Què és una reclamació de drets d'autor?

Una reclamació de drets d'autor fa referència a una sol·licitud de supressió per infracció dels drets d'autor o a una reclamació de Content ID, que són dues maneres diferents de reivindicar la propietat dels drets d'autor a YouTube.

En què es diferencien les sol·licituds de supressió per infracció dels drets d'autor i les reclamacions de Content ID?

Si un propietari de drets d'autor troba el seu contingut protegit per drets d'autor publicat a YouTube sense la seva autorització, pot enviar una sol·licitud de supressió per infracció dels drets d'autor, també coneguda com a "avís de retirada" o simplement "retirada". És una sol·licitud legal per suprimir contingut de YouTube per una presumpta infracció dels drets d'autor. Obtén més informació a continuació.

Alguns propietaris de drets d'autor utilitzen Content ID, una eina que cerca automàticament contingut protegit per drets d'autor a YouTube. Quan Content ID troba una coincidència, el contingut coincident rep una reclamació de Content ID. El que passa amb el contingut coincident depèn de la configuració de Content ID del propietari dels drets d'autor. Obtén més informació a continuació.

En aquest vídeo s'explica amb més detall la diferència entre les sol·licituds de supressió per infracció dels drets d'autor i les reclamacions de Content ID:

Retirades per infracció dels drets d'autor i Content ID: drets d'autor a YouTube

Sol·licituds de supressió per infracció dels drets d'autor

La llei sobre drets d'autor requereix que els llocs web com YouTube processin sol·licituds de supressió per infracció dels drets d'autor. Les sol·licituds de supressió han de complir tots els requisits legals perquè es considerin vàlides.

Què passa si el meu contingut se suprimeix a causa d'una sol·licitud de supressió per infracció dels drets d'autor?

Quan el teu contingut se suprimeix a causa d'una sol·licitud de supressió per infracció dels drets d'autor, s'aplica un toc d'atenció per infracció dels drets d'autor al teu canal.

Obtén més informació sobre com pots resoldre un toc d'atenció per infracció dels drets d'autor. Qualsevol d'aquestes opcions esborrarà el toc d'atenció per infracció dels drets d'autor del teu canal.

Reclamacions de Content ID

A diferència de les sol·licituds de supressió per infracció dels drets d'autor, que estan regulades per la llei, Content ID és una eina creada per YouTube. ​​Quan Content ID troba una coincidència, aplica una reclamació de Content ID al contingut coincident.

Què passa si el meu contingut rep una reclamació de Content ID?

Segons la configuració de Content ID del propietari dels drets d'autor, les reclamacions de Content ID poden:

• Bloquejar el contingut perquè no es pugui veure.
  • Monetitzar el contingut publicant-hi anuncis i, de vegades, compartir els ingressos amb l'usuari que l'ha penjat.
  • Fer un seguiment de les estadístiques d'audiència del contingut.

Qualsevol d'aquestes accions pot ser per a una àrea geogràfica específica. Per exemple, un vídeo es pot monetitzar en un país o regió, però es pot bloquejar o fer-ne un seguiment en un país o regió diferent.

Tingues en compte que, quan es monetitza el contingut o se'n fa un seguiment, es pot continuar veient a YouTube amb la reclamació de Content ID activa. Normalment, els propietaris dels drets d'autor decideixen fer un seguiment dels vídeos o monetitzar-los, no bloquejar-los.

Obtén més informació sobre com pots respondre a una reclamació de Content ID.