Avbryta, pausa eller återuppta ditt Premium-medlemskap

Följ stegen nedan för att avbryta eller pausa ditt YouTube Premium- eller YouTube Music Premium-medlemskap. Om ditt medlemskap är pausat kan du lära dig hur du återupptar prenumerationen.

Om du avbryter ditt medlemskap under en gratis provperiod görs inte längre provmedlemskapet om automatiskt till en betalprenumeration i slutet av provperioden, men du får fortsatt åtkomst till slutet av provperioden.

Så här avbryter du ditt YouTube Premium- eller YouTube Music Premium-medlemskap

Avsluta betalmedlemskapet

1. Tryck på din profilbild följt av Betalmedlemskap.
  2. Tryck på medlemskapet du vill avsluta.
  3. Tryck på Fortsätt för att avbryta.
  4. Välj en anledning till varför du avslutar medlemskapet och tryck på Nästa.
  5. Tryck på Ja, avsluta.

Har du problem med att avsluta medlemskapet?

Kontrollera om något av följande gäller för dig:

1. Du faktureras av Apple. Om du blev medlem via YouTube-appen för iOS kan du avsluta betalmedlemskapet från ditt Apple-konto.
  2. Du faktureras av Google Play Musik. Om du har åtkomst till YouTube-betalmedlemskapet via en Google Play Musik-prenumeration kan du avsluta prenumerationen i kontoinställningarna i Google Play Musik.
  3. Du har redan avslutat medlemskapet. Du kan bekräfta detta i fältet Status på youtube.com/paid_memberships.
Obs!
  • När du blir betalmedlem i YouTube debiteras priset för medlemskapet automatiskt i början av varje faktureringsperiod tills du avslutar medlemskapet.
  • När du avslutar medlemskapet debiteras du inte igen förrän du börjar prenumerera igen. Dina medlemsförmåner fortsätter gälla tills faktureringsperioden är slut.

Pausa ditt betalmedlemskap

PAUSA NU

1. Tryck på din profilbild följt av Betalmedlemskap.
  2. Tryck på medlemskapet du vill pausa.
  3. Tryck på Inaktivera.
  4. Tryck på Pausa istället.
  5. Välj hur många månader du vill pausa ditt medlemskap med reglaget och tryck sedan på Pausa medlemskap.

När du pausar ditt medlemskap:

• När du pausar ditt medlemskap kan du välja hur länge pausen ska gälla, från en till sex månader.
  • Ditt medlemskap pausas efter att din aktuella faktureringsperiod upphör.
  • Medan ditt medlemskap är pausat har du (och eventuella familjemedlemmar på din prenumeration) inte tillgång till några förmåner i YouTube Premium eller YouTube Music Premium.
  • Du kan när som helst avbryta ditt medlemskap under pausperioden.
  • Om du har en YouTube Premium-prenumeration får du behålla alla videor eller all musik du har laddat ned. Du kommer inte åt dem förrän du har återupptagit ditt medlemskap.
  • Om du har en YouTube Music Premium-prenumeration får du behålla all musik du har laddat ned. Du kommer inte åt den förrän du har återupptagit ditt medlemskap.
  • När pausperioden löper ut debiteras du automatiskt din normala månadsavgift för en ny prenumerationsmånad. Det datumet blir ditt nya faktureringsdatum.
  • Du kan avsluta pausen och återuppta ditt medlemskap när som helst innan pausperioden är planerad att upphöra genom att besöka YouTube i en webbläsare eller använda YouTube-appen.

Så här återupptar du medlemskapet

ÅTERUPPTA NU

1. Tryck på din profilbild följt av Betalmedlemskap.
  2. Tryck på medlemskapet du vill återuppta.
  3. Tryck på Återuppta.
  4. Tryck på Återuppta igen