Bli kanalmedlem på YouTube

Med månadsbetalningar för medlemskap på den vanliga YouTube-webbplatsen och i appen kan du köpa offentliga märken och emojis samt få åtkomst till förmåner som kanalen erbjuder då och då.

Medlemskap kan ha olika pris beroende på ditt land eller område eller vilken plattform du använder.

Gå med, ändra nivå eller avbryta ett medlemskap

Bli kanalmedlem

Bli kanalmedlem på en kanal i den vanliga YouTube-appen och på webbplatsen.
  1. Besök youtube.com eller öppna YouTube-appen.
  2. Välj kanalen eller videon du vill stödja och ta reda på om innehållsskaparen har aktiverat medlemskap på kanalen.
  3. Klicka på Bli medlem.
  4. Följ anvisningarna för att ange dina betalningsuppgifter.
  5. Klicka på Köp.

När transaktionen är slutförd visas ett välkomstmeddelande.

Ändra din medlemsnivå

Så här uppgraderar du:

1. Öppna kanalsidan för det medlemskap du vill ändra och klicka på Visa förmåner.
  2. Välj den nivå du vill bli medlem på följt av Ändra nivå.
  3. Klicka på Uppgradera.
  4. Du får genast tillgång till den högre nivån.
    • Prisinformation: Du debiteras endast skillnaden i pris för nivåerna, proportionellt mot hur mycket som är kvar av månaden fram till ditt nästa betalningsdatum.

Så här nedgraderar du:

För tillfället måste du avsluta medlemskapet och bli medlem i kanalen på en annan nivå.

1. Öppna kanalsidan för det medlemskap du vill ändra och klicka på Visa förmåner.
  2. Välj Inställningar  följt av klicka på Avsluta medlemskap och förmåner.
  3. Öppna kanalsidan för det medlemskap du vill ändra och klicka på Visa förmåner.
  4. Klicka på Bli medlem.
  5. Följ anvisningarna för att ange dina betalningsuppgifter.
  6. Klicka på Köp.

Fakturerings- och åtkomstinformation vid nedgraderingar

• Du har tillgång till din ursprungliga nivå fram till ditt nästa betalningsdatum.
  • Du debiteras det nya lägre priset vid ditt nästa faktureringsdatum.
  • Du behåller eventuell ackumulerad lojalitet som återspeglas i ditt märke om det tillhandahålls av innehållsskaparen.
Avbryta ett kanalmedlemskap
Öppna skärmen för medlemskapshantering genom att klicka på Visa förmåner på en kanalsida följt av välj Inställningar  följt av klicka på Avsluta medlemskap och förmåner.
Du kan också avsluta medlemskapet genom att göra följande på en dator:
  1. Besök youtube.com/paid_memberships.
  2. Klicka på Visa tidigare inköp.
  3. Välj Hantera inköp och återbetalningar.
  4. Välj det medlemskap du vill avbryta följt av välj Avsluta medlemskap.

Betalnings- och faktureringsuppgifter

Faktureringsuppgifter

Nya och befintliga medlemmar

När du har ett aktivt betalmedlemskap debiteras du automatiskt i början av varje månadsfaktureringsperiod.

Avbrutna medlemskap

När du avslutar ett betalmedlemskap på en kanal faktureras du inte igen om du inte återaktiverar medlemskapet. Du har kvar medlemsförmånerna fram till slutet av faktureringsperioden.

Återaktiverade medlemskap

Du kan när som helst återaktivera medlemskapet. Om du återaktiverar det under samma faktureringsperiod som du avbröt det debiteras du inte förrän den aktuella faktureringsperioden är slut.

Uppdatera betalningsinformation

Du kan byta det kreditkort som används för ett betalmedlemskap i avsnittet Mina prenumerationer i ditt Google-konto. Tänk på att du kan behöva lägga till ett nytt kort för ditt Google-konto först.
När du har ett aktivt betalmedlemskap debiteras du automatiskt i början av varje månadsfaktureringsperiod. Du kan se när du faktureras nästa gång och hantera ditt medlemskap på youtube.com/paid_memberships.

Så här påverkar pausade kanalmedlemskap dina betalningar

Förklaring av ”pausläge”

Ibland försätts kanalmedlemskap i pausläge. Det här kan hända om en kanal byter MCN-nätverk eller får flera varningar om brott mot communityns riktlinjer. När pausläge inträffar betyder det att kanalen inte kan generera intäkter med medlemskap – det här är ofta ett tillfälligt tillstånd. Om en kanal är i pausläge betyder det att den inte kan leverera förmåner och andra fördelar.

Betalningsinformation

Om du är aktiv betalmedlem på en kanal i pausläge kommer din månatliga återkommande betalning, faktureringsperioden och tillgång till medlemskap också att pausas.

Om kanalen återupptar medlemskapen återupptas medlemskapsförmånerna för betalande medlemmar som var aktiva innan pausen och deras återkommande betalningar.

Medlemskap kan vara pausade på en kanal i högst 90 dagar, sedan avbryts medlemskapen och medlemmarnas återkommande betalningar.

Så här påverkar avslutade kanalmedlemskap din betalning

Om en kanal blir uppsagd eller förlorar åtkomsten till medlemskapsfunktionen (till exempel om den inte längre ingår i YouTubes partnerprogram) avbryts alla återkommande betalningar och åtkomsten till alla medlemsförmåner från den kanalen omedelbart. Tittare som var aktiva betalande medlemmar vid uppsägningstidpunkten får en automatisk återbetalning för sin senaste betalning på din kanal.

Återbetalning för kanalmedlemskap

Betalningar av kanalmedlemskap återbetalas inte. Om du ser en obehörig medlemskapsdebitering på ditt konto eller om du har andra problem kan du kontakta vårt supportteam.

Inkomstdelning av kanalmedlemskap med innehållsskapare

Innehållsskapare tar emot 70 % av medlemsintäkterna som identifieras av Google efter att lokal moms och andra avgifter (beroende på land och användarplattform) har dragits av. Administrationsavgifter för betalningar (inklusive kreditkortsavgifter) hanteras för närvarande av YouTube.

Använda och hantera dina medlemsförmåner

Kanalmedlemskapsförmåner för alla medlemmar

När du blir medlem får du tillgång till vissa förmåner. Förmånerna skiljer sig åt beroende på de olika medlemsnivåerna.
  • Exklusivt medlemsmärke bredvid ditt kanalnamn när du skickar kommentarer och i livechattar på kanalen där du är medlem.
    • På vissa kanaler visar märket hur länge du har varit medlem, antingen med standardmärken i olika färger eller olika märken som laddas upp av kanalen.
  • Om du blir kanalmedlem under en livestream skickas ett grönt Ny medlem-meddelande i livechatten och din profilbild fästs längst upp i chatten i fem minuter.
  • Åtkomst till inlägg enbart för medlemmar på Community-fliken (när det erbjuds av kanalen).
  • Åtkomst till förmåner för innehållsskapare som kan erbjudas av kanalen och kan komma att ändras.
  • Exklusiv åtkomst till livechattar för medlemmar (när det erbjuds av kanalen).
  • Exklusiv åtkomst till kanalens anpassade emojis i livechatten (när det erbjuds av kanalen).
  • Begränsat läge – som begränsar hur ofta du kan kommentera i livechatten – gäller inte aktiva betalande medlemmar.

När du är kanalmedlem visas ditt exklusiva medlemsmärke i alla kommentarer och livechattar på den kanalen.

Förmåner för olika medlemsnivåer

Varje nivå har en egen prisnivå. Förmånerna blir dessutom fler för varje nivå du går upp. Det betyder att du får tillgång till förmånerna på alla lägre nivåer om du går med i den dyraste nivån.

Vad får jag för varje nivå och hur blir jag medlem?

Det varierar från kanal till kanal. Du kan se vilka de olika förmånerna är om du trycker på Bli medlem.

Jag är redan medlem. Hur ser jag vilka förmåner som är tillgängliga?

Öppna kanalsidan där du är medlem följt av välj Visa förmåner.

Prenumerera på en kanal där du är medlem

Om du inte redan prenumererar på kanalen ifråga skapar vi en prenumeration när du blir medlem. Då visas inlägg av innehållsskapare bara för kanalmedlemmar i flödet Prenumerationer. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Slå på eller av aviseringar för kanalmedlemskap

När kanaler där du är medlem skapar inlägg bara för medlemmar får du ett meddelande om dem på Community-fliken och ett e-postmeddelande, om du inte har valt att inte få några e-postmeddelanden från YouTube.

Inaktivera aviseringar

Om du inte vill få aviseringar om nya inlägg bara för medlemmar kan du:

Se exklusivt innehåll på Community-fliken

Exklusivt innehåll har taggen "Endast för medlemmar" på Community-fliken. Detta kan t.ex. vara textinlägg, GIF-bilder, omröstningar eller videor.

Rapportera olämpliga förmåner

Om du ser ett erbjudande som du anser strider mot YouTubes riktlinjer för communityn (inklusive sexuellt, våldsamt eller hatiskt innehåll, vilseledande erbjudanden eller spam) kan du rapportera det genom att klicka på Rapportera förmåner på skärmen med erbjudanden när du har klickat på knappen Bli medlem (eller Visa förmåner om du redan är medlem).

Sekretessinformation

Synlig medlemskapsstatus

När du blir kanalmedlem görs följande information offentlig på YouTube (kanalen kan dela den med tredjepartsföretag):
  • kanalens webbadress
  • namnet på din YouTube-kanal
  • en länk till din profilbild
  • när du blev kanalmedlem
Obs! Kanalen kan dela den här informationen med en liten, utvald grupp tredjepartsföretag för att tillhandahålla kanalens förmåner.

Så här kan din information användas

Din information kan ses av andra tittare på flera olika sätt. Sättet kan bero på vilken kanal du har gått med i. Listan är inte fullständig:
  • Alla medlemmar har ett synligt märke som visas bredvid kanalnamnet i kommentarer och chatten.
  • Om du blir kanalmedlem under en livestream skickas ett grönt Ny medlem-meddelande i livechatten. Din profilbild fästs längst upp i livechatten i fem minuter och ditt kanalnamn visas om man håller muspekaren över den.
  • Vissa kanaler kan lägga till din information i en tacklista i sina videor.
  • Vissa kanaler kan dela din information för att tillhandahålla en tjänst (till exempel medlemsåtkomst till ett chattrum som finns på ett tredjepartsföretag).

Kontrollera och ta bort åtkomsten för en webbplats eller app från tredje part

Ta bort åtkomsten för en webbplats eller app från tredje part

Om du har gett kontoåtkomst till en webbplats eller app som du inte längre litar på kan du ta bort åtkomsten till ditt Google-konto. Då slutar webbplatsen eller appen att få åtkomst till uppgifter från ditt Google-konto, men du kan behöva begära att de raderar den data som de redan har.
  1. Öppna Google-kontot.
  2. Välj Säkerhet på navigeringspanelen till vänster.
  3. På panelen Appar från tredje part med kontoåtkomst väljer du Hantera åtkomst för tredje part
  4. Välj den webbplats eller app som du vill ta bort.
  5. Välj Ta bort åtkomst.

Rapportera en webbplats eller app från tredje part

Följ dessa steg om du tror att en webbplats eller app missbrukar dina uppgifter, till exempel genom att skapa spam, utgöra sig för att vara du eller använda din data på ett skadligt sätt.

1. Öppna avsnittet Appar med åtkomst till ditt konto i Google-kontot. Du kan behöva logga in.
  2. Välj den app som du vill rapportera följt av Rapportera appen.

Läs mer om kontoåtkomst för webbplatser och appar från tredje part.