Hantera dina rekommendationer och sökresultat

Din aktivitet på YouTube, Google och Chrome kan påverka sökresultaten på YouTube, rekommendationerna på startsidan, appaviseringar och föreslagna videor och andra sidor.

Det finns flera sätt att påverka dessa rekommendationer och sökresultat. Du kan ta bort specifika videor från visningshistoriken och sökningar från sökhistoriken. Du kan även pausa visnings- och sökhistoriken eller börja om på nytt genom att rensa visningshistoriken och sökhistoriken.

Visnings- och sökhistoriken

• Ta bort enskilda videor från visningshistoriken: Om du får rekommendationer du inte är intresserad av kan du ta bort videor du har tittat på för att minska sannolikheten att du får liknande rekommendationer.
  • Ta bort enskilda sökningar från sökhistoriken: Om du får rekommendationer du inte är intresserad av kan du ta bort tidigare sökningar för att minska sannolikheten att du får liknande rekommendationer.
  • Pausa historiken: Du kan pausa visnings- eller sökhistoriken om du inte vill att dina visningar eller sökningar ska påverka framtida rekommendationer och sökresultat. Om du till exempel söker efter ett ämne som du själv inte är intresserad av till en skoluppgift. Kom ihåg att återuppta historiken när du är klar.
  • Rensa historiken: Om de flesta rekommendationerna är ointressanta kan du rensa sök- och visningshistoriken. Tips! Om du använder visningshistoriken för att titta på videor igen kan du lägga till videorna i en spellista eller i Titta senare.

How to improve your YouTube recommendations and search results

Justera rekommendationerna

Välj ämnen i dina rekommendationer

Om du är inloggad ser du ämnen på startsidan och visningssidorna för att lättare kunna justera rekommendationerna. De här ämnena baseras på dina befintliga anpassade förslag. De baseras också på innehåll som är relaterat till sådant du brukar interagera med Tanken är att du snabbare ska kunna hitta innehåll du vill titta på.

Om du ser en video som inte är relaterad till ämnet du har valt på startsidan kan du meddela oss om det genom att trycka på Mer och sedan Inte <ämne>.

Obs! Den här funktionen är bara tillgänglig om du använder YouTube på engelska, franska, portugisiska eller spanska.

Ta bort rekommenderat innehåll från startsidan

Om du inte kan följa de här anvisningarna är det förmodligen för att du använder en gammal version av YouTube. Uppdatera till den aktuella versionen av YouTube om du använder en ny webbläsare.

Du kan ta bort följande rekommenderade innehåll från startsidan på datorn:

• Videor
  • Kanaler
  • Avsnitt
  • Spellistor

Så här tar du bort en rekommenderad video från startsidan:

1. Peka på den rekommenderade videon eller X om du vill ta bort ett avsnitt.
  2. Välj Mer bredvid titeln på videon eller spellistan.
  3. Välj Inte intresserad om du vill ta bort videon från flödet.

Om du inte vill se videor från en viss kanal väljer du Menyn och sedan Rekommendera inte kanalen.

Rensa feedback för Inte intresserad och Rekommendera inte kanalen

Feedback för Inte intresserad och Rekommendera inte kanalen kan användas för att justera rekommendationerna. Så här rensar du all feedback för Inte intresserad och Rekommendera inte kanalen:

1. Öppna Min aktivitet. Du kanske måste logga in på Google-kontot.
  2. Välj Annan aktivitet på Google i menyn till vänster.
  3. Välj Markeringar som Inte intresserad på YouTube och sedan Ta bort.

I våra andra artiklar kan du läsa mer om visningshistorik, sökhistorik och hur du förbättrar rekommendationer.

Rekommendationer använder din Google-aktivitet

YouTube använder data från din Google-kontoaktivitet för att påverka dina rekommendationer.

Du kan se och styra din aktivitet på myactivity.google.com. Läs mer om hur du styr aktiviteten för ditt Google-konto.

Hantera spellistor och gillade videor

Rekommendationerna och sökresultaten baseras också på videor som du har gillat och spellistor som du har skapat. Du kan ta bort gillade videor och redigera eller ta bort spellistor för att påverka rekommendationerna och sökresultaten.

New ways to manage recommendations | Backstage at YouTube