Bli kanalmedlem på YouTube

Med kanalmedlemskap i den vanlige YouTube-appen eller på YouTube-nettstedet kan du kjøpe offentlige merker, emojier og medlemsfordeler fra skaperen av kanalen.

Prisen for medlemskap kan variere avhengig av hvilket land du bor i, og hvilken plattform du bruker.

Merk: Fra og med januar 2022 blir enkelte brukere som starter kanalmedlemskap via YouTube-appen for Android, fakturert via Google Play. Dette påvirker ikke priser eller kostnader – bare hvor fakturaen kommer fra. Du kan gå til pay.google.com for å se nylige belastninger og sjekke hvordan du blir fakturert.

Bli medlem, endre medlemsnivået eller si opp et medlemskap

Bli kanalmedlem

På YouTube-nettstedet eller i YouTube-appen kan du bli medlem av en kanal som tilbyr kanalmedlemskap.
  1. Gå til youtube.com eller åpne YouTube-appen.
  2. Gå til kanalen til skaperen du vil støtte, eller en video hen har lastet opp, for å se om medlemskap er slått på for kanalen.
  3. Klikk eller trykk på Bli medlem.
  4. Følg veiledningen for å registrere betalingsopplysningene dine.
  5. Klikk eller trykk på Kjøp.

Du ser en velkomstmelding når transaksjonen er gjennomført.

Bytt medlemsnivå

Slik oppgraderer du

1. Gå til kanalsiden for medlemskapet du vil endre, og trykk på Se medlemsfordeler.
  2. Velg ønsket nivå etterfulgt av Endre nivået.
  3. Velg Oppgrader.
  4. Du får umiddelbart tilgang til det oppgraderte nivået.
    • Merknad om pris: Du blir bare belastet for prisforskjellen, til en justert pris. Hvis du for eksempel oppgraderer halvveis i en faktureringsmåned, blir du belastet med [|ny pris - originalpris|] x [50 %].
    • Eksempel: Tenk deg at du betaler 50 kr i måneden. Så bytter du til et nivå som koster 100 kr i måneden, når det gjenstår en halv måned til neste betaling. Da blir du belastet (100 kr - 50 kr) x (0,5) = 25 kr.

Slik nedgraderer du

1. Gå til kanalsiden for medlemskapet du vil endre, og trykk på Se medlemsfordeler.
  2. Velg ønsket nivå etterfulgt av Endre nivået.

Informasjon om tilgang og fakturering ved nedgradering

• Du får tilgang til det opprinnelige medlemsnivået ditt inntil neste betalingsdato.
  • Du blir belastet den nye, lavere prisen neste faktureringsdato.
  • Du beholder medlemslojaliteten du har samlet opp, som gjenspeiles i merket ditt hvis skaperen tilbyr merker.
Oppdater eller si opp kanalmedlemskap
Åpne skjermbildet for administrering av medlemskap ved å klikke på Se medlemsfordeler på en kanalside etterfulgt av velg etterfulgt av klikk på Avslutt medlemskap og medlemsfordeler.
Du kan også si opp medlemskapet når som helst ved å følge fremgangsmåten nedenfor:
  1. Logg på YouTube.
  2. Trykk på profilbildet ditt.
  3. Velg «Kjøp og medlemskap».
  4. Velg medlemskapet du vil si opp.
  5. Trykk på DEAKTIVER.
  6. Trykk på AVSLUTT MEDLEMSKAPET.

Hvis du har problemer med å si opp medlemskapet, kan du finne ut mer her.

Kjøp et gavemedlemskap

Gavemedlemskap kan bare kjøpes eller løses inn på kanaler som deltar. Seerne kan gi samtykke og motta gaver i nettlesere eller på Android- eller iOS-enheter.
Memberships Gifting

Med gavemedlemskap kan seere gi andre seere tilgang til medlemsfordelene ved et kanalmedlemskap i opptil én måned. For å kunne kjøpe gavemedlemskap må du se på en direktesending eller premiere på en kanal der gavefunksjonen er slått på.

Gavemedlemskap er tilgjengelige i direktesendinger og på premierer på kvalifiserte kanaler. Hvis gavemedlemskap er tilgjengelig på kanalen, kan du kjøpe et i løpet av en direktesending eller premiere ved å gjøre følgende:

1. Logg på YouTube-appen for Android.
  2. Gå til den kvalifiserte kanalen du vil kjøpe gavemedlemskap på.
  3. Bli med i direktesendingen eller på premieren til kanalen.
  4. I direktechatten trykker du på .
  5. Trykk på Gi bort medlemskap .
  6. Velg hvor mange seere du vil gi bort medlemskap til.
  7. Fullfør transaksjonen.

Gavemedlemskap tilbys på det høyeste tilgjengelige prisnivået opptil og inkludert USD 5.

Når du har kjøpt gavemedlemskap, dukker det opp en nedtelling i direktechatten som fremhever kjøpet i en begrenset periode. Hvor lenge den varer, avhenger av kjøpesummen. Skaperen kan avslutte direktechatten eller -sendingen før gaven din er kunngjort, men YouTube fortsetter å dele ut gaver i en periode etter dette.

Merk: Antall gavemedlemskap du har kjøpt, kanalnavnet ditt og profilbildet ditt blir offentlig synlig. Denne informasjonen kan også være tilgjengelig for kanalen via YouTube Data API-tjenesten, og kanalen kan dele informasjonen med tredjepartstjenester. Kjøpet anses som fullført når YouTube deler ut det første gavemedlemskapet til en seer.
Gi samtykke til og få gavemedlemskap
Gavemedlemskap kan bare kjøpes eller løses inn på kanaler som deltar. Seerne kan gi samtykke og motta gaver i nettlesere eller på Android- eller iOS-enheter.

Slik kan du kjøpe og motta gavemedlemskap

Seere må gi samtykke for å kunne motta gavemedlemskap. Når du har gitt samtykke, kan du motta gavemedlemskap på alle kanaler du nylig har samhandlet med (for eksempel ved å se en video på en kanal), hvis funksjonen for å gi bort medlemskap er slått på. Når du mottar en gave, legges den automatisk til i kontoen din, og du får tilgang til spesialfordeler som merker og egendefinerte emojier.

Hvis du tidligere bare har gitt samtykke for en bestemt kanal, kan du fortsatt motta gaver på denne kanalen. Du må gi generelt samtykke for å kunne motta gaver fra andre kanaler.

For å samtykke i å motta gavemedlemskap må du være pålogget med en YouTube-kanal som ikke er en merkevarekonto. Sjekk om du er logget på en merkevarekonto. Kanalmedlemmer kan foreløpig ikke motta gavemedlemskap.

Gi samtykke til gavemedlemskap

Du kan gi samtykke til gavemedlemskap på flere steder, for eksempel

• i direktechatten
  • på videosiden
  • via skaperens unike nettadresse for registrering (link til kanalsiden med /allow_gifts på slutten)

Gi samtykke via direktechatten

1. Gå til direktesendingen eller premieren til en kvalifisert kanal.
  2. Gjør følgende i direktechatten:
    1. Velg TILLAT GAVER. ELLER
    2. Velg Gavemedlemskap (som er festet).
  3. Slå på bryteren «Tillat gaver» for å bekrefte at du gir samtykke.

Registrer deg via en videoside:

1. Gå til en video på en kvalifisert kanal.
  2. Klikk på BLI MED etterfulgt av Mer  etterfulgt av «Gaveinnstillinger».
  3. Slå på bryteren «Tillat gaver» for å bekrefte at du gir samtykke.
​​Merk: Hvis du velges ut til å motta et gavemedlemskap, blir kanalnavnet ditt offentlig synlig. Denne informasjonen kan også være tilgjengelig for kanalen via YouTube Data API-tjenesten, og kanalen kan dele informasjonen med tredjepartstjenester.

Hvis du vil trekke tilbake samtykket til gaver, kan du åpne «Gaveinnstillinger» ved å klikke på BLI MEDLEM på en hvilken som helst kanal- eller videoside der medlemskap er slått på. Slå av «Tillat gaver». Da kan du ikke lenger motta gaver fra noen kanal.

Få gavemedlemskap

Når et kanalmedlem eller en skaper kjøper gavemedlemskap, kunngjøres det i direktechatten. Hvis du velges ut til å få et medlemskap for 1 måned, dukker det opp et varsel i direktechatten. Vi sender deg også et e-postvarsel.

Gavemedlemskap kan ikke refunderes eller veksles inn i kontanter. Alle gavemedlemskap gir opptil 1 måneds tilgang til medlemsfordelene før de utløper.

For å finne medlemsfordelene kan du

• velge «Medlemskap»-fanen på kanalen du er blitt medlem av, ELLER
  • velge SE MEDLEMSFORDELER på en hvilken som helst videoside på den aktuelle kanalen

Gavemedlemskap er ikke gjentakende, og du blir ikke belastet etter at de er avsluttet. Hvis du vil avslutte gavemedlemskapet tidlig, kan du kontakte brukerstøtten. Da mister du tilgangen til medlemsfordelene.

Betalingsopplysninger og faktureringsinformasjon

Faktureringsinformasjon

Nye og eksisterende medlemmer

Når du har et aktivt betalt medlemskap, belastes du automatisk i begynnelsen av hver månedlige faktureringssyklus.

Oppsagte medlemskap

Når du har sagt opp et betalt kanalmedlemskap, belastes du ikke igjen, med mindre du gjenopptar medlemskapet. Du fortsetter å motta medlemskapsfordeler til slutten av den inneværende faktureringsperioden.

Gjenopptatte medlemskap

Du kan gjenoppta medlemskapet når som helst. Hvis du gjenopptar medlemskapet innenfor den samme faktureringssyklusen som du sa opp medlemskapet i, belastes du ikke før den inneværende faktureringssyklusen er ferdig.

Oppdater betalingsopplysningene

Du kan endre kredittkortet du bruker til å betale for medlemskap, i Mine abonnementer-delen av Google-kontoen din. Merk at du kanskje må legge til et nytt kort i Google-kontoen din først.
Når du har et aktivt betalt medlemskap, belastes du automatisk i begynnelsen av hver månedlige faktureringssyklus. Du kan se den neste faktureringsdatoen og administrere medlemskapet ditt på youtube.com/paid_memberships.

Gjentakende belastninger i India

På grunn av kravene fra Indias sentralbank om e-fullmakt må du bekrefte eller oppgi betalingsopplysningene dine på nytt for å beholde tilgangen til de gjentakende abonnementene dine. For å gjøre dette følger du veiledningen i YouTube-appen eller på youtube.com. Merk at banken din kanskje ikke støtter gjentakende betalinger for øyeblikket. Se listen over banker som støtter gjentakende betalinger, eller finn ut mer.

Slik påvirkes betalingene dine av kanalmedlemskap som er satt på pause

Forklaring av pausemodus

Noen ganger blir kanalmedlemskap satt i pausemodus. Dette kan skje hvis den aktuelle kanalen blir med i et nytt multikanalsnettverk (MCN), blir klassifisert som «laget for barn» eller mister tilgangen til inntektsgenerering. Når pausemodus trer i kraft, kan ikke kanalen tjene penger på medlemskap. Denne statusen er ofte bare midlertidig. Når en kanal er i pausemodus, kan den heller ikke levere medlemsfordeler eller andre typer fordeler.

Betalingsopplysninger

Hvis du er et aktivt betalende medlem av en kanal som er i pausemodus, settes også den månedlige gjentakende betalingen, faktureringssyklusen og tilgangen din til medlemskapet på pause.

Hvis du registrerte deg for kanalmedlemskapet via iOS eller Android, kan de månedlige betalingene dine kanselleres dersom kanalen er i pausemodus når faktureringsperioden er over. Hvis dette er tilfellet, blir du varslet om at medlemskapet ditt er avsluttet. Du kan bli medlem på nytt hvis/når kanalen aktiverer medlemskap igjen.

Medlemskap kan bli satt på pause på en kanal i inntil 120 dager. Etter dette avsluttes medlemskapene og medlemmenes månedlige gjentakende betalinger.

Slik påvirker avsluttede kanalmedlemskap betalingen din

Hvis medlemskapsfunksjonen forsvinner fra en kanal (f.eks. fordi kanalen ikke lenger er med i YouTubes partnerprogram), avsluttes alle månedlige betalinger umiddelbart. Det samme gjelder tilgangen til medlemsfordelene. Seere som var medlem da funksjonen forsvant, får en e-post med informasjon om hvordan de kan be om refusjon.

Refusjon for kanalmedlemskap

Du kan når som helst avslutte det betalte kanalmedlemskapet ditt. Du blir ikke belastet igjen når du har avsluttet medlemskapet. Du har tilgang til merket og medlemsfordelene fra skaperen frem til slutten av faktureringssyklusen. Merk: Du får ikke refusjon for perioden fra du sier opp kanalmedlemskapet, til det faktisk avsluttes.
Hvis du oppdager en uautorisert belastning knyttet til kanalmedlemskap i kontoen din, kan du følge disse trinnene for å rapportere den. Hvis medlemsfordelene fra skaperen eller andre funksjoner knyttet til det betalte kanalmedlemskapet ditt ikke fungerer, er utilgjengelige eller avviker fra det som er oppgitt, kan du når som helst kontakte brukerstøtten for å be om refusjon. Vi gir ikke refusjon for eller godskriving av delvis forløpte faktureringsperioder.
Hvis du registrerte deg som medlem via Apple, må du kontakte Apples brukerstøtte for å be om refusjon for det betalte kanalmedlemskapet. Apples egne refusjonsretningslinjer gjelder.

Andel av inntektene fra kanalmedlemskap som går til skapere

Skaperne mottar 70 % av inntektene som ifølge Googles beregninger kommer fra medlemskap, etter at lokal omsetningsavgift og andre gebyrer (kan variere avhengig av land og brukernes plattform) er trukket fra. Alle transaksjonskostnader (inkludert kredittkortgebyrer) dekkes foreløpig av YouTube.

Bruk og administrer medlemsfordelene dine

Medlemsfordeler for alle medlemmer av en kanal

Som medlem får du visse fordeler. Hvilke fordeler du får, avhenger av medlemsnivået ditt.
  • Foruminnlegg bare for medlemmer: Du kan se innlegg bare for medlemmer på kanalens Fellesskap-fane. Eksklusivt innhold er merket som «Bare for medlemmer» og inkluderer tekstinnlegg, GIF-er, avstemninger, videoer med mer.
  • Hylle for anerkjennelse av medlemmer: Hvis skaperen har slått på denne funksjonen, kan brukerbildet ditt bli vist på kanalsiden sammen med andre aktive medlemmer. Formålet med hyllen er å gi kanalmedlemmene en offentlig takk. Hvis du sier opp medlemskapet, vises du ikke lenger på hyllen.
  • Milepælmeldinger for medlemmer: Du får én milepælmelding for hver måned du er medlem (fra og med andre sammenhengende måned). Milepælmeldinger for medlemmer er spesielle, fremhevede meldinger som kan sendes i direktechatten under direktesendinger eller premierer. Disse meldingene viser hvor lenge du har vært medlem av denne kanalen til sammen, og de er synlige for alle seere.
  • Kanalmerker: Dette er et eksklusivt og offentlig medlemsmerke som vises ved siden av kanalnavnet ditt i alle kommentarer og direktechatmeldinger du legger ut på den aktuelle kanalen.
    • På noen kanaler gjenspeiler merket hvor lenge du har vært medlem, enten gjennom standardmerker i forskjellige farger eller egendefinerte merker.
  • Videoer bare for medlemmer: Dette er eksklusive videoer som bare er tilgjengelige for kanalmedlemmer på riktig nivå. Hvem som helst kan finne en video som bare er for medlemmer, men bare medlemmer på riktig nivå kan spille den av. Du finner disse videoene på Medlemskap-, Innhold- og Fellesskap-fanen i kanalen. Disse videoene kan også dukke opp i medlemmenes Startside- og Abonnementer-feeder.
  • Melding om nytt medlem: Hvis du blir kanalmedlem under en direktesending på denne kanalen, dukker det opp en grønn «Nytt medlem»-melding i direktechatten. Profilbildet ditt festes også øverst i chatten i 5 minutter.
  • Direktechat bare for medlemmer: Skapere kan angi at chatten bare skal være tilgjengelig for medlemmer under offentlige direktesendinger. Alle kan se direktesendingen, men bare medlemmer kan legge ut chatmeldinger.
  • Egendefinerte emojier: Hvis skaperen har lastet opp eksklusive emojier, kan kanalmedlemmene bruke dem i kanalens kommentarfelt og direktechat. Du kan bruke familienavnet skaperen har tilordnet emojien, til autofullføring i direktechatten.
  • Andre medlemsfordeler fra skaperen: Det kan hende du får tilgang til enda flere eksklusive fordeler, hvis kanalen tilbyr det.

Merk: «Langsom modus», som begrenser hvor ofte du kan kommentere i en direktechat, gjelder ikke for aktive, betalende kanalmedlemmer.

Medlemsfordeler for ulike nivåer

Hvert nivå har sitt eget prispunkt. Jo høyere nivå, desto flere medlemsfordeler får du. Dette betyr at hvis du velger det dyreste nivået, får du tilgang til alle medlemsfordelene på de lavere nivåene også.

Hva får jeg for hvert nivå, og hvordan registrerer jeg meg?

Dette varierer fra kanal til kanal. Du kan se de forskjellige medlemsfordelene når du klikker på Bli medlem.

Jeg er allerede medlem – hvordan ser jeg de ulike medlemsfordelene?

Gå til kanalsiden der du allerede er medlem etterfulgt av velg Se medlemsfordeler.

Slå varsler for kanalmedlemmer av eller på

Hvis du er kanalmedlem, finner du innhold bare for medlemmer på Fellesskap- og Medlemskap-fanen, eller på Innhold-fanen til kanalen. Det kan også hende du ser videoer bare for medlemmer i Startside- og Abonnementer-feeden din. Vi bruker også varsler eller e-post til å gi deg beskjed når en kanal

• legger ut et nytt innlegg bare for medlemmer
  • laster opp en ny video bare for medlemmer
  • starter en direktesending bare for medlemmer
  • planlegger en direktesending bare for medlemmer som starter om 30 minutter

Du kan også velge bort varsler og e-post om innhold bare for medlemmer.

Slå av varsler

Hvis du ikke vil bli varslet om nytt innhold bare for medlemmer, har du følgende muligheter:

• Velg bort varsler og e-post for enkeltkanaler du er medlem av.
    • Slik velger du bort varsler om innhold bare for medlemmer: Gå til Innstillinger etterfulgt av Varsler etterfulgt av Slå av bryteren ved siden av Bare for medlemmer.
    • Slik velger du bort e-post om innhold bare for medlemmer: Bruk «Avslutt abonnementet»-linken i en hvilken som helst e-post som bare er til medlemmer. Hvis du vil abonnere på e-postvarsler igjen, kan du gå til Innstillinger etterfulgt av Varsler etterfulgt av Under «E-postvarsler» velger du «E-poster med avsluttet abonnement» og deretter hvilke e-poster du vil motta.
  • Velg bort alle varsler for en enkeltkanal:
    • Gå til en kanal du abonnerer på etterfulgt av Varsler  etterfulgt av Ingen . Dette slår av alle varsler for denne kanalen, ikke bare innhold bare for medlemmer.
  • Slå av alle varsler på kontonivå.

Se eksklusivt innhold på Fellesskap-fanen

Eksklusivt innhold er merket som «Bare for medlemmer» på Fellesskap-fanen. Dette inkluderer blant annet tekstinnlegg, GIF-er, avstemninger og videoer.

Rapporter upassende medlemsfordeler

Hvis du ser et tilbud du mener er i strid med YouTube-retningslinjene for brukere (f.eks. nettsøppel, villedende tilbud eller seksuelt, voldelig eller hatsk innhold), kan du rapportere det ved å klikke på Rapportér medlemsfordelene på tilbudsskjermen som vises når du har klikket på Bli medlem-knappen (eller Se medlemsfordeler hvis du allerede er medlem).

Personverninformasjon

Synlig medlemsstatus

Når du blir medlem av en kanal, vises denne informasjonen offentlig på YouTube, og kanalen kan også dele informasjon med tredjepartsselskaper:
  • nettadressen til kanalen din
  • navnet på YouTube-kanalen din
  • profilbildet ditt
  • når du ble medlem av kanalen
  • medlemsnivået ditt
Merk: Kanalen kan dele denne informasjonen med noen få utvalgte tredjepartsselskaper for å levere medlemsfordelene.

Dette kan opplysningene dine brukes til

Andre seere kan se denne informasjonen om deg. Hvilken informasjon som deles, avhenger av kanalen du er blitt medlem av. Denne listen er ikke komplett:
  • Alle medlemmer har et synlig merke som vises ved siden av kanalnavnet deres i kommentarer og chatmeldinger.
  • Hvis du blir medlem av en kanal under en direktesending på kanalen, legges det ut en grønn «Nytt medlem»-melding i direktechatten, og profilbildet ditt festes øverst i chatten i 5 minutter. Hvis brukerne holder markøren over profilbildet, ser de kanalnavnet ditt.
  • På noen kanaler blir disse opplysningene kanskje inkludert i en takkeliste i en video eller på en hylle for anerkjennelse.
  • Noen kanaler kan dele informasjonen ovenfor for å kunne levere en tjeneste (for eksempel tilgang til et chatterom bare for medlemmer, som en tredjepart er vert for).

Sjekk og fjern tilgangen for tredjepartsnettsteder eller -apper

Fjern tilgangen for et tredjepartsnettsted eller en tredjepartsapp

Hvis du har gitt kontotilgang til et nettsted eller en app du ikke stoler på lenger, kan du fjerne nettstedets/appens tilgang til Google-kontoen din. Appen eller nettstedet får ikke tilgang til mer informasjon fra Google-kontoen din, men du må kanskje be om sletting av dataene som appen eller nettstedet allerede har.
  1. Gå til Google-kontoen din.
  2. Velg Sikkerhet i navigasjonspanelet til venstre.
  3. Velg Administrer tredjepartstilgang på panelet Apper fra tredjeparter som har kontotilgang.
  4. Velg nettstedet eller appen du vil fjerne.
  5. Velg Fjern tilgangen.

Rapporter et tredjepartsnettsted eller en tredjepartsapp

Følg fremgangsmåten nedenfor hvis du mistenker at en app eller et nettsted misbruker dataene dine, for eksempel ved å lage nettsøppel, gi seg ut for å være deg eller bruke dataene på skadelige måter.

1. Gå til Apper med tilgang til kontoen din i Google-kontoen din. Du må kanskje logge på.
  2. Velg appen du vil rapportere etterfulgt av Rapportér denne appen.

Finn ut mer om kontotilgang for tredjepartsapper og -nettsteder.