Met YouTube Giving doneren aan een non-profitorganisatie

Met YouTube Giving willen we creators en fans meer opties bieden om aan goede doelen te doneren via YouTube. Bij sommige video's en livestreams kun je doneren aan een non-profitorganisatie die door de creator van de video wordt gesteund.

YouTube dekt de transactiekosten, dus je volledige donatie gaat naar de in aanmerking komende non-profitorganisatie. Donaties aan non-profitorganisaties worden niet terugbetaald. Lees voor meer informatie de veelgestelde vragen over YouTube Giving.

Hoe je kunt doneren

Doneerknop

Sommige creators geven naast hun video's of livestreams een doneerknop weer. Volg de onderstaande stappen als je wilt doneren.

Ga naar de video met de doneerknop en doe het volgende:

1. Selecteer DONEREN.
  2. Selecteer het bedrag dat je wilt doneren en dan DOORGAAN.
  3. Kies je betaalmethode.
  4. Klik op DONEREN en dan KLAAR.

De non-profitorganisatie en de YouTube-creator krijgen je persoonlijke informatie niet te zien.

Nadat je betaling is verwerkt, krijg je een betalingsbewijs per e-mail.

Live chat-donaties

Live chat-donaties heeft Super Chat for Good vervangen als donatietool voor live chats. Als een creator geld inzamelt via een livestream met een live chat, zie je de knop Doneren in de chat.

Je kunt als volgt doneren:

1. Selecteer Doneren in de live chat. Draai mobiele apparaten naar de portretmodus om de live chat te zien.
  2. Selecteer een donatiebedrag of selecteer Ander om een ander bedrag in te voeren.
  3. Selecteer Ik wil dat mijn donatie openbaar is om je gebruikersnaam weer te geven in de live chat. Anders wordt je donatiebedrag weergegeven als Anoniem.
  4. Selecteer DONEREN.
  5. Volg de instructies op het scherm om je donatie af te ronden.
Opmerking: Als je niet wilt dat je gebruikersnaam naast je donatie wordt weergegeven, vink je het vakje uit naast Ik wil dat mijn donatie openbaar is.

Nadat je betaling is verwerkt, krijg je een betalingsbewijs per e-mail.

Belastinginformatie over je donatie

Meer info over belastinggegevens vind je in het Helpcentrum voor donaties.