Handleiding Multi-Channel Network (MCN)

Je YouTube Analytics-gegevens checken

Je kunt de prestaties van je video's, kanalen en items bijhouden met YouTube Analytics.In dit artikel worden de statistieken en functies van YouTube Analytics besproken die het nuttigst zijn voor Content Manager-gebruikers. Houd er rekening mee dat het enkele dagen kan duren voordat de gegevens zichtbaar zijn in YouTube Analytics.

Gegevens over je items ophalen

Door je items te analyseren, kun je zien hoe je items presteren. Je kunt zien welke items aan populariteit winnen, de prestaties vergelijken met andere items en ontdekken welke video's de beste prestaties opleveren. Deze gegevens zijn dagelijks beschikbaar, maar kunnen een vertraging hebben van een paar dagen. Gegevens over je items bekijken:

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Analytics  in het linkermenu.
  3. Ga op het tabblad Overzicht naar het gedeelte Populaire items. Dit gedeelte bevat de video's, kanalen en items waarvan de gegevens in de afgelopen 7 dagen het meest zijn gewijzigd.
  4. Klik op het tabblad Items en kies een actie:
    • Klik op een item om gegevens voor dat item te bekijken.
    • Plaats de muisaanwijzer op een item en klik op het vergelijkingsicoon  om de prestaties van het item in de afgelopen 7 dagen te vergelijken met de voorgaande periode van 7 dagen.
Je kunt deze gegevens ook bekijken op de pagina Items door op een itemtitel te klikken en vervolgens op het tabblad Analytics.
Als je gegevens over weergaven bekijkt, zie je mogelijk andere cijfers in YouTube Analytics dan in je prestatierapport voor items. Dit heeft de volgende redenen:
  • Prestatierapporten bevatten alleen geclaimde weergaven.
  • YouTube Analytics bevat zowel weergaven van niet-geclaimde door partners geüploade content als geclaimde weergaven.

Je statistische gegevens voor inkomsten bekijken

Klik op de pagina Analytics  op het tabblad Opbrengst om gegevens over je geschatte inkomsten te bekijken. Houd hier rekening mee:

• Gegevens over geschatte inkomsten in YouTube Analytics worden dagelijks geüpdatet.
  • Gegevens over geschatte inkomsten worden in YouTube Analytics met een vertraging van ongeveer 2 dagen weergegeven.
  • In de gegevens over geschatte inkomsten in YouTube Analytics worden eventuele aanpassingen wegens ongeldige activiteit niet realtime weergegeven. De gegevens over de definitieve opbrengst in downloadbare financiële rapporten kunnen verschillen van de gegevens in YouTube Analytics.

Geavanceerde modus gebruiken

In de geavanceerde modus van YouTube Analytics vind je specifiekere gegevens over je kanalen, items en publiek. Je kunt ook prestatiestatistieken vergelijken en je gegevens exporteren. De geavanceerde modus gebruiken:

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Analytics  in het linkermenu.
  3. Klik rechtsboven op GEAVANCEERDE MODUS.
  4. Op deze pagina kun je verschillende acties ondernemen, die hier worden beschreven. Voor Content Manager-gebruikers zijn er aanvullende acties:
    • Klik op het tabblad Kanalen om gegevens van afzonderlijke kanalen te bekijken.
    • Klik op het tabblad Items om gegevens van afzonderlijke items te bekijken.
    • Klik op het tabblad Meer  om gegevens te bekijken per Kanaaleigendom of Claimstatus.

Vergeet niet dat je op een pagina in de geavanceerde modus op het downloadicoon  kunt klikken om gegevens te exporteren. Meer informatie over hoe je de geavanceerde modus in YouTube Analytics gebruikt.

Gegevens ordenen met Analytics-groepen

Groepen zijn aanpasbare collecties van je video's, kanalen of items. Met groepen kun je vergelijkbare content ordenen zodat je alle gegevens op één plek kunt bekijken. Zo kun je de prestaties op een overzichtelijke manier bijhouden.

Meer informatie over hoe je Analytics-groepen maakt en beheert.

Ga naar de hoofdpagina van het Helpcentrum van YouTube Analytics voor een uitgebreide handleiding over functies en statistieken van YouTube Analytics.