Ändra språk för en uppladdad video

Du kan inte ändra språk för en video du inte själv har laddat upp. Läs mer om hur du hittar tillgänglig textning när du tittar på videor på olika språk.

Videons språkinställning ger YouTube information om det huvudsakliga språket som talas i den. Det hjälper YouTube och bidragsgivare att förstå originalspråket i videon vid översättning. Det hjälper också tittarna att hitta videor på sitt eget språk.

How to set the default language of a video you upload to YouTube

Ändra språk för videor

Du kan ändra originalspråk för en video om den är felaktigt inställd.

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Välj Videor i menyn till vänster.
  3. Klicka på en videos titel eller miniatyr.
  4. Öppna fliken Avancerat.
  5. Välj videons språk i rullgardinsmenyn Videospråk och spara.
Obs! Om du ändrar inställningen för videons originalspråk används det nya språket som källspråk för alla framtida översättningar av undertexter. Undertexter som har publicerats eller är i utkast påverkas inte.