Beperkings op musiek wat opgeëis is

Kopiereghouers besluit hoe hulle wil hê hul musiek op YouTube gebruik moet word. Die kopiereghouers se beleide sal beïnvloed óf en hoe jou video beskikbaar gestel word. As jy musiek in jou video gebruik, kan jy ’nContent ID-eis ontvang wat jou inlig dat jy inhoud met kopiereg gebruik het.

Dit is wat elke beleid beteken:

• Monetiseer: Die kopiereghouer het gekies om hierdie musiek te monetiseer en daarom kan daar advertensies in jou video verskyn. Die kopiereghouer kan soms kies om van daardie inkomste met jou te deel. Selfs al word hierdie beleid toegepas, sal die video dalk nie oral of op alle toestelle beskikbaar wees nie.
  • Blokkeer wêreldwyd: Een of meer kopiereghouers laat nie die gebruik van hierdie musiek op YouTube toe nie. As jy hierdie musiek gebruik, kan jou video gedemp word of glad nie op YouTube beskikbaar wees nie.
  • Blokkeer in sommige lande/streke: Een of meer van die kopiereghouers het die lande/streke waar hierdie musiek op YouTube beskikbaar is, beperk. As jy hierdie musiek gebruik, sal jou video nie gekyk kan word op plekke waar die musiek op YouTube geblokkeer is nie.

Let wel: Kopiereghouers kan hul beleide verander en onder sekere omstandighede verwyderingkennisgewings weens kopiereg uitreik. Jou video se status kan in die toekoms verander en dit kan selfs van YouTube verwyder word. ’n Verwydering kan gebeur wanneer die kopieregeienaar in jou individuele geval ’n ander besluit maak. Veranderinge aan die beleid wat op die musiek in jou video van toepassing is, kan ook tot verwydering lei. Kom meer te wete oor Content ID

Hierdie beleide geld nie buite die YouTube-platform nie. Die beleide kan verskil wanneer ons meen dat jy ’n volle album of die grootste deel van ’n album opgelaai het. As jy vrae oor die gebruik van musiek het, moet jy dalk ’n gekwalifiseerde prokureur kontak.

Kry toestemming om iemand anders se inhoud te gebruik.

As jy beplan om inhoud wat deur kopiereg beskerm word by jou video in te sluit, moet jy gewoonlik eers toestemming kry om dit te doen. YouTube kan nie vir jou hierdie regte gee nie. Ons kan nie skeppers help om die partye wat hierdie regte kan verleen, op te spoor en te kontak nie. As jy enige vrae het oor die gebruik van materiaal wat deur kopiereg beskerm word, moet jy dalk ’n gekwalifiseerde prokureur raadpleeg.

YouTube se Oudiobiblioteek het tantièmevrye musiek wat skeppers in hul YouTube-video’s kan gebruik.

Opsies vir die gebruik van musiek in jou video’s