Administrer dine anbefalinger og søgeresultater

Din aktivitet på YouTube, Google og i Chrome kan bl.a. have indflydelse på dine YouTube-søgeresultater, anbefalingerne på startsiden, notifikationer i appen og forslag til videoer.

Der er flere måder, disse anbefalinger og søgeresultater kan blive påvirket på. Du kan fjerne bestemte videoer fra din afspilningshistorik og søgninger fra din søgehistorik. Du kan også sætte din søgehistorik på pause eller starte på en frisk ved at rydde hele din afspilningshistorik og søgehistorik.

Afspilningshistorik og søgehistorik

• Fjern individuelle videoer fra din afspilningshistorik: Hvis du ser anbefalinger, du ikke er interesseret i, kan du reducere sandsynligheden for at få lignende anbefalinger igen ved at fjerne en video, du tidligere har set.
  • Fjern individuelle søgninger fra din søgehistorik: Hvis du ser anbefalinger, du ikke er interesseret i, kan du reducere sandsynligheden for at få lignende anbefalinger ved at fjerne en søgning, du tidligere har foretaget.
  • Sæt historik på pause: Du kan sætte din afspilnings- eller søgehistorik på pause, når du ikke vil have dine visninger eller søgninger til at påvirke fremtidige anbefalinger og søgeresultater. Det kan for eksempel være nyttigt, når du laver research om et emne til en skoleopgave, som du ellers ikke er interesseret i. Husk at genoptage din historik, når du er færdig.
  • Ryd historik: Hvis dine anbefalinger ikke er relevante for dine interesser, kan du rydde din søge- og afspilningshistorik. Tip! Hvis du bruger afspilningshistorik til at se videoer igen, kan du føje disse videoer til en playliste eller "Se senere".

How to improve your YouTube recommendations and search results

Juster dine anbefalinger

Vælg emner i dine anbefalinger

Hvis du er logget ind, kan du se emner på Start og på afspilningssiderne, som kan hjælpe dig med at forbedre dine anbefalinger. Disse emner udvælges på baggrund af dine eksisterende tilpassede forslag. Emnerne er også baseret på indhold, der er relateret til det, du interagerer med. Disse emner skal hjælpe dig med hurtigere at finde indhold, du gerne vil se.

Hvis du finder en video, som ingen relation har til det emne, du har valgt på Start, må du meget gerne give os besked ved at trykke på Mere og derefter på "Er ikke <emne>".

Bemærk! Denne funktion er kun tilgængelig, hvis du bruger YouTube på engelsk, fransk, portugisisk eller spansk.

Fjern anbefalet indhold fra Start

Hvis du ikke kan følge disse instruktioner, bruger du sandsynligvis den gamle version af YouTube. Hvis du bruger en nyere browser, kan du opdatere til den nyeste version af YouTube.

Følgende anbefalede indhold kan fjernes fra Start på din computer:

• Videoer
  • Kanaler
  • Sektioner
  • Playlister

Sådan fjerner du en anbefalet video fra Start:

1. Peg på den anbefalede video eller X ved en sektion, du gerne vil fjerne.
  2. Vælg Mere ud for titlen på videoen eller playlisten.
  3. Vælg Ikke interesseret for at fjerne videoen fra dit feed.

Hvis du ikke vil se videoer fra en bestemt kanal, skal du vælge menuen og derefter "Anbefal ikke kanal".

Ryd feedback for "Ikke interesseret" og "Anbefal ikke kanal"

Din feedback for "Ikke interesseret" og "Anbefal ikke kanal" kan blive brugt til at justere dine anbefalinger. Sådan rydder du al din feedback for "Ikke interesseret" og "Anbefal ikke kanal":

1. Gå til Min aktivitet. Du skal muligvis logge ind på din Google-konto.
  2. Vælg Anden Google-aktivitet.
  3. Vælg "Ikke interesseret"-feedback på YouTube og derefter Slet.

Se vores andre artikler for at få flere oplysninger om afspilningshistorik, søgehistorik og forbedring af dine anbefalinger.

Anbefalinger baseret på din Google-aktivitet

YouTube bruger data fra aktivitet på din Google-konto til at påvirke dine anbefalinger.

Du kan se og administrere din aktivitet på myactivity.google.com. Få flere oplysninger om at administrere aktivitet på din Google-konto.

Administrer playlister og videoer, du kan lide

Dine anbefalinger og søgeresultater er også baseret på videoer, som du har givet et like, og playlister, som du har oprettet. Du kan fjerne likes fra videoer, og du kan redigere eller slette playlister for at påvirke dine anbefalinger og søgeresultater.

New ways to manage recommendations | Backstage at YouTube