Begrensninger for musikk som er gjort krav på

Opphavsrettshaverne bestemmer selv hvordan de vil at musikken deres skal brukes på YouTube. Tilgjengeligheten for videoen din er dermed avhengig av retningslinjene til opphavsrettshaveren. Hvis du bruker musikk i videoen, kan det hende du får et Content ID-krav med varsel om at du har brukt opphavsrettsbeskyttet innhold.

Dette betyr de ulike retningslinjene:

• Inntektsgenerering: Opphavsrettshaveren har valgt å tjene penger på denne musikken, så det kan hende at det vises annonser sammen med videoen din. Noen ganger kan opphavsrettshaveren velge å dele noe av inntekten med deg. Merk at videoen ikke nødvendigvis er tilgjengelig overalt og på alle enheter selv om disse retningslinjene gjelder.
  • Blokkering over hele verden: Én eller flere opphavsrettshavere tillater ikke at denne musikken brukes på YouTube. Hvis du bruker denne musikken, kan lyden i videoen din bli kuttet, eller videoen kan bli utilgjengelig på YouTube.
  • Blokkering i enkelte land/regioner: Én eller flere opphavsrettshavere har begrenset hvilke land/regioner musikken er tilgjengelig i på YouTube. Hvis du bruker denne musikken, er ikke videoen din tilgjengelig på YouTube der musikken er blokkert.

Merk: Under visse omstendigheter kan opphavsrettshavere endre retningslinjene sine og utstede varsler om opphavsrettslig fjerning. Statusen til videoen din kan bli endret i fremtiden, og videoen kan til og med bli fjernet fra YouTube. Det kan bli aktuelt med fjerning hvis opphavsrettseieren tar en annen avgjørelse i akkurat ditt tilfelle. Endringer i retningslinjene som gjelder for musikken i videoen din, kan også føre til fjerning. Finn ut mer om Content ID.

Disse retningslinjene gjelder ikke utenfor YouTube-plattformen. Retningslinjene kan variere avhengig av om vi tror du har lastet opp et helt album eller mesteparten av et album. Hvis du har spørsmål om bruk av musikk, kan det være lurt å kontakte en advokat med kompetanse på dette feltet.

Få tillatelse til å bruke noen andres innhold

Hvis du planlegger å bruke opphavsrettsbeskyttet materiale i videoen din, må du vanligvis be om tillatelse først. YouTube kan ikke gi deg slike rettigheter. Vi kan heller ikke hjelpe skapere med å finne og kontakte partene som kan gi deg disse rettighetene. Hvis du har spørsmål om bruk av opphavsrettsbeskyttet materiale, kan det være lurt å kontakte en advokat med kompetanse på dette feltet.

I YouTube-lydbiblioteket har vi royaltyfri musikk som skaperne kan bruke i YouTube-videoene sine.

Alternativer for bruk av musikk i videoene dine