Administrer anbefalingene og søkeresultatene dine

Aktiviteten din på YouTube, Google og Chrome kan påvirke blant annet YouTube-søkeresultatene dine, anbefalinger på startsiden, varsler i apper og forslag til videoer.

Du kan påvirke disse anbefalingene og søkeresultatene på flere måter. Du kan fjerne bestemte videoer fra seerloggen din og søkeord fra søkeloggen din, sette seer- og søkeloggføringen på pause eller starte på nytt med blanke ark ved å tømme seer- og søkeloggen.

Seer- og søkelogg

• Fjern enkeltvideoer fra seerloggen din: Hvis du ser anbefalinger om et tema du ikke er interessert i, kan du fjerne en video med samme tema fra seerloggen din, slik at det blir mindre sannsynlig at du ser lignende anbefalinger i fremtiden.
  • Fjern enkelte søkeord fra søkeloggen din: Hvis du ser anbefalinger om et tema du ikke er interessert i, kan du fjerne søkeord du tidligere har brukt om samme tema, fra søkeloggen din, slik at det blir mindre sannsynlig at du ser lignende anbefalinger i fremtiden.
  • Sett loggføringen på pause: Hvis du ikke vil at det du ser eller søker etter, skal påvirke fremtidige anbefalinger og søkeresultater, kan du sette seer- og søkeloggen på pause midlertidig. Det kan for eksempel hende at du undersøker et tema du ikke er personlig interessert i, i sammenheng med en skoleoppgave. Husk å gjenoppta loggføringen din når du er ferdig.
  • Tøm loggen: Hvis anbefalingene dine ikke er relevante for interessene dine, kan du tømme søke- og seerloggen din. Tips: Hvis du bruker seerloggen din til å se videoer om igjen, kan du legge til de aktuelle videoene i en spilleliste eller «Se senere», slik at det blir lett å finne dem igjen.

How to improve your YouTube recommendations and search results

Tilpass anbefalingene dine

Fjern anbefalt innhold fra startsiden

Hvis denne veiledningen ikke fungerer for deg, bruker du sannsynligvis en gammel versjon av YouTube. Hvis du bruker en nyere nettleser, må du oppdatere til den nyeste versjonen av YouTube.

Følgende anbefalt innhold kan fjernes fra startsiden du ser når du bruker datamaskin:

• videoer
  • kanaler
  • deler
  • spillelister

Slik fjerner du en anbefalt video fra startsiden din:

1. Hold markøren over den anbefalte videoen eller X-merket for en modul du vil fjerne.
  2. Velg menyen ved siden av video- eller spillelistetittelen.
  3. Velg «Ikke interessert» hvis du vil fjerne videoen fra feeden din.

Du kan også sørge for at videoer fra bestemte kanaler ikke vises igjen i anbefalingene dine, ved å velge menyen og så Ikke interessert og så FORTELL OSS HVORFOR og så «Jeg er ikke interessert i denne kanalen».

Slett informasjon om videoer du har fjernet ved å klikke på «Ikke interessert»

Vi kan bruke informasjon om videoer du har angitt at du ikke er interessert i, til å justere anbefalingene dine. Slik fjerner du alle registrerte tilbakemeldinger om videoer du ikke er interessert i:

1. Gå til Min aktivitet. Du må kanskje logge på Google-kontoen.
  2. Finn Annen Google-aktivitet i menyen til venstre eller under Min aktivitet-banneret.
  3. Velg «Ikke interessert-tilbakemelding på YouTube» og deretter Slett.

Les mer i artiklene våre om seerloggen, søkeloggen og hvordan du kan få bedre anbefalinger.

Administrer spillelister og likte videoer

Anbefalingene og søkeresultatene dine er også basert på videoer du har likt, og spillelister du har opprettet. Du kan fjerne likte videoer og redigere eller slette spillelister for å få andre anbefalinger og søkeresultater.

New ways to manage recommendations | Backstage at YouTube