Hvad er et ophavsretskrav?

Et ophavsretskrav henviser til enten en anmodning om fjernelse på grund af ophavsret eller et Content ID-krav. Dette dækker over 2 forskellige metoder til at gøre ejerskab af ophavsret gældende på YouTube.

Hvordan adskiller anmodninger om fjernelse på grund af ophavsret sig fra Content ID-krav?

Hvis en ophavsretsindehaver finder sit ophavsretsligt beskyttede indhold på YouTube uden at have givet tilladelse, kan vedkommende indsende en anmodning om fjernelse på grund af ophavsret. Dette kaldes også en "notifikation om fjernelse" eller blot "fjernelse". Det er en retslig anmodning om at fjerne indhold fra YouTube på grund af påstået krænkelse af ophavsretten. Få flere oplysninger nedenfor.

Nogle ophavsretsindehavere bruger Content ID, som er et værktøj, der automatisk scanner YouTube for ophavsretsligt beskyttet indhold. Når Content ID finder et match, pålægges det matchende indhold et Content ID-krav. Hvad der sker med det matchende indhold, afhænger af ophavsretsejerens indstillinger for Content ID. Få flere oplysninger nedenfor.

Denne video forklarer mere om forskellen på anmodninger om fjernelse på grund af ophavsret og Content ID-krav:

Fjernelser på grund af ophavsret og Content ID – ophavsret på YouTube

Anmodninger om fjernelse på grund af ophavsret

Loven om ophavsret kræver, at websites som YouTube behandler anmodninger om fjernelse på grund af ophavsret. Anmodninger om fjernelse skal opfylde alle juridiske krav for at blive betragtet som gyldige.

Hvad sker der, hvis mit indhold fjernes som følge af en anmodning om fjernelse på grund af ophavsret?

Når en anmodning om fjernelse på grund af ophavsret resulterer i fjernelse af dit indhold, får din kanal et strafklip for at krænke ophavsretten.

Få flere oplysninger om, hvordan du kan fjerne et strafklip for at krænke ophavsretten. Disse muligheder fjerner strafklippet for at krænke ophavsretten fra din kanal.

Content ID-krav

I modsætning til anmodninger om fjernelse på grund af ophavsret, der defineres juridisk, er Content ID et værktøj, som YouTube har oprettet. ​​Når Content ID finder et match, bliver der genereret et Content ID-krav på det matchende indhold.

Hvad sker der, hvis mit indhold bliver pålagt et Content ID-krav?

Afhængigt af ophavsretsejerens indstillinger for Content ID kan Content ID-krav:

• Blokere indhold, så det ikke kan vises.
  • Generere indtægt på indholdet ved at vise annoncer på det og nogle gange dele indtægterne med uploaderen.
  • Spore statistik om seertal for indholdet.

Alle disse muligheder kan være geografisk specifikke. F.eks. kan en video generere indtægt i ét land eller i én region, men være blokeret eller sporet i et andet land eller en anden region.

Husk, at når indhold spores eller genererer indtægt, forbliver det synligt på YouTube med det aktive Content ID-krav på det. Normalt vælger ophavsretsejere at spore eller tjene penge på videoer i stedet for at blokere dem.

Få flere oplysninger om, hvordan du kan reagere på et Content ID-krav.