Bliv kanalmedlem på YouTube

Kanalmedlemskaber i den primære YouTube-app og på YouTube-websitet giver dig mulighed for at købe offentlige badges, emojis og adgang til det youtuberfryns, som kanalen tilbyder.

Priser på medlemskaber kan variere, afhængigt af dit land og den platform du benytter.

Bemærk! Fra og med januar 2022 vil nogle brugere, som bliver kanalmedlemmer i YouTube-appen til Android, blive faktureret via Google Play. Dette påvirker ikke prissætning eller omkostninger, men kun hvorfra købet faktureres. Du kan gå til pay.google.com for at se de seneste debiteringer og tjekke, hvordan du bliver faktureret.

Bliv medlem, skift niveau, eller opsig et medlemskab

Bliv kanalmedlem

Bliv medlem af en deltagende kanal i den primære YouTube-app og på YouTube-websitet.
  1. Gå til youtube.com, eller åbn YouTube-appen.
  2. Gå til kanalen, der tilhører den youtuber, du gerne vil støtte, eller til en video, youtuberen har uploadet, og se, om vedkommende har aktiveret medlemskaber for kanalen.
  3. Klik på Bliv medlem.
  4. Følg vejledningen for at angive dine betalingsoplysninger.
  5. Klik på Køb.

Du vil se en velkomstbesked, når din transaktion er fuldført.

Skift medlemskabsniveau

Sådan opgraderer du

1. Gå til startsiden på den kanal, hvor du vil ændre et medlemskab, og klik på Se fryns.
  2. Vælg det medlemskabsniveau, du vil have og så Skift niveau.
  3. Vælg Opgrader.
  4. Du får adgang til det niveau, du har opgraderet til, straks efter købet.
    1. Note om pris: Du bliver kun debiteret prisforskellen mellem de to niveauer beregnet ud fra, hvor mange dage der er tilbage af din aktuelle faktureringsperiode.
    2. Eksempel: Hvis du betaler 4,99 USD, og du opgraderer til niveauet til 9,99 USD med en halv måned tilbage indtil din næste betaling, bliver du opkrævet (9,99 - 4,99) x (0,5) = 2,50 USD for resten af måneden.
  5. Din månedlige faktureringsdato ændres ikke, fordi du opgraderer.

Sådan nedgraderer du

1. Gå til startsiden på den kanal, hvor du vil ændre et medlemskab, og klik på Se fryns.
  2. Vælg det medlemskabsniveau, du vil have og så Skift niveau.

Fakturerings- og adgangsoplysninger i forbindelse med nedgradering

• Din månedlige faktureringsdato ændres ikke, fordi du nedgraderer.
  • Du har adgang til dit oprindelige niveau indtil din næste faktureringsdato.
  • Du debiteres den nye, lavere pris på din næste faktureringsdato.
  • Du bevarer eventuel opsparet loyalitet, der er afspejlet i dit badge, hvis dette tilbydes af youtuberen.

Du bevarer eventuel opsparet loyalitet, der er afspejlet i dit badge, hvis dette tilbydes af youtuberen.

Opsig et kanalmedlemskab
Åbn skærmen til administration af dit medlemskab ved at klikke på Se fryns på en kanals startside og så vælg og så klik på Opsig medlemskab og fryns.
Du kan også til enhver tid opsige dit medlemskab ved at følge nedenstående vejledning på en computer:
  1. Log ind på YouTube.
  2. Gå til youtube.com/paid_memberships.
  3. Find det kanalmedlemskab, du vil opsige, og klik på Administrer medlemskab.
  4. Vælg DEAKTIVER.
  5. Vælg OPSIG MEDLEMSKAB.
  6. Du får vist en skærm med en bekræftelse af din opsigelse.

Hvis du har problemer med at opsige dit medlemskab, kan du få flere oplysninger her.

Køb et gavemedlemskab
Gavemedlemskaber kan kun købes eller indløses på deltagende kanaler. Seere kan tilvælge muligheden for at modtage gaver på nettet, Android-enheder eller iOS-enheder.

Med gavemedlemskaber kan seerne give andre seere adgang til det fryns, der følger med et kanalmedlemskab, i op til én måned. For at købe et gavemedlemskaber skal du se en livestream eller premierevideo på en kanal, hvor funktionen er aktiveret.

Gavemedlemskaber er tilgængelige på livestreams og premierevideoer på kvalificerede kanaler. Hvis det er muligt at give gavemedlemskaber på kanalen, kan du købe dem under en livestream eller en premierevideo:

1. Brug en computer til at logge ind på YouTube.
  2. Gå til den kvalificerede kanal, hvor du vil købe gavemedlemskaber.
  3. Se en livestream eller premierevideo på kanalen.
  4. Klik på i livechatten.
  5. Klik på Gavemedlemskab .
  6. Vælg det antal seere, du vil give gavemedlemskaber til.
  7. Fuldfør transaktionen.

Gavemedlemskaber tilbydes til det nærmeste højeste prisniveau til og med 5 USD.

Når du har købt gavemedlemskaber, fremhæver et nedtællingsur dit køb i livechatten i et begrænset stykke tid. Hvor længe afhænger af købesummen. Youtuberen kan afslutte livechatten eller livestreamen, før din gave bliver offentliggjort, men YouTube vil stadig fortsætte med at distribuere gaver i en periode derefter.

Bemærk! Antallet af gavemedlemskaber, dit kanalnavn og dit profilbillede er synligt for andre. Disse oplysninger kan også være tilgængelige for kanalen via vores YouTube Data API-tjeneste, og kanalen kan dele oplysningerne med tredjepartstjenester. Købet af dit gavemedlemskab bliver betragtet som fuldført, når YouTube distribuerer den første gave til en seer.

Tilvælg og få gavemedlemskaber
Gavemedlemskaber kan kun købes eller indløses på deltagende kanaler. Seere kan tilvælge muligheden for at modtage gaver på nettet, Android-enheder eller iOS-enheder.

Sådan køber og modtager du gavemedlemskaber

Seere skal tilvælge gavemedlemskaber for at være kvalificerede. Når du har tilvalgt gavemedlemskaber, er du kvalificeret til at modtage dem på alle kanaler, som du har interageret med (f.eks. ved at se en video på den pågældende kanal). Det kræver dog også, at kanalerne har aktiveret gavemedlemskaber. Når du modtager en gave, overføres den automatisk til din konto, så du får adgang til særligt fryns, f.eks. badges og tilpassede emojis.

Hvis du tidligere har tilvalgt gavemedlemskaber for en bestemt kanal, er du stadig kvalificeret til at modtage gaver på den pågældende kanal. Du skal stadig generelt tilvælge gavemedlemskaber for at være kvalificeret til at modtage gaver på andre kanaler.

Hvis du vil tilvælge gavemedlemskab, skal du være logget ind med en YouTube-kanal, der ikke er en brandkonto. Tjek, om du er logget ind med en brandkonto. Kanalmedlemmer er i øjeblikket ikke kvalificerede til at få gavemedlemskab.

Tilvælg gavemedlemskaber

Du kan tilvælge gaver på mange forskellige måder, bl.a.:

• I livechat
  • På en videos afspilningsside
  • På kanalsiden
  • Med en youtubers unikke webadresse til tilvalg (link til kanalside med /allow_gifts til sidst).

Tilvælg via livechat

1. Gå til en kvalificeret kanals livestream eller premierevideo.
  2. I livechatten:
    1. Vælg TILLAD GAVER, eller
    2. Vælg det fastgjorte ikon for Gavemedlemskab .
  3. Bekræft, at du vil tilvælge denne mulighed, ved at slå kontakten "Tillad gaver" til.

Tilmeld dig via en kanal eller afspilningsside:

1. Gå til en kvalificeret kanals side eller afspilningssiden for en video.
  2. Klik på TILMELD og så Mere og så "Gaveindstillinger".
  3. Bekræft, at du vil tilvælge denne mulighed, ved at slå kontakten "Tillad gaver" til.
​​Bemærk! Hvis du bliver udvalgt til at få et gavemedlemskab, kan dit kanalnavn ses offentligt. Disse oplysninger kan også være tilgængelige for kanalen via vores YouTube Data API-tjeneste, og kanalen kan dele oplysningerne med tredjepartstjenester.

Hvis du vil fravælge gaver, skal du åbne "Gaveindstillinger" ved at klikke på TILMELD på en kanal- eller afspilningsside, hvor medlemskaber er aktiveret, og slå "Tillad gaver" fra. Du vil derefter ikke længere være kvalificeret til at modtage gaver på nogen kanaler.

Få et gavemedlemskab

Når et kanalmedlem eller en youtuber køber gavemedlemskaber, annonceres det i livechatten. Hvis du er blevet udvalgt til at få 1 måneds medlemskab, vises der en notifikation i livechatten, og vi sender dig en mailnotifikation.

Medlemskaber, der gives som gave, kan ikke refunderes eller ombyttes til kontanter. Alle medlemskaber, der gives som gave, giver op til 1 måneds adgang til fryns til kanalmedlemmer og udløber derefter.

Sådan ser du dine medlemsfordele og får adgang til fryns:

• Vælg fanen "Medlemskaber" på den kanal, du er blevet medlem af, ELLER
  • Vælg SE FRYNS på en videoside på den pågældende kanal.

Gavemedlemskaber bliver ikke fornyet automatisk, og du bliver ikke debiteret, når et gavemedlemskab slutter. Hvis du vil afslutte dit gavemedlemskab før tid, skal du kontakte support. Du mister adgangen til fordelene ved gavemedlemskabet.

Betalings- og faktureringsoplysninger

Faktureringsoplysninger

Nye og eksisterende medlemmer

Når du har et aktivt, betalt medlemskab, debiteres du automatisk hver måned ved starten på den nye faktureringsperiode.

Opsagte medlemskaber

Når du opsiger et betalt kanalmedlemskab, bliver du ikke debiteret igen, medmindre du vælger at genoptage det. Du fortsætter med at modtage medlemsfryns indtil udgangen af indeværende faktureringsperiode.

Genoptagne medlemskaber

Du kan til enhver tid genoptage dit medlemskab. Hvis du genoptager det i løbet af den faktureringsperiode, hvor du har opsagt medlemskabet, bliver du ikke debiteret, før den aktuelle faktureringsperiode slutter.

Opdater dine betalingsoplysninger

Du kan skifte det betalingskort, der er knyttet til et betalt medlemskab, i sektionen Mine abonnementer på din Google-konto. Bemærk, at du måske skal føje et nyt kort til din Google-konto først.
Når du har et aktivt, betalt medlemskab, debiteres du automatisk hver måned ved starten på den nye faktureringsperiode. Du kan se din næste faktureringsdato og administrere dit medlemskab på youtube.com/paid_memberships.

Faste debiteringer i Indien

På grund af kravene vedrørende eMandate fra Reserve Bank of India skal du muligvis verificere eller angive dine betalingsoplysninger igen for at bevare adgangen til dine faste medlemskaber. Det gør du ved at følge vejledningen i YouTube-appen eller på youtube.com. Bemærk, at din bank muligvis ikke understøtter faste betalinger på nuværende tidspunkt. Se listen over banker, der understøtter faste betalinger, eller få flere oplysninger.

Sådan påvirkes dine betalinger af kanalmedlemskaber, der er sat på pause

Hvad er "pausetilstand"?

Nogle gange sættes kanalmedlemskaber i "pausetilstand". Det kan skyldes, at en kanal skifter MCN, angives som "lavet til børn" eller ikke kan aktivere indtægtsgenerering. Når "pausetilstand" er aktiveret, betyder det, at kanalen ikke kan tjene penge på medlemskaber. Det er som oftest en midlertidig tilstand. Når en kanal er i "pausetilstand", kan den ikke levere fryns og andre fordele.

Betalingsoplysninger

Hvis du er aktivt, betalende medlem af en kanal, der er på "pause", bliver din faste månedlige betaling, faktureringsperiode og adgang til medlemskaber også sat på pause.

Hvis du har tilmeldt dig et kanalmedlemskab på iOS eller Android, kan dine faste månedlige betalinger muligvis blive annulleret, hvis kanalen er i pausetilstand, når din faktureringsperiode er slut. Hvis dette sker, får du besked om, at dit medlemskab er blevet opsagt, og du kan tilmelde dig igen, hvis/når kanalen aktiverer medlemskaber igen.

Medlemskaber kan forblive på pause på en kanal i maksimalt 120 dage. Herefter opsiges medlemskaberne, og medlemmernes faste månedlige betalinger annulleres.

Sådan påvirker ophævede kanalmedlemskaber din betaling

Hvis en kanal ophæver eller mister adgang til medlemskabsfunktionen (hvis kanalen f.eks. ikke længere er en del af YouTubes partnerprogram), standser alle faste månedlige medlemsbetalinger til kanalen, og adgangen til alt fryns for medlemmer ophører med det samme. Seere, der var medlemmer på ophævelsestidspunktet, får en mail om ophævelsen med oplysninger om, hvordan de anmoder om en refusion.

Refusion af kanalmedlemskaber

Du kan til enhver tid opsige et betalt kanalmedlemskab. Du bliver ikke debiteret igen, når du har opsagt medlemskabet. Du kan bruge badget og har adgang til youtuberfryns indtil udgangen af faktureringsperioden. Bemærk, at du ikke får refunderet perioden mellem annulleringen og datoen, hvor dit kanalmedlemskab officielt udløber.
Hvis du bemærker en uautoriseret debitering for et kanalmedlemskab på din konto, kan du følge denne vejledning for at rapportere den uautoriserede debitering. Hvis youtuberfryns eller andre funktioner ved dit betalte kanalmedlemskab ikke virker, er utilgængelige eller ikke fungerer som lovet, kan du til enhver tid kontakte support og anmode om refusion. Vi giver ikke refusioner eller kreditter for delvist udløbne faktureringsperioder.
Hvis du er blevet medlem via Apple, skal du kontakte Apples support for at anmode om en refusion af dit betalte kanalmedlemskab. Apples refusionspolitik er gældende.

Youtuberes indtægtsandel af kanalmedlemskaber

Youtubere modtager 70 % af medlemskabsindtægten, der er anerkendt af Google, efter at lokal omsætningsafgift og andre gebyrer (afhængigt af land og brugerens platform) er fratrukket. Gebyrer for betalingsbehandling (også kreditkortgebyrer) dækkes i øjeblikket af YouTube

Brug og administrer dine medlemsfordele

Fordele ved kanalmedlemskaber for alle medlemmer

Når du bliver medlem, får du visse fordele. Du får forskelligt fryns baseret på de forskellige niveauer, du tilmelder dig.
  • Fællesskabsopslag, der kun er for medlemmer: Du kan se opslag, der kun er for medlemmer, på fanen Fællesskab på kanalen. Eksklusivt indhold er tagget som "Kun for medlemmer" og indeholder tekstindlæg, giffer, afstemninger, videoer og meget mere.
  • Takkehylden: Hvis youtuberen har aktiveret denne hylde, vises din avatar muligvis sammen med andre aktive medlemmer på kanalens side. Denne hylde er youtuberens måde at takke dig på offentligt, fordi du er medlem af vedkommendes kanal. Hvis du opsiger dit medlemskab, vil du ikke længere blive vist på hylden.
  • Milepælsbeskeder: Du får én milepælsbesked for hver måned, du er medlem (fra din 2. sammenhængende måned som medlem). Milepælsbeskeder er særlige fremhævede beskeder, som du kan bruge i livechats ved livestreams eller premierevideoer. Disse særlige beskeder viser, hvor længe du samlet set har været medlem af denne kanal. De er synlige for alle seere.
  • Kanalbadges: Et eksklusivt offentligt medlemsbadge, der vises ud for dit kanalnavn i alle kommentarer og livechats, som du bidrager med på den pågældende kanal.
    • På nogle kanaler afspejler badget, hvor længe du har været medlem, ved hjælp af forskelligfarvede standardbadges eller tilpassede badges.
  • Videoer, der kun er for medlemmer: Eksklusive videoer, som kun kan ses af kanalmedlemmer på de rette niveauer. Alle kan finde en video, der kun er for medlemmer, men kun medlemmer på de rette niveauer kan se den. Disse videoer kan findes på fanerne Medlemskab, Indhold og Fællesskab. Disse videoer kan også blive vist for medlemmer i deres startfeed og abonnementsfeed.
  • Besked om nyt medlem: Hvis du bliver kanalmedlem under en livestream på den pågældende kanal, sendes der en lysegrøn besked med "Nyt medlem" i livechatten. Dit profilbillede fastgøres også øverst i chatten i 5 minutter.
  • Livechat, der kun er for medlemmer: Under offentlige livestreams kan youtubere indstille chatten til "Kun for medlemmer". Alle kan stadig se livestreamen, men det er kun medlemmer, der kan sende chatbeskeder.
  • Tilpassede emojis: Hvis de uploades af youtuberen, kan kanalmedlemmer bruge eksklusive emojis i kommentarer til videoer og livechats på kanalen. Du skal bruge familienavnet, som youtuberen har tildelt, til at autofuldføre emojis i livechatten.
  • Andet youtuberfryns: Du kan også få adgang til andet eksklusivt youtuberfryns, hvis kanalen tilbyder det.

Bemærk! "Langsom tilstand" begrænser, hvor ofte du kan kommentere i livechats, men funktionen gælder ikke for aktive, betalende kanalmedlemmer.

Youtuberfryns på forskellige niveauer

Hvert niveau har sit eget prispunkt. Dit fryns følger med, når du går et niveau op. Det betyder, at hvis du tilmelder dig på det dyreste niveau, får du også adgang til fryns på alle de lavere niveauer.

Hvad får jeg på de enkelte niveauer, og hvordan bliver jeg medlem?

Det varierer fra kanal til kanal. Du kan se de forskellige former for fryns, når du klikker på Bliv medlem.

Jeg er allerede medlem. Hvordan kan jeg se de forskellige former for fryns, der tilbydes?

Gå til startsiden på den kanal, som du allerede er medlem af og så vælg Se fryns.

Slå notifikationer for kanalmedlemskaber til eller fra

Som kanalmedlem kan du finde indhold, der kun er for medlemmer, på fanen Fællesskab, på fanen Medlemskab eller på fanen Indhold på kanalen. Du vil muligvis også kunne se videoer, der kun er for medlemmer, i dit startfeed og dit abonnementsfeed. Vi bruger også notifikationer eller mail til at fortælle dig, når en kanal:

• Opretter et nyt opslag, der kun er tilgængeligt for medlemmer
  • Uploader en ny video, der kun er tilgængelig for medlemmer
  • Starter en livestream, der kun er tilgængelig for medlemmer
  • Planlægger en livestream, der kun er for medlemmer, og som starter om 30 minutter

Du kan også fravælge at få notifikationer og mails om indhold, der kun er tilgængeligt for medlemmer.

Slå notifikationer fra

Hvis du ikke vil have besked om nyt indhold, der kun er for medlemmer, kan du:

• Fravælge notifikationer og mails fra individuelle kanaler, som du er medlem af.
    • Sådan fravælger du notifikationer for indhold, der kun er for medlemmer: Gå til Indstillinger og så Notifikationer og så slå kontakten fra ud for Kun for medlemmer.
    • Sådan fravælger du mails for indhold, der kun er for medlemmer: Brug linket Afmeld i en hvilken som helst mail, der kun er for medlemmer. Hvis du vil abonnere på mailnotifikationer igen, skal du gå til Indstillinger og så Notifikationer og så under "Mailnotifikationer" skal du vælge "Afmeldte mails" og vælge, hvilke mails du gerne vil modtage.
  • Fravælg alle notifikationer for en individuel kanal:
    • Gå til en kanal, som du abonnerer på og så Notifikationer og så Ingen . Dette deaktiverer alle notifikationer for denne kanal (ikke kun indhold, der kun er for medlemmer).
  • Deaktiver alle notifikationer på din konto.

Se eksklusivt indhold på fanen Fællesskab

Eksklusivt indhold er mærket "Kun for medlemmer" på fanen Fællesskab. Dette omfatter tekstopslag, giffer, afstemninger, videoer og meget mere.

Rapportér upassende fryns

Hvis du ser fryns, som du mener er i strid med YouTubes retningslinjer for fællesskabet (herunder seksuelt, voldeligt eller hadefuldt indhold, misvisende tilbud eller spam), kan du rapportere det ved at klikke på Rapportér fryns på skærmen med tilbud efter at have klikket på knappen Bliv medlem (eller Se fryns, hvis du allerede er medlem).

Oplysninger om privatliv

Synlig medlemskabsstatus

Når du bliver medlem af en kanal, bliver de følgende oplysninger offentligt tilgængelige på YouTube, og de kan blive delt af kanalen med tredjepartsvirksomheder:
  • Din kanals webadresse
  • Navnet på din YouTube-kanal
  • Dit profilbillede
  • Hvornår du blev medlem af kanalen
  • Dit medlemskabsniveau
Bemærk! Kanalen kan dele disse oplysninger med en lille gruppe udvalgte tredjepartsvirksomheder for at levere kanalens fryns.

Sådan kan dine oplysninger blive brugt

Andre seere kan muligvis se de oplysninger om dig, der er nævnt ovenfor. De oplysninger, der deles, kan afhænge af den kanal, du er medlem af. Denne liste er ikke udtømmende:
  • Alle medlemmer har et synligt badge, der vises ud for deres kanalnavn i kommentarerne og chatten.
  • Hvis du bliver kanalmedlem under en livestream på den pågældende kanal, sendes der en lysegrøn besked med "Nyt medlem" i livechatten. Dit profilbillede fastgøres øverst i livechatten i 5 minutter, og dit kanalnavn vises, når markøren holdes over billedet.
  • Nogle kanaler føjer måske dine oplysninger ovenfor til en takkeliste i deres videoer. Dine oplysninger kan derudover blive tilføjet på kanalens takkehylde.
  • Nogle kanaler deler måske dine oplysninger ovenfor for at levere en tjeneste (f.eks. adgang, der kun er for medlemmer, til et chatrum, som er hostet af en tredjepartsvirksomhed).

Tjek og fjern adgang for tredjepartswebsites eller -apps

Fjern adgang for tredjepartswebsites eller -apps

Hvis du mister tilliden til et website eller en app, som du tidligere har givet kontoadgang, kan du fjerne websitets eller appens adgang til din Google-konto. Websitet eller appen vil ikke længere have adgang til yderligere oplysninger på din Google-konto, men du er muligvis nødt til at anmode om at få slettet de data, som websitet eller appen allerede har.
  1. Gå til din Google-konto.
  2. Vælg Sikkerhed i menuen til venstre.
  3. Vælg Administrer adgang for tredjepartsapps i panelet Tredjepartsapps med kontoadgang.
  4. Vælg det website eller den app, du vil fjerne.
  5. Vælg Fjern adgang.

Rapportér tredjepartswebsites eller -apps

Hvis du mener, at et website eller en app misbruger dine data, f.eks. ved at oprette spam, udgive sig for at være dig eller bruge dine data på skadelig vis, kan du følge denne vejledning.

1. Gå til sektionen Apps med adgang til din konto på din Google-konto. Du skal muligvis logge ind.
  2. Vælg den app, du vil rapportere og så Rapportér denne app.

Få flere oplysninger om kontoadgang for tredjepartswebsites eller -apps.