Reclamar vídeos concrets: polítiques i pràctiques recomanades

Les funcions que es descriuen en aquest article estan disponibles només per als partners que utilitzen el sistema de cerca de coincidències Content ID de YouTube.

Contingut que és apte per a la monetització
Els creadors són responsables de complir els requisits d'idoneïtat mínims per monetitzar els vídeos, que inclouen obtenir tots els drets visuals i d'àudio del contingut dels seus vídeos. El contingut amb material de tercers (inclosa la música sense llicència) no és apte per a la monetització.

Política: reclamar vídeos concrets com a tercer
No pots reclamar un vídeo amb la intenció d'eludir els requisits d'idoneïtat per a la monetització. Per exemple, no pots fer una reclamació "només visual" del vídeo d'un creador per compartir els ingressos de la monetització quan un partner musical n'ha reclamat l'àudio. Perquè el vídeo sigui apte per a la monetització, cal tenir els drets de tot el material de tercers i haver resolt totes les reclamacions. YouTube monitora activament el procediment de reclamació dels partners pel que fa a aquesta regla, de manera que als usuaris que la infringeixin se'ls desactivaran els privilegis de reclamació.

Preguntes més freqüents

Vull gestionar els drets del vídeo d'un creador. Com puc saber si el contingut del vídeo pertany exclusivament al creador?

En iniciar un contracte per gestionar els drets d'un vídeo, la teva empresa assumeix tota la responsabilitat del contingut representat i les reclamacions relacionades. Crear referències amb àudio o imatges dels quals no se'n tingui la propietat exclusiva va en contra de la política de YouTube i comporta reclamacions no vàlides. Els usuaris infractors poden perdre l'accés a algunes funcions o se'ls pot cancel·lar el compte.

És responsabilitat de la teva empresa prendre les mesures necessàries per verificar l'autenticitat i l'exclusivitat del vídeo que vols representar.

Et recomanem que et facis les preguntes següents:

• El client té tots els drets d'aquest vídeo, inclosa la música o l'àudio utilitzats?
  • El client ha donat permís a algú més per utilitzar aquest vídeo?
  • El client pot proporcionar proves que demostrin que aquest vídeo és seu? Per exemple, el fitxer original del vídeo, que és més llarg o té més resolució que la versió disponible en línia.
Tant el contingut visual com d'àudio d'aquest vídeo són 100% propietat exclusiva del creador. Com puc activar la cerca de coincidències de Content ID per a aquest material?

Si un canal associat al teu Gestor de continguts allotja el vídeo original, localitza la pujada i activa la cerca de coincidències de Content ID a la pestanya Monetització.

De vegades, és possible que un partner accepti gestionar els drets d'un vídeo concret, però no tot el canal del creador. En aquests casos, el partner pot utilitzar l'eina de cerca manual per reclamar el vídeo original del creador i crear-ne un fitxer de referència. Els partners que actualment no tenen accés a la cerca manual poden contactar amb el seu gestor de partners per saber quins requisits han de complir. Els partners s'han de guanyar l'accés a aquesta funció sensible i el poden perdre en qualsevol moment.

Nota: no tornis a penjar una còpia del vídeo original al teu propi canal per crear-ne un fitxer de referència, ja que és possible que es produeixin errors innecessaris relacionats amb la cerca de coincidències de Content ID, conflictes de propietat dels recursos i retards en l'atribució dels ingressos.