Avbryt, pausa eller återuppta ditt YouTube-betalmedlemskap

Följ stegen nedan för att avbryta eller pausa ditt YouTube-betalmedlemskap. Om ditt medlemskap är pausat kan du lära dig hur du återupptar prenumerationen.

Om du avbryter ditt medlemskap under en gratis provperiod görs inte längre provmedlemskapet om automatiskt till en betalprenumeration i slutet av provperioden, men du får fortsatt åtkomst till slutet av provperioden.

Så här avbryter du ditt YouTube Premium- eller YouTube Music Premium-medlemskap

Avsluta betalmedlemskapet

1. Tryck på ditt profilfoto > Betalmedlemskap.
  2. Tryck på medlemskapet du vill avsluta.
  3. Tryck på Fortsätt för att avbryta.
  4. Välj en anledning till varför du avslutar medlemskapet och tryck på Nästa.
  5. Tryck på Ja, avsluta.

Har du problem med att avsluta medlemskapet?

Kontrollera om något av följande gäller för dig:

1. Du faktureras av Apple. Om du blev medlem via YouTube-appen för iOS kan du avsluta betalmedlemskapet från ditt iTunes-konto.
  2. Du faktureras av Google Play Musik. Om du har åtkomst till YouTube-betalmedlemskapet via en Google Play Musik-prenumeration kan du avsluta prenumerationen i kontoinställningarna i Google Play Musik.
  3. Du har redan avslutat medlemskapet. Kontrollera att medlemskapet är avslutat i fältet Status på youtube.com/paid_memberships.
Obs!
  • När du blir betalmedlem i YouTube debiteras priset för medlemskapet automatiskt i början av varje faktureringsperiod tills du avslutar medlemskapet.
  • När du avslutar medlemskapet debiteras du inte igen förrän du börjar prenumerera igen. Dina medlemsförmåner fortsätter gälla tills faktureringsperioden är slut.

Pausa ditt betalmedlemskap

PAUSA NU

1. Tryck på ditt profilfoto > Betalmedlemskap.
  2. Tryck på medlemskapet du vill pausa.
  3. Tryck på Inaktivera.
  4. Tryck på Pausa istället.
  5. Välj hur många månader du vill pausa ditt medlemskap med reglaget och tryck sedan på Pausa medlemskap.

Det här behöver du veta när du pausar ditt medlemskap:

• När du pausar ditt medlemskap kan du välja hur länge pausen ska gälla, från en till sex månader.
  • Ditt medlemskap pausas efter att din aktuella faktureringsperiod upphör.
  • Medan ditt medlemskap är pausat har du (och eventuella familjemedlemmar på din prenumeration) inte tillgång till några förmåner i YouTube Premium eller YouTube Music Premium.
  • Du kan när som helst avbryta ditt medlemskap under pausperioden.
  • Om du har en YouTube Premium-prenumeration behålls alla videor eller musik du har laddat ner, men du får inte åtkomst till dem förrän du återupptar ditt medlemskap.
  • Om du har en YouTube Music Premium-prenumeration behålls all musik du har laddat ner, men du får inte åtkomst till den innan du återupptar ditt medlemskap.
  • När pausperioden upphör debiteras du automatiskt ditt normala månadspris för en ny prenumerationsmånad, och det datumet blir ditt nya faktureringsdatum.
  • Du kan avsluta pausen och återuppta ditt medlemskap när som helst innan pausperioden är planerad att upphöra genom att besöka YouTube i en webbläsare eller använda YouTube-appen.

Så här återupptar du medlemskapet

ÅTERUPPTA NU

1. Tryck på ditt profilfoto > Betalmedlemskap.
  2. Tryck på medlemskapet du vill återuppta.
  3. Tryck på Återuppta.
  4. Tryck på Återuppta igen