Våra team har just nu höga supportvolymer. Det kan dröja längre än vanligt att få svar på frågor från e-post, chatt och @TeamYouTube på Twitter.

Övervaka kampanjresultat

Du kan övervaka resultatet för dina anpassade kampanjer med hjälp av rapporten Kampanjer. Rapporten är tillgänglig varje vecka och hjälper dig att utvärdera anpassade kampanjers resultat över tid i relation till varandra.

I rapporten Kampanjer får du en översikt över kampanjinformationen, till exempel start- och slutdatum och vilka tillgångar eller tillgångsetiketter som ingår i kampanjen. Rapporten visar också trafikstatistik per vecka, till exempel antal visningar av användargenererat innehåll och kampanjkortsklick.

Obs! Data för standardkampanjer ingår inte i rapporten.

Ladda ned kampanjresultatrapporten

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Rapporter i menyn till vänster.
  3. Klicka på fliken Kampanjer.
  4. I kolumnen Ladda ned rapporter klickar du på Version 1.0 .
  5. Välj Rapport i CSV-format. CSV-filen laddas ned till datorn.

Rapportfält för kampanjer

Fält Definition
Kampanj-id YouTube-genererat id för kampanjen, som är unikt för varje partnerkonto.
Kampanjnamn Kampanjens namn.
Kampanjens startdatum Första dagen i kampanjen.
Kampanjens slutdatum Sista dagen i kampanjen.
Inriktningstyp Typ av utvalt innehåll som anges som kampanjinriktning.
Målvärde Video som är angiven som kampanjinriktning.
Tillgångsetiketter

Lista över tillgångsetiketter som har tillämpats på en etikettbaserad kampanj.

Obs! Om du byter tillgångsetiketter mitt i veckan kan det leda till att tillgångsetiketternas namn ändras i rapporten.
Tillgångar Listan över tillgångs-id:n som har tillämpats på en tillgångsbaserad kampanj. Högst 25 tillgångar kan tillämpas på en tillgångsbaserad kampanj.
Totalt antal tillgångar

Antal tillgångar som tillämpats på kampanjen. För etikettbaserade kampanjer innefattar det här antalet alla tillgångar under de relevanta tillgångsetiketterna.

Obs! Om du ändrar antalet tillgångar som tillämpas på en kampanj mitt i veckan kan det leda till olika antal tillgångar i rapporten.
Antal användargenererade videor

Antalet användaruppladdade videor (användargenererat innehåll) med anspråk från tillgångar i en kampanj som är kvalificerade att visa ett kampanjkort.

Obs! Användaruppladdade videor med låga matchningar kan inte visa ett kampanjkort och visas inte i rapporten. Läs mer om hur du skapar en kampanj.
Antal visningar av offentligt användargenererat innehåll per vecka

Ungefärligt antal visningar av användaruppladdade videor (användargenererat innehåll) som är kvalificerade för att visa ett kampanjkort. Bedrägliga visningar tas bort från rapporten.

Obs! Det här antalet är ungefärligt. Det kan bero på några olika orsaker:

• Vissa användare kan ha inaktiverat kort.
  • Målvideor kanske inte är tillgängliga i användarens territorium.
  • Användare kan sluta spela upp videon innan de ser ett kampanjkort.
  • Det kan hända att kort inte visas för videor som ingår i fler än en kampanj.
Totalt antal klick på kampanjkort per vecka Totalt antal klick per vecka på ett kampanjkort som länkar till utvalt innehåll.