få inndratt rettighetene sine til å fremstille krav.

Vanlige spørsmål

Jeg ønsker å administrere rettighetene for en skapers video. Hvordan kan jeg fastslå om skaperen har enerett på innholdet i videoen?

Når du inngår en kontrakt om å administrere rettighetene til en video, tar selskapet ditt over det fulle ansvaret for innholdet og kravene som det nå representerer. Det er i strid med YouTube-retningslinjene å opprette referanser til videoopptak eller lyd du ikke har enerett på. Dette fører til ugyldige krav, og kan medføre deaktivering av funksjoner og/eller oppsigelse for dem som står bak.

Selskapet ditt har ansvar for først å foreta en granskning for å verifisere ektheten av og eksklusiviteten til videoen du planlegger å representere.

Eksempler på informasjon som bør vurderes:

• Har kunden alle rettighetene til dette videoopptaket, inkludert musikk eller lyd som eventuelt er brukt?
  • Har kunden gitt andre tillatelse til å bruke denne videoen?
  • Kan kunden bevise eierskap til videoen? Dette kan for eksempel gjøres ved å fremlegge den opprinnelige videofilen, som kan være lengre eller ha høyere oppløsning enn den versjonen som er tilgjengelig på nettet.
Både lydinnholdet og det visuelle innholdet i denne videoen er 100 % eksklusivt eid. Hvordan slår jeg på Content ID-samsvar for dette materialet?

Hvis en kanal tilknyttet innholdsbehandlingen din er vert for den opprinnelige videoen, kan du finne den opprinnelige opplastingen og slå på Content ID-samsvar på Inntektsgenerering-fanen.

I noen tilfeller kan en partner godta å administrere rettigheter for en enkeltvideo, men ikke for hele kanalen til skaperen. I slike tilfeller kan partneren bruke verktøyet for manuelt søk til å gjøre krav på den opprinnelige videoen til skaperen, og opprette en referansefil fra den. Partnere som ikke har tilgang til manuelt søk, kan kontakte partneradministratoren sin og drøfte om de er kvalifisert. Retten til å bruke denne sensitive funksjonen må opptjenes, og den kan fjernes når som helst.

Merk: Du må ikke foreta en ny opplasting av en kopi av den opprinnelige videoen til din egen kanal og opprette en referansefil fra den kopien. Hvis du gjør det, kan det føre til unødvendige feil i Content ID-samsvar, konflikter om eierskap til innholdselementer og forsinkelser i inntektsfordeling.