Kanavajäsenyyden tilaaminen, muuttaminen, peruminen tai lahjoittaminen

Liittymällä kanavan jäseneksi pääset mukaan sisällöntuottajan kanavan jäsenyysohjelmaan. Kuukausimaksua vastaan saat ainutlaatuisia etuja, kuten merkkejä, emojeita, yhteisöpostauksia ja muuta sisältöä.

Jos kanavajäsenyydet ovat saatavilla alueellasi, voit liittyä jonkin ohjelmaan osallistuvan kanavan jäseneksi. Kanavajäsenyyksien hinta voi vaihdella alueen ja rekisteröitymiseen käytetyn alustan mukaan.

Kun olet liittynyt jäseneksi, tutustu tarkemmin jäsenetujen käyttöön ja hallinnointiin.

Kanavan jäseneksi liittyminen

Kanavan jäseneksi liittyminen

Näin liityt kanavan jäseneksi:
  1. Kirjaudu YouTubeen tietokoneella.
  2. Siirry sen sisällöntuottajan kanavalle tai videoon, jota haluat tukea. Tarkista, ovatko jäsenyydet päällä kanavalla.
  3. Klikkaa Liity.
  4. Lisää maksutiedot ohjeiden mukaisesti.
  5. Valitse Osta.
Saat tervetuloilmoituksen, kun maksu on suoritettu.

Ohjeita kanavan jäseneksi liittymisen ongelmatilanteisiin

Jos et löydä kanavalta liittymispainiketta, syynä voi olla jokin seuraavista:

• Kaikkien kanavien jäsenyyksiä ei voi ostaa iOS-laitteilla, mutta tuomme tämän vaihtoehdon tarjolle yhä useammalle kanavalle.
  • Sisällöntuottaja ei ole laittanut jäsenyyksiä päälle kanavallaan.
  • Jäsenyydet eivät ole saatavilla alueella, jolla sinä tai sisällöntuottaja olette.
  • Liittymispainike ei ole vielä käytettävissä kaikilla alustoilla. Se näkyy vain ehdot täyttävillä katselusivuilla. Katselusivu ei esimerkiksi kelpaa, jos jotkin musiikkikumppanit ovat tehneet videosta vaatimuksen.

Jos ongelma liittyy alustaan, tässä on joitain ratkaisukeinoja:

• Käytä kanavan etusivun Liity-painiketta.
  • Kun lisäät kanavan URL-osoitteen loppuun "/join", voit luoda suoran linkin kanavan jäsenyysikkunaan.
  • Voit liittyä kanavan jäseneksi tietokoneella ja hyödyntää etuja kaikilla alustoilla.

Jäsenyystason muuttaminen

Vaihtaminen ylemmälle jäsenyystasolle

Näin voit vaihtaa ylemmälle jäsenyystasolle:
  1. Siirry sen kanavan etusivulle, jonka jäsenyystasoa haluat muuttaa.
  2. Klikkaa Katso edut.
  3. Valitse haluamasi taso ja sitten Muuta tasoa.
  4. Valitse Korota tasoa.
  5. Saat ylemmän tason jäsenyyden käyttöön välittömästi ostoksen jälkeen.
    1. Huomioitavaa hinnoittelusta: Sinulta veloitetaan vain jäsenyystasojen hintojen erotus suhteutettuna siihen, kuinka monta päivää kuluvaa laskutusjaksoa on jäljellä.
    2. Esimerkki: Nykyisen tasosi maksu on 4,99 $ ja korotat 9,99 $ maksavalle tasolle laskutuskuukauden puolivälissä. Sinulta veloitetaan (9,99 $ – 4,99 $) X (0,5) = 2,50 $.

Lue lisää kanavajäsenyyksien muutosten vaikutuksesta laskutukseen.

Vaihtaminen alemmalle jäsenyystasolle

Näin voit vaihtaa alemmalle jäsenyystasolle:
  1. Siirry sen kanavan etusivulle, jonka jäsenyystasoa haluat muuttaa.
  2. Klikkaa Katso edut.
  3. Valitse haluamasi taso ja sitten Muuta tasoa.

Kanavajäsenyyden peruminen

Kanavajäsenyyden peruminen

Voit perua kanavajäsenyyden milloin tahansa. Jos perut jäsenyytesi, sinua ei enää veloiteta. Merkki ja muut sisällöntuottajan tarjoamat edut ovat käytettävissäsi laskutusjakson loppuun asti.
Näin perut kanavajäsenyyden:
  1. Kirjaudu YouTubeen tietokoneella.
  2. Mene sivulle youtube.com/paid_memberships.
  3. Valitse peruttava kanavajäsenyys ja klikkaa Muokkaa jäsenyyttä.
  4. Valitse POISTA KÄYTÖSTÄ.
  5. Valitse LOPETA JÄSENYYS.
  6. Näytölle tulee vahvistus jäsenyyden perumisesta.
Jos sinulla on ongelmia maksullisen kanavajäsenyyden perumisessa, katso ohjeita ongelmien ratkaisemiseen.
Huom. Et saa hyvitystä perumishetken ja jäsenyyden päättymisen väliseltä ajalta.

Lahjajäsenyydet

Lahjajäsenyyksien avulla sisällöntuottaja tai katsojat voivat ostaa muille pääsyn kanavajäsenyyden etuihin kuukaudeksi. Voit saada lahjajäsenyyksiä kanavalta vain, jos olet sallinut lahjat. Kun olet sallinut lahjat, voit saada lahjajäsenyyksiä ehdot täyttäviltä kanavilta, joiden kanssa olet ollut äskettäin tekemisissä.

Huom. Jos olet aiemmin sallinut lahjajäsenyydet tietyltä kanavalta, sinun on ehkä hyväksyttävä lahjajäsenyydet yleisesti, jotta voit saada niitä muilta kanavilta.

Jäsenyyslahjoitukset

Jäsenyyden lahjoittaminen

Lahjajäsenyyden hinta vastaa aina korkeinta saatavilla olevaa hintaa ja on enintään 5 $. Jos haluat lahjoittaa jäsenyyden, sinun on katsottava livestriimiä tai ensiesitystä kanavalla, jolla lahjajäsenyydet ovat päällä. Jos kanava tarjoaa lahjajäsenyyksiä, voit ostaa sellaisen livestriimin tai ensiesityksen aikana seuraavasti:
  1. Kirjaudu YouTubeen tietokoneella.
  2. Siirry ehdot täyttävälle kanavalle, jonka jäsenyyden haluat lahjoittaa.
  3. Liity kanavan livestriimiin tai ensiesitykseen.
  4. Klikkaa livechatista .
  5. Klikkaa Jäsenyyslahjoitukset .
  6. Valitse, kuinka monelle katsojalle jäsenyys lahjoitetaan.
  7. Viimeistele ostos.
Kun olet ostanut lahjajäsenyyden, livechatiin ilmestyy hetkeksi aikaa laskuri, jossa näkyy ostoksesi. Aika riippuu ostosummasta. Sisällöntuottaja voi lopettaa livechatin tai livestriimin ennen lahjan julkaisemista, mutta se toimitetaan silti saajalle.
Huom. Ostamiesi lahjajäsenyyksien määrä, kanavasi nimi ja profiilikuvasi näkyvät kaikille. Nämä tiedot voivat olla myös kanavan nähtävillä YouTube Data APIn kautta, ja kanava voi jakaa tiedot kolmannen osapuolen palveluille. Ostoksesi katsotaan käsitellyksi, kun YouTube lahjoittaa ensimmäisen jäsenyyden katsojalle.

Lahjajäsenyyksien salliminen tai estäminen

Voit sallia lahjajäsenyydet, jos olet kirjautunut YouTube-kanavalle, joka ei ole bränditili. Tarkista, onko sinulla bränditili. Tällä hetkellä lahjajäsenyyttä ei voi lahjoittaa katsojalle, joka on jo kanavan jäsen.

Lahjojen salliminen livechatin kautta

1. Siirry ehdot täyttävän kanavan livestriimiin tai ensiesitykseen.
  2. Tee näin livechatissa:
    1. Klikkaa SALLI LAHJAT.
    2. Vaihtoehtoisesti klikkaa kiinnitettyä Jäsenyyslahjoitukset ‐kuvaketta.
  3. Vahvista suostumus lahjojen vastaanottamiseen laittamalla valitsin "Salli lahjat" päälle.

Lahjojen salliminen kanavasivun tai katselusivun kautta

1. Siirry ehdot täyttävän kanavan sivulle tai videon katselusivulle.
  2. Klikkaa LIITY ja sitten Lisää "ja sitten Lahja-asetukset.
  3. Vahvista suostumus lahjojen vastaanottamiseen laittamalla valitsin "Salli lahjat" päälle.
Huom. Jos kanavajäsenyys lahjoitetaan sinulle, kanavasi nimi näkyy kaikille. Nämä tiedot voivat olla myös kanavan nähtävillä YouTube Data APIn kautta, ja kanava voi jakaa tiedot kolmannen osapuolen palveluille.

Lahjajäsenyyksien estäminen

Näin voit kieltäytyä kaikkien kanavien lahjajäsenyyksistä:

1. Avaa "Lahja-asetukset" klikkaamalla "LIITY" minkä tahansa jäsenyyksiä tarjoavan kanavan katselu- tai kanavasivulta.
  2. Ota "Salli lahjat" pois päältä.

Et voi enää saada lahjajäsenyyksiä miltään kanavalta.

Lahjajäsenyyden vastaanottaminen

Kun sisällöntuottaja tai katsoja lahjoittaa jäsenyyksiä muille, siitä ilmoitetaan livechatissa. Chatissa näkyy myös tieto siitä, jos sinut on valittu yhden kuukauden lahjajäsenyyden saajaksi. Saat ilmoituksen myös sähköpostitse.
Lahjajäsenyyksiä ei hyvitetä, eikä niitä voi vaihtaa rahaksi. Lahjajäsenyydellä saa enintään yhden kuukauden pääsyn kanavan jäsenetuihin, minkä jälkeen jäsenyys raukeaa.
Näin näet jäsenedut ja saat ne käyttöön:
  • Valitse Jäsenyydet-välilehti kanavalta, jonka jäseneksi olet päässyt.
  • Vaihtoehtoisesti klikkaa KATSO EDUT kyseisen kanavan minkä tahansa videon sivulta.
Lahjajäsenyydet eivät ole toistuvia, eikä sinua veloiteta jäsenyyden päätyttyä. Jos haluat lopettaa lahjajäsenyyden aiemmin, ota yhteyttä tukeen. Tällöin menetät lahjajäsenyyden edut.

Ohjeita jäseneksi liittymisen sekä jäsenyyden muuttamisen tai perumisen ongelmatilanteisiin

Saan virheilmoituksen, jonka mukaan YouTube ei voinut vahvistaa maatani, kun yritin liittyä kanavan jäseneksi. Miten voin ratkaista ongelman?

Jos saat virheilmoituksen "Maatasi ei voitu vahvistaa", meidän on vahvistettava maasi, ennen kuin voimme näyttää sinulle saatavilla olevat jäsenyysvaihtoehdot ja tasot. Voit yrittää ratkaista ongelman seuraavasti:

• Yhdistä toiseen verkkoon.
  • Käytä toista laitetta.
  • Liity kanavan jäseneksi YouTube-mobiilisovelluksella.
Huom. Jos käytät VPN:ää tai välityspalvelua, katso ohjeet sen pois päältä laittamiseen palvelun verkkosivustolta.