Administrer dine anbefalinger og søgeresultater

Din aktivitet på YouTube, Google og Chrome kan bl.a. have indflydelse på dine YouTube-søgeresultater, anbefalingerne på startsiden, underretninger i appen og forslag til videoer.

Der er flere måder, disse anbefalinger og søgeresultater kan blive påvirket på. Du kan fjerne bestemte videoer fra din afspilningshistorik og forespørgsler fra din søgehistorik, sætte din afspilningshistorik og søgehistorik på pause eller starte på en frisk ved at rydde din afspilningshistorik og søgehistorik.

Afspilningshistorik og søgehistorik

• Fjern individuelle videoer fra din afspilningshistorik: Hvis du ser anbefalinger om et emne, du ikke er interesseret i, kan du reducere sandsynligheden for at få lignende anbefalinger igen ved at fjerne en video, du tidligere har set om det pågældende emne.
  • Fjern individuelle forespørgsler fra din søgehistorik: Hvis du ser anbefalinger om et emne, du ikke er interesseret i, kan du reducere sandsynligheden for at få lignende anbefalinger igen ved at fjerne en tidligere søgeforespørgsel om det pågældende emne.
  • Sæt historik på pause: Du kan sætte din afspilnings- eller søgehistorik på pause, når du ikke vil have dine visninger eller søgninger til at påvirke fremtidige anbefalinger og søgeresultater. Det kan f.eks. være, hvis du i forbindelse med et skoleprojekt undersøger et emne, som du ikke personligt interesserer dig for. Husk at genoptage din historik, når du er færdig.
  • Ryd historik: Hvis dine anbefalinger ikke er relevante for dine interesser, kan du rydde dine søge- og afspilningshistorikker. Tip! Hvis du bruger din afspilningshistorik til at se videoer igen, kan du eventuelt føje disse videoer til en playliste eller "Se senere", så du nemt kan finde dem igen.

How to improve your YouTube recommendations and search results

Juster dine anbefalinger

Fjern anbefalet indhold fra startsiden

Hvis du ikke kan følge denne vejledning, bruger du sandsynligvis den gamle version af YouTube. Hvis du bruger en nyere browser, kan du opdatere til den nyeste version af YouTube.

Følgende anbefalede indhold kan fjernes fra startsiden på din computer:

• Videoer
  • Kanaler
  • Sektioner
  • Playlister

Sådan fjerner du en anbefalet video fra din startside:

1. Hold markøren over den anbefalede video eller X'et for den sektion, du vil fjerne.
  2. Vælg menuen  ud for titlen på videoen eller playlisten.
  3. Vælg "Ikke interesseret" for at fjerne videoen fra dit feed.

Du kan også sikre dig, at videoer fra specifikke kanaler ikke bliver vist i dine anbefalinger igen, ved at vælge menuen  og så Ikke interesseret og så FORTÆL OS HVORFOR og så "Jeg er ikke interesseret i denne kanal".

Ryd "Ikke interesseret"-feedback

Din "Ikke interesseret"-feedback kan bruges til at justere dine anbefalinger. Sådan rydder du al "Ikke interesseret"-feedback, du har indsendt:

1. Gå til Min aktivitet. Du skal muligvis logge ind på din Google-konto.
  2. Find Anden Google-aktivitet i menuen til venstre eller under banneret Min aktivitet.
  3. Vælg ""Ikke interesseret"-feedback på YouTube" og derefter Slet.

Se vores andre artikler for at få flere oplysninger om afspilningshistorik, søgehistorik og forbedring af dine anbefalinger.

Administrer playlister og videoer, du kan lide

Dine anbefalinger og søgeresultater er også baseret på videoer, du kan lide, og playlister, som du har oprettet. Du kan fjerne likes fra videoer, og du kan redigere eller slette playlister for at påvirke dine anbefalinger og søgeresultater.

New ways to manage recommendations | Backstage at YouTube