Utilitzar els subtítols automàtics

Els subtítols són una bona manera de permetre que més espectadors puguin accedir al teu contingut. YouTube pot fer servir la tecnologia de reconeixement de parla per crear subtítols per als teus vídeos automàticament.
Nota: per generar aquests subtítols automàtics, s'utilitzen algoritmes d'aprenentatge automàtic i, per tant, és possible que la qualitat variï. Recomanem als creadors que afegeixin subtítols professionals als vídeos. YouTube està millorant constantment la seva tecnologia de reconeixement de parla. Tot i això, és possible que els subtítols automàtics no es corresponguin amb el que es diu al vídeo a causa d'errors de pronunciació, accents, dialectes o soroll ambiental. Et recomanem que revisis sempre els subtítols automàtics i que editis tot allò que no s'hagi transcrit correctament.

Subtítols automàtics en vídeos llargs i curts

Els subtítols automàtics estan disponibles en els idiomes següents: alemany, anglès, àrab, coreà, espanyol, francès, hebreu, hindi, indonesi, italià, japonès, neerlandès, portuguès, rus, turc, ucraïnès i vietnamita. Si hi ha pistes d'àudio en diversos idiomes en un vídeo, els subtítols automàtics estaran en l'idioma predeterminat.

Recomanem als creadors que afegeixin subtítols professionals als vídeos. Si hi ha subtítols automàtics disponibles, es publicaran automàticament als vídeos. És possible que els subtítols automàtics no estiguin a punt en el moment en què pengis un vídeo. El temps de processament depèn de la complexitat de l'àudio del vídeo.

YouTube està millorant constantment la seva tecnologia de reconeixement de parla. Tot i això, és possible que els subtítols automàtics no es corresponguin amb el que es diu al vídeo a causa d'errors de pronunciació, accents, dialectes o soroll ambiental. Revisa sempre els subtítols automàtics i edita tot allò que no s'hagi transcrit correctament.

Segueix aquests passos per revisar els subtítols automàtics i fer-hi canvis, si cal:

1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Subtítols.
  3. Fes clic al vídeo a què vols afegir subtítols.
  4. A "Subtítols", fes clic a Més '' al costat dels subtítols que vols editar.
  5. Revisa els subtítols automàtics i edita o suprimeix-ne les parts que no estiguin ben transcrites.

Resoldre problemes relacionats amb els subtítols automàtics

Si no es generen els subtítols automàtics d'un vídeo, pot ser per algun dels motius següents:

• Els subtítols encara no estan disponibles perquè la pista d'àudio del vídeo és complexa i s'està processant.
  • Els subtítols automàtics no admeten l'idioma del vídeo.
  • El vídeo és massa llarg.
  • La qualitat de so del vídeo és baixa o YouTube no pot reconèixer el que s'hi diu.
  • Hi ha un fragment llarg de silenci al principi del vídeo.
  • Hi ha diverses persones parlant i les seves veus se superposen o bé es parlen diversos idiomes a la vegada.
Subtítols automàtics en vídeos de reproduccions en directe
Nota: els subtítols automàtics de reproduccions en directe només estan disponibles en anglès. Els subtítols automàtics només es poden activar per a reproduccions en directe concretes, no per a tot el canal.

Actualment, els subtítols automàtics per a reproduccions en directe s'estan llançant en canals en anglès. Aquests canals reprodueixen a una "latència normal" i no disposen de subtítols professionals. Recomanem als creadors que utilitzin subtítols professionals als vídeos. Obtén informació sobre els requisits dels subtítols en directe.

Un cop la transmissió en directe hagi finalitzat, els subtítols automàtics en directe desapareixeran del vídeo. Es generaran subtítols automàtics nous seguint el procés per a vídeos a la carta (VOD), que poden ser diferents dels que van aparèixer durant la transmissió en directe.

Configurar els subtítols automàtics en directe

A continuació t'indiquem com pots activar els subtítols automàtics en directe (només en anglès):

1. Ves a YouTube.
  2. A la part superior dreta, fes clic a Crea i després Emet en directe.
  3. Tria Reproducció en directe al menú de l'esquerra.
  4. A la configuració de les reproduccions en directe, activa Subtítols.
  5. Tria l'opció "Subtítols automàtics" com a font dels subtítols.
  6. Selecciona l'idioma del vídeo (només en anglès).

Resoldre problemes relacionats amb els subtítols automàtics en directe

Si no es mostren subtítols automàtics a la transmissió en directe, pot ser per algun dels motius següents:

• Aquesta funció no s'ha activat al canal, ja que l'estem llançant a poc a poc als canals amb més de 1.000 subscriptors.
  • El canal està transmetent en directe a una latència baixa o molt baixa (com ara en el cas de les transmissions en directe per dispositiu mòbil). Els subtítols automàtics en directe només estan disponibles per a transmissions amb latències normals.
  • Els subtítols automàtics no admeten l'idioma del vídeo.
  • La qualitat de so del vídeo és baixa o YouTube no pot reconèixer el que s'hi diu.
  • Hi ha diverses persones parlant i les seves veus se superposen o bé es parlen diversos idiomes a la vegada.
Nota: si no vols que es mostrin subtítols automàtics a les teves transmissions en directe, contacta amb l'equip d'assistència per a creadors.

Configuració avançada dels subtítols automàtics

Paraules potencialment inadequades als subtítols automàtics

Als subtítols automàtics, l'opció de configuració "No mostris paraules potencialment inadequades" de YouTube Studio substitueix de manera predeterminada les paraules potencialment inadequades per un claudàtor d'obertura, dues ratlles baixes i un claudàtor de tancament ("[ __ ]"). Aquesta opció de configuració no afecta les pistes d'àudio ni els subtítols editats manualment, i té la finalitat d'evitar que apareixin per error paraules potencialment inadequades als subtítols automàtics. Tampoc afecta l'estat de monetització del vídeo.

Els subtítols automàtics s'apliquen als vídeos penjats i a les reproduccions en directe.

Animem els creadors a revisar tots els subtítols generats automàticament mentre continuem millorant el programari de reconeixement de parla i reduint els errors dels subtítols automàtics.

A continuació t'indiquem com pots desactivar l'opció de configuració "No mostris paraules potencialment inadequades", si cal:

1. Inicia la sessió a YouTube Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Configuració .
  3. Selecciona Canal i després Configuració avançada.
  4. A "Subtítols generats automàticament", desselecciona No mostris paraules potencialment inadequades.
Nota: aquesta opció de configuració està disponible per als subtítols automàtics i per als traduïts automàticament.