Uw merkaccount beheren

U kunt een account instellen en beheren dat speciaal voor uw merk bedoeld is. U kunt er bepaalde services mee gebruiken, zoals YouTube, om een online aanwezigheid te creëren.

Tip: Als u een Google-account heeft via een basisschool of middelbare school, kunt u dit niet gebruiken om een merkaccount te maken.

Hoe merkaccounts werken

Verschillen tussen merkaccounts en gewone Google-accounts

Een merkaccount kan door uzelf en anderen worden beheerd via de eigen Google-accounts. U heeft daarvoor geen afzonderlijke gebruikersnaam of wachtwoord nodig. Uw account kan meerdere eigenaren en beheerders hebben.

• Eigenaren kunnen de meeste acties uitvoeren en ze bepalen wie het account beheert. Een account moet één primaire eigenaar hebben.
  • Beheerders kunnen Google-services gebruiken die ondersteuning bieden voor merkaccounts, zoals het delen van foto's op Google Foto's of het plaatsen van video's op YouTube.
  • Communicatiebeheerders kunnen hetzelfde doen als beheerders, maar kunnen YouTube niet gebruiken.
Google-services die merkaccounts ondersteunen

U kunt bij uw account bepaalde services gebruiken, zoals Google Foto's of YouTube. Ook kunt u via uw merkaccount met klanten en fans communiceren, contact leggen en informatie delen.

Als u wilt beheren wie uw content kan bekijken en gebruiken, past u uw instellingen voor elke service aan.

Een merkaccount maken

In bepaalde Google-services kunt u een account voor uw bedrijf of merk maken. U kunt bijvoorbeeld een merkaccount maken als u een YouTube-kanaal maakt.

Uw merkaccounts weergeven

U kunt al uw merkaccounts bekijken en ertussen schakelen.

Uw accounts bekijken

1. Open een webbrowser (zoals Chrome of Safari) op uw iPhone of iPad.
  2. Ga naar het gedeelte 'Merkaccounts' van uw Google-account.
  3. Kies een account onder 'Je merkaccounts'.

Schakelen tussen accounts

U kunt van het ene account naar het andere schakelen in Google-services die ondersteuning bieden voor merkaccounts.

In een browser
  1. Open een browser (zoals Chrome of Safari) op uw iPhone of iPad.
  2. Ga naar de Google-service die u wilt gebruiken.
  3. Tik rechtsboven op uw profielfoto.
  4. Selecteer het account dat u wilt gebruiken.
    • Als uw merkaccount niet wordt weergegeven, biedt de service mogelijk geen ondersteuning voor merkaccounts.
In bepaalde Google-apps

U kunt ook schakelen tussen accounts in bepaalde Google-apps op uw telefoon of tablet. De stappen kunnen per app verschillen.

1. Open een Google-app (zoals YouTube) op uw iPhone of iPad.
  2. Tik rechtsboven op de profielfoto van uw Google-account en dan Account schakelen.
  3. Kies het account dat u wilt gebruiken.

Wijzigingen in uw accounts aanbrengen

Basisinformatie bewerken

U kunt basisinformatie over uw bedrijf of merk toevoegen, wijzigen of verwijderen. Wijzigingen die u aanbrengt, zijn van invloed op alle gebruikte Google-services.

1. Open een webbrowser (zoals Chrome of Safari) op uw iPhone of iPad.
  2. Ga naar het gedeelte 'Merkaccounts' van uw Google-account.
  3. Kies het account dat u wilt bewerken.
  4. Tik op Accountinformatie bewerken.
  5. Tik in het gedeelte dat u wilt wijzigen op Bewerken Bewerken.
    • Optioneel: Rechtsonder ziet u mogelijk de optie Informatie toevoegen Info toevoegen. U kunt daarop tikken om meer informatie toe te voegen aan uw account.
  6. U kunt de gewenste informatie toevoegen, wijzigen of verwijderen.

Meer informatie over hoe u kunt bepalen welke informatie wordt gedeeld.

Wijzigen wie een account beheert

Als u eigenaar bent van een merkaccount, kunt u mensen toevoegen om te helpen bij het beheer ervan. U kunt bepalen in welke mate elke persoon het account kan beheren.

Meer informatie over hoe u nieuwe beheerders aan een account kunt toevoegen.

Kiezen wanneer u e-mails ontvangt
  1. Open een webbrowser (zoals Chrome of Safari) op uw iPhone of iPad.
  2. Ga naar het gedeelte 'Merkaccounts' van uw Google-account.
  3. Tik op E-mailvoorkeuren.
  4. Wijzig wanneer u meldingen over uw accounts wilt ontvangen. Uw wijzigingen worden automatisch opgeslagen.

Een merkaccount verwijderen of herstellen

U kunt een merkaccount alleen verwijderen als u eigenaar bent. Als u het account verwijdert, wordt alle bijbehorende content uit alle Google-services verwijderd.

Opmerking: Als uw pagina aan een Google Mijn Bedrijf-account is gekoppeld, kunt u deze niet verwijderen.

Een account verwijderen
  1. Open een webbrowser (zoals Chrome of Safari) op uw iPhone of iPad.
  2. Ga naar het gedeelte 'Merkaccounts' van uw Google-account.
  3. Kies het account dat u wilt verwijderen.
  4. Tik op Account verwijderen.
  5. Geef uw wachtwoord op.
  6. Lees de informatie zorgvuldig door en ga akkoord met de voorwaarden.
  7. Tik op Account verwijderen.
Een account herstellen

Als u uw account onlangs heeft verwijderd, kunt u dit mogelijk nog herstellen.

1. Open een webbrowser (zoals Chrome of Safari) op uw iPhone of iPad.
  2. Ga naar het gedeelte 'Merkaccounts' van uw Google-account.
  3. Tik op Verwijderde accounts.
  4. Tik naast het account dat u wilt herstellen op Dit merkaccount herstellen Dit merkaccount herstellen. Het herstelde account wordt weergegeven in uw lijst met merkaccounts.