Administrer dine anbefalinger og søgeresultater

Din aktivitet på YouTube, Google og Chrome kan bl.a. have indflydelse på dine YouTube-søgeresultater, anbefalingerne på startsiden, notifikationer i appen og forslag til videoer.

Der er flere måder, disse anbefalinger og søgeresultater kan blive påvirket på. Du kan fjerne bestemte videoer fra din afspilningshistorik og forespørgsler fra din søgehistorik, sætte din afspilningshistorik og søgehistorik på pause eller starte på en frisk ved at rydde din afspilningshistorik og søgehistorik.

Afspilningshistorik og søgehistorik

• Fjern individuelle videoer fra din afspilningshistorik: Hvis du ser anbefalinger om et emne, du ikke er interesseret i, kan du reducere sandsynligheden for at få lignende anbefalinger igen ved at fjerne en video, du tidligere har set om det pågældende emne.
  • Fjern individuelle forespørgsler fra din søgehistorik: Hvis du ser anbefalinger om et emne, du ikke er interesseret i, kan du reducere sandsynligheden for at få lignende anbefalinger igen ved at fjerne en tidligere søgeforespørgsel om det pågældende emne.
  • Sæt historik på pause: Du kan sætte din afspilnings- eller søgehistorik på pause, når du ikke vil have dine visninger eller søgninger til at påvirke fremtidige anbefalinger og søgeresultater. Det kan for eksempel være nyttigt, når du laver research om et emne til en skoleopgave, som du ellers ikke er interesseret i. Husk at genoptage din historik, når du er færdig.
  • Ryd historik: Hvis dine anbefalinger ikke er relevante for dine interesser, kan du rydde dine søge- og afspilningshistorikker. Tip! Hvis du bruger din afspilningshistorik til at se videoer igen, kan du eventuelt føje disse videoer til en playliste eller "Se senere", så du nemt kan finde dem igen.

How to improve your YouTube recommendations and search results

Juster dine anbefalinger

Vælg emner i dine anbefalinger

Hvis du er logget ind, kan du se emner på Start og på afspilningssiderne, som kan hjælpe dig med at forbedre dine anbefalinger. Disse emner udvælges på baggrund af dine eksisterende tilpassede forslag og indhold, der er relateret til det, du interagerer med. Formålet med emnerne er at gøre det lettere og hurtigere for dig at finde indhold, du gerne vil se.

Hvis du finder en video, som ingen relation har til det emne, du har valgt på Start, må du meget gerne give os besked ved at trykke på Mere  og derefter på "Er ikke <emne>".

Bemærk! Denne funktion er kun tilgængelig, hvis du bruger YouTube på engelsk, fransk, portugisisk eller spansk.

Fjern anbefalet indhold fra Start

Hvis du ikke kan følge denne vejledning, bruger du sandsynligvis den gamle version af YouTube. Hvis du bruger en nyere browser, kan du opdatere til den nyeste version af YouTube.

Følgende anbefalede indhold kan fjernes fra Start på din computer:

• Videoer
  • Kanaler
  • Sektioner
  • Playlister

Sådan fjerner du en anbefalet video fra Start:

1. Hold markøren over den anbefalede video eller X'et på den sektion, du vil fjerne.
  2. Vælg Mere  ud for titlen på videoen eller playlisten.
  3. Vælg "Ikke interesseret" for at fjerne videoen fra dit feed.

Du kan også sikre dig, at videoer fra specifikke kanaler ikke bliver vist i dine anbefalinger igen, ved at vælge menuen og derefter trykke på “Anbefal ikke kanal”.

Ryd feedback for "Ikke interesseret" og "Anbefal ikke kanal"

Din feedback for "Ikke interesseret" og "Anbefal ikke kanal" kan blive brugt til at justere dine anbefalinger. Sådan rydder du alt din feedback for "Ikke interesseret" og "Anbefal ikke kanal":

1. Gå til Min aktivitet. Du skal muligvis logge ind på din Google-konto.
  2. Find "Anden Google-aktivitet" i menuen til venstre eller under banneret Min aktivitet
  3. Vælg "ikke interesseret"-feedback på YouTube og derefter Slet.

Se vores andre artikler for at få flere oplysninger om afspilningshistorik, søgehistorik og forbedring af dine anbefalinger.

Anbefalinger baseret på din Google-aktivitet

YouTube bruger data fra aktivitet på din Google-konto til at påvirke dine anbefalinger.

Du kan se og administrere din aktivitet på myactivity.google.com. Få flere oplysninger om at administrere aktivitet på din Google-konto.

Administrer playlister og videoer, du kan lide

Dine anbefalinger og søgeresultater er også baseret på videoer, som du har givet et like, og playlister, som du har oprettet. Du kan fjerne likes fra videoer, og du kan redigere eller slette playlister for at påvirke dine anbefalinger og søgeresultater.

New ways to manage recommendations | Backstage at YouTube