Bruk automatisk teksting

Denne funksjonen er foreløpig ikke tilgjengelig i betaversjonen av YouTube Skaperstudio. Hvis du bruker betaversjonen av YouTube Skaperstudio (studio.youtube.com), må du velge Den klassiske versjonen av Skaperstudio i menyen til venstre for å følge denne fremgangsmåten.

Teksting er en god måte å gjøre innhold tilgjengelig for seerne på. På YouTube kan du bruke teknologi for talegjenkjenning til å lage teksting for videoene dine automatisk. Disse automatiske tekstingene genereres gjennom algoritmer for maskinlæring, så kvaliteten på tekstingen kan variere.

Automatisk teksting for videoer på forespørsel

Automatisk teksting er tilgjengelig på engelsk, fransk, italiensk, japansk, koreansk, nederlandsk, portugisisk, russisk, spansk og tysk

Hvis automatisk teksting er tilgjengelig, blir tekstingen automatisk publisert for videoen. Den automatiske tekstingen er kanskje ikke klar rett etter at du har lastet opp videoen. Behandlingstiden avhenger av hvor kompleks lyden på videoen er.

YouTube forbedrer stadig teknologien for talegjenkjenning. Den automatiske tekstingen kan imidlertid avvike fra det som blir sagt, på grunn av uttalefeil, aksenter, dialekter eller bakgrunnsstøy. Du bør alltid gjennomgå den automatiske tekstingen og redigere eventuelle deler som ikke er riktig transkribert.

Slik kan du gjennomgå automatisk teksting og foreta endringer hvis det er nødvendig:

1. Gå til Videobehandler ved å klikke på kontoen din øverst til høyre > Skaperstudio > Videobehandler > Videoer.
  2. Klikk på rullegardinmenyen ved siden av Rediger-knappen ved siden av videoen du vil legge teksting til.
  3. Velg Teksting.
  4. Hvis automatisk teksting er tilgjengelig, ser du Språk (automatisk) i delen «Publisert» til høyre for videoen.
  5. Gjennomgå den automatiske tekstingen, og følg veiledningen for å redigere eller fjerne deler som ikke er riktig transkribert.
Du kan også slå på bidrag fra brukerne for videoen, slik at la seerne tekste og oversette innholdet ditt i stedet.

Feilsøking av problemer med automatisk teksting

Hvis det ikke lages noen automatisk teksting for videoen din, kan det skyldes én eller flere av følgende årsaker:

• Tekstingen er ikke tilgjengelige ennå på grunn av at det finnes kompleks lyd i videoen som fortsatt er under behandling.
  • Det er ikke støtte for automatisk teksting av språket i videoen.
  • Videoen er for lang.
  • Videoen har dårlig lydkvalitet eller inneholder tale som YouTube ikke gjenkjenner.
  • Det er en lang periode med stillhet i begynnelsen av videoen.
  • Folk i videoen snakker i munnen på hverandre.

Automatisk teksting på direktesendinger

Automatisk teksting på direktesendinger er bare tilgjengelig på engelsk.

Automatisk teksting på direktesendinger innføres for tiden på engelskspråklige kanaler med over 10 000 abonnenter, ved strømming med «normal tidsforsinkelse», der profesjonell teksting ikke er tilgjengelig. Vi oppfordrer skaperne til først og fremst å bruke profesjonell teksting. Følg disse trinnene for å finne ut mer om dette.

Når direktesendingen er ferdig, beholdes ikke den automatiske tekstingen for direktesendingen, men ny automatisk teksting genereres gjennom prosessen for video på forespørsel.

Finn ut hvordan seerne ser tekstingen på direktesendingen din.

Feilsøking av automatisk teksting for direktesendinger

Hvis det ikke vises noen automatisk teksting på direktesendingen, kan det skyldes én eller flere av følgende årsaker:

• Funksjonen er ikke blitt aktivert for kanalen. Vi faser sakte, men sikkert inn kanaler med mer enn 10 000 abonnenter, så det kan ta litt tid.
  • Direktesendingen på kanalen har ultrakort eller kort tidsforsinkelse (for eksempel en direktesending via mobil). Automatisk teksting på direktesendinger er bare tilgjengelig ved normal tidsforsinkelse.
  • Det er ikke støtte for automatisk teksting av språket i videoen.
  • Videoen har dårlig lydkvalitet eller inneholder tale som YouTube ikke gjenkjenner.
  • Folk snakker i munnen på hverandre, eller det snakkes flere språk samtidig.

Merk: Hvis du vil forhindre at automatisk teksting vises under direktesendinger på YouTube-kanalen din, kan du kontakte brukerstøtten for skapere.