Bli kanalmedlem på YouTube

Med månadsbetalningar för medlemskap på den vanliga YouTube-webbplatsen och i appen kan du köpa offentliga märken, emojis och få åtkomst till förmåner som kanalen ibland erbjuder.

Medlemskap kan ha olika pris beroende på ditt land eller område eller vilken plattform du använder.

Skydda alla våra medarbetare och samhället: Observera att vissa kreatörer kanske vill ändra sina medlemsförmåner men kan inte göra det just nu. Det beror på de åtgärder vi vidtar för att skydda hälsan hos alla våra medarbetare, bland annat för de personer som granskar förmåner som kreatörer vill erbjuda.

Gå med, ändra nivå eller avbryta ett medlemskap

Bli kanalmedlem

Bli kanalmedlem på en kanal i den vanliga YouTube-appen och på webbplatsen.
  1. Besök youtube.com eller öppna YouTube-appen.
  2. Välj kanalen eller videon du vill stödja och ta reda på om kreatören har aktiverat medlemskap på kanalen.
  3. Klicka eller tryck på Bli medlem.
  4. Följ anvisningarna för att ange dina betalningsuppgifter.
  5. Klicka eller tryck på Köp.

När transaktionen är slutförd visas ett välkomstmeddelande.

Observera att förbetalda medlemskap inte är tillgängliga på iOS.

Ändra din medlemsnivå

Om du använder YouTube iOS-appen kan du bara göra följande ändringar i iOS-appen.

Så här uppgraderar du:

1. Öppna kanalsidan för medlemskapet du vill ändra och klicka på Visa förmåner.
  2. Välj den nivå du vill bli medlem på följt av Ändra nivå.
  3. Tryck på Uppgradera.
    • Din ursprungliga nivå slutar att gälla och du får genast åtkomst till den uppgraderade högre nivån vid köp. Det nya startdatumet för fakturering är inköpsdatumet för den uppgraderade nivån.
    • Prisinformation: När du uppgraderar slutar den ursprungliga nivån att gälla, och du debiteras för priset på den uppgraderade nivån vid köp. Du får en återbetalning för den ursprungliga nivån av Apple Inc. Summan är proportionell mot hur mycket som är kvar av månaden fram till nästa betalningsdatum vid uppgraderingstillfället.
    • Exempel: Om du betalar 4,99 USD och uppgraderar till nivån 9,99 USD när det är en halv månad kvar till dess att du ska betala nästa gång debiteras du 9,99 USD när du uppgraderar. Du får sedan en återbetalning på en proportionell summa på hälften av 4,99 USD för att du avslutade den ursprungliga nivån.

Så här nedgraderar du:

För tillfället måste du avsluta medlemskapet och bli medlem i kanalen på en annan nivå.

1. Öppna kanalsidan för medlemskapet du vill ändra och klicka på Visa förmåner.
  2. Välj Ändra nivå om du vill se de andra nivåerna som erbjuds.
  3. Välj den nivå du vill bli medlem på följt av Ändra nivå.
  4. Du får genast tillgång till den lägre nivån.
    • Din ursprungliga nivå slutar att gälla och du får genast åtkomst till den nedgraderade, lägre nivån vid köp. Det nya startdatumet för fakturering är inköpsdatumet för den nedgraderade nivån.
    • Prisinformation: När du nedgraderar slutar den ursprungliga nivån att gälla, och du debiteras för priset på den nedgraderade nivån vid köp. Du får en återbetalning för den ursprungliga nivån av Apple Inc. Summan är proportionell mot hur mycket som är kvar av månaden fram till nästa betalningsdatum vid nedgraderingstillfället.
    • Exempel: Om du betalar 9,99 USD och nedgraderar till nivån 4,99 USD när det är en halv månad kvar till dess att du ska betala nästa gång debiteras du 4,99 USD när du nedgraderar. Du får sedan en återbetalning på en proportionell summa på hälften av 9,99 USD för att du avslutade den ursprungliga nivån.
Uppdatera eller avsluta ett kanalmedlemskap
När du har ett aktivt betalmedlemskap debiteras du automatiskt i början av varje månadsfaktureringsperiod.
Avbryta betalning för kanalmedlemskap
Följ de här anvisningarna för att avbryta ett medlemskap på iOS.

Betalnings- och faktureringsuppgifter

Faktureringsuppgifter

Nya och befintliga medlemmar

När du har ett aktivt betalmedlemskap debiteras du automatiskt i början av varje månadsfaktureringsperiod.

Ändring av medlemsnivå

Om du ändrar medlemskapsnivå mitt i en faktureringsperiod börjar din nya faktureringsperiod den dag du gjorde nivåändringen.

Du får en beräknad återbetalning. Det innebär att du bara debiteras för den tidsperiod då du var medlem. Om du var medlem i tio dagar debiteras du bara en tredjedel av medlemsavgiften.

Avbrutna medlemskap

När du avslutar ett betalmedlemskap på en kanal faktureras du inte igen om du inte återaktiverar medlemskapet. Du har kvar medlemsförmånerna fram till slutet av faktureringsperioden.

Återaktiverade medlemskap

Du kan när som helst återaktivera medlemskapet. Om du återaktiverar det under samma faktureringsperiod som du avbröt det debiteras du inte förrän den aktuella faktureringsperioden är slut.

Uppdatera betalningsinformation

Följ de här anvisningarna för att ändra din faktureringsinformation.

Så här påverkar pausade kanalmedlemskap dina betalningar

Förklaring av ”pausläge”

Ibland försätts kanalmedlemskap i pausläge. Det här kan hända om en kanal byter MCN-nätverk, anger att den är anpassad för barn eller inte kan generera intäkter. När pausläge inträffar betyder det att kanalen inte kan generera intäkter med medlemskap – det här är ofta ett tillfälligt tillstånd. Om en kanal är i pausläge betyder det att den inte kan leverera förmåner och andra fördelar.

Betalningsinformation

Dina betalningar kan ändras beroende på när en kanals pausläge inträffar under din faktureringsperiod.

Om en kanal pausas och pausen sedan upphör inom en faktureringsperiod
Din fakturering ändras inte. Du betalar din vanliga, månatligt återkommande avgift.

Om en kanal pausas och din faktureringsperiod slutar innan pausen upphör
Om faktureringsperioden slutar medan en kanal är pausad avslutas din prenumeration automatiskt. Om den kanal du gick med i ändras till att inte längre vara pausad efter din senaste betalning måste du gå tillbaka och gå med i kanalen igen.

Så här påverkar avslutade kanalmedlemskap din betalning

Om en kanal blir uppsagd eller förlorar åtkomsten till medlemskapsfunktionen (till exempel om den inte längre ingår i YouTubes partnerprogram) avbryts alla återkommande betalningar för medlemskap och åtkomsten till alla medlemsförmåner omedelbart. Tittare som var medlemmar vid uppsägningstidpunkten får ett e-postmeddelande om uppsägningen med information om hur de begär en återbetalning.

Återbetalning för kanalmedlemskap

Du kan avsluta ett betalmedlemskap när som helst. När du avslutat medlemskapet debiteras du inte fler gånger. Du kan fortfarande använda märket och komma åt förmåner till slutet av faktureringsperioden. Observera att du inte får pengarna tillbaka för den period som löper från tillfället när du avbryter till när kanalmedlemskapet officiellt avslutas.
Om du upptäcker en obehörig kanalmedlemsavgift på ditt konto kan du följa dessa anvisningar för att rapportera den obehöriga debiteringen. Om förmåner eller funktioner relaterade till YouTube-betalmedlemskapet är felaktiga, otillgängliga eller inte fungerar enligt beskrivningen kan du när som helst kontakta vårt supportteam för att begära återbetalning. Vi ger inte återbetalningar eller pengar tillgodo för delar av faktureringsperioder.
Om du registrerade medlemskapet via Apple måste du kontakta Apples support om du vill begära en återbetalning för betalmedlemskapet. Apples återbetalningspolicy gäller.

Intäktsdelning av kanalmedlemskap med kreatörer

Kreatörer får 70 % av medlemsintäkterna som identifieras av Google efter att lokal moms och andra avgifter (beroende på land och användarplattform) har dragits av. Administrationsavgifter för betalningar (inklusive kreditkortsavgifter) hanteras för närvarande av YouTube.

Använda och hantera dina medlemsförmåner

Kanalmedlemskapsförmåner för alla medlemmar

När du blir medlem får du tillgång till vissa förmåner. Förmånerna skiljer sig åt beroende på de olika medlemsnivåerna.
  • Exklusivt medlemsmärke bredvid ditt kanalnamn när du skriver kommentarer och i livechattar på kanalen där du är medlem
    • På vissa kanaler visar märket hur länge du har varit medlem, antingen med standardmärken i olika färger eller olika märken som laddas upp av kanalen.
  • Om du blir kanalmedlem under en livestream skickas ett grönt Ny medlem-meddelande i livechatten och din profilbild fästs längst upp i chatten i fem minuter.
  • Åtkomst till inlägg enbart för medlemmar på Community-fliken (när det erbjuds av kanalen).
  • Åtkomst till medlemsförmåner som kan erbjudas av kanalen och kan komma att ändras.
  • Exklusiv åtkomst till livechattar för medlemmar (när det erbjuds av kanalen).
  • Exklusiv åtkomst till kanalens anpassade emojis i livechatten (när sådana erbjuds av kanalen).
  • Begränsat läge – som begränsar hur ofta du kan kommentera i livechatten – gäller inte aktiva betalande medlemmar.

När du är kanalmedlem visas ditt exklusiva medlemsmärke i alla kommentarer och livechattar på den kanalen.

Förmåner för olika medlemsnivåer

Varje nivå har en egen prisnivå. Förmånerna blir dessutom fler för varje nivå du går upp. Det betyder att du får tillgång till förmånerna på alla lägre nivåer om du går med i den dyraste nivån.

Vad får jag för varje nivå och hur blir jag medlem?

Det varierar från kanal till kanal. Du kan se vilka de olika förmånerna är om du trycker på Bli medlem.

Jag är redan medlem. Hur ser jag vilka förmåner som är tillgängliga?

Öppna kanalsidan där du redan är medlem följt av , välj Visa förmåner.

Prenumerera på en kanal där du är medlem

Om du inte redan prenumererar på kanalen ifråga skapar vi en prenumeration när du blir medlem. Då visas inlägg av kreatörer bara för kanalmedlemmar i flödet Prenumerationer. Du kan när som helst avsluta prenumerationen.

Slå på eller av aviseringar för kanalmedlemskap

När kanaler där du är medlem skapar inlägg bara för medlemmar får du ett meddelande om dem på Community-fliken och ett e-postmeddelande, om du inte har valt att inte få några e-postmeddelanden från YouTube.

Inaktivera aviseringar

Om du inte vill få aviseringar om nya inlägg bara för medlemmar kan du:

Se exklusivt innehåll på Community-fliken

Exklusivt innehåll har taggen "Endast för medlemmar" på Community-fliken. Detta kan t.ex. vara textinlägg, GIF-bilder, omröstningar eller videor.

Rapportera olämpliga förmåner

Om du ser ett erbjudande som du anser strider mot YouTubes riktlinjer för communityn (inklusive sexuellt, våldsamt eller hatiskt innehåll, vilseledande erbjudanden eller spam) kan du rapportera det genom att klicka på Rapportera förmåner på skärmen med erbjudanden när du har klickat på knappen Bli medlem (eller Visa förmåner om du redan är medlem).

Sekretessinformation

Synlig medlemskapsstatus

När du blir kanalmedlem görs följande information offentlig på YouTube (kanalen kan dela den med tredjepartsföretag):
  • kanalens webbadress.
  • namnet på din YouTube-kanal
  • en länk till din profilbild
  • när du blev kanalmedlem
  • din medlemsnivå
Obs! Kanalen kan dela den här informationen med en liten, utvald grupp tredjepartsföretag för att tillhandahålla kanalens förmåner.

Så här kan din information användas

Din information kan ses av andra tittare på flera olika sätt. Sättet kan bero på vilken kanal du har gått med i. Listan är inte fullständig:
  • Alla medlemmar har ett synligt märke som visas bredvid kanalnamnet i kommentarer och chatten.
  • Om du blir kanalmedlem under en livestream skickas ett grönt Ny medlem-meddelande i livechatten. Din profilbild fästs längst upp i livechatten i fem minuter och ditt kanalnamn visas om man håller muspekaren över den.
  • Vissa kanaler kan lägga till din information i en tacklista i sina videor.
  • Vissa kanaler kan dela din information för att tillhandahålla en tjänst (till exempel medlemsåtkomst till ett chattrum som finns på ett tredjepartsföretag).

Kontrollera och ta bort åtkomsten för en webbplats eller app från tredje part

Ta bort åtkomsten för en webbplats eller app från tredje part

Om du har gett kontoåtkomst till en webbplats eller app som du inte längre litar på kan du ta bort åtkomsten till ditt Google-konto. Då slutar webbplatsen eller appen att få åtkomst till uppgifter från ditt Google-konto, men du kan behöva begära att de raderar den data som de redan har.
  1. Öppna Google-kontot.
  2. Välj Säkerhet på navigeringspanelen till vänster.
  3. På panelen Appar från tredje part med kontoåtkomst väljer du Hantera åtkomst för tredje part
  4. Välj den webbplats eller app som du vill ta bort.
  5. Välj Ta bort åtkomst.

Rapportera en webbplats eller app från tredje part

Följ dessa steg om du tror att en webbplats eller app missbrukar dina uppgifter, till exempel genom att skapa spam, utgöra sig för att vara du eller använda din data på ett skadligt sätt.

1. Öppna avsnittet Appar med åtkomst till ditt konto i Google-kontot. Du kan behöva logga in.
  2. Välj den app du vill rapportera följt av Rapportera appen.

Läs mer om kontoåtkomst för webbplatser och appar från tredje part.