Bli medlem eller ändra, avsluta eller ge bort ett kanalmedlemskap

Med kanalmedlemskap kan du bli medlem i en kreatörs kanal och betala en månadsavgift för att få exklusiva förmåner som märken, emojis, community-inlägg, innehåll och annat.

Om du befinner dig i något av de tillgängliga länderna/regionerna kan du bli medlem i deltagande kanaler. Kanalmedlemskap kan ha olika pris beroende på land/region och vilken plattform du använder för att registrera dig.

När du har blivit kanalmedlem kan du utforska hur du använder och hanterar dina medlemsförmåner.

Bli kanalmedlem

Bli kanalmedlem

Så här går du med i en kanals medlemsprogram:
  1. Besök youtube.com eller öppna YouTube-appen.
  2. Öppna kanalen för eller en video av kreatören som du vill stötta. Kontrollera om kreatören har aktiverat medlemskap för kanalen.
  3. Välj Bli medlem.
  4. Ange betalningsuppgifterna genom att följa anvisningarna.
  5. Välj Köp.
Du får ett välkomstmeddelande när transaktionen är slutförd.

Felsöka problem med att bli medlem i en kanal

Det kan finnas flera orsaker till att du inte hittar knappen BLI MEDLEM för en kanal. Här är några exempel:

• Kreatören har inte aktiverat medlemskap för sin kanal.
  • Du eller kreatören är inte i ett land/en region där medlemskap är tillgängligt.
  • Knappen Bli medlem är inte tillgänglig på alla plattformar ännu. Knappen Bli medlem visas bara på kvalificerade visningssidor. Visningssidor för videor som vissa musikpartners har gjort anspråk på är till exempel inte kvalificerade.

Här är några lösningar om problemet är plattformsrelaterat:

• Du kan välja knappen Bli medlem på kanalens startsida.
  • Du kan lägga till /join i slutet av kanaladressen om du vill länka direkt till medlemskapsfönstret.
  • Du kan bli medlem i kanalen på en dator och fortfarande ha tillgång till förmånerna på alla tillgängliga plattformar.

Ändra din medlemsnivå

Uppgradera din medlemsnivå för en kanal

Så här uppgraderar du din medlemsnivå:

1. Öppna kanalens startsida för det medlemskap du vill ändra.
  2. Välj Visa förmåner.
  3. Välj den nivå du vill bli medlem på följt av Ändra nivå.
  4. Välj Uppgradera.
  5. Du får genast åtkomst till den högre nivån vid köp.
    1. Prisinformation: Du debiteras endast skillnaden i pris för nivåerna, ett justerat pris, för det antal dagar som återstår i den aktuella faktureringsperioden.
    2. Exempel: Om du betalar 4,99 USD och uppgraderar till nivån som kostar 9,99 USD med en halv månad kvar till dess att du ska betala nästa gång debiteras du (9,99-4,99 USD) × (0,5)= 2,50 USD.

Läs mer om hur ändringar av kanalmedlemskapsnivåer påverkar din fakturering.

Nedgradera medlemsnivån för en kanal

Så här nedgraderar du din medlemsnivå:

1. Öppna kanalens startsida för det medlemskap du vill ändra.
  2. Välj Visa förmåner.
  3. Välj den nivå som du vill bli medlem på följt av Ändra nivå.

Läs mer om hur ändringar av kanalmedlemskapsnivåer påverkar din fakturering.

Avsluta ett kanalmedlemskap

Avsluta ett kanalmedlemskap

Du kan när som helst avsluta ett kanalmedlemskap. När du avslutat medlemskapet debiteras du inte fler gånger. Du har åtkomst till medlemsförmåner, som märket, till slutet av faktureringsperioden.
Du kan avsluta ditt medlemskap på en kanals startsida:
  1. Välj Visa förmåner på kanalens startsida.
  2. Välj Inställningar följt av Avsluta medlemskap och förmåner.

Du kan också avsluta ett kanalmedlemskap i avsnittet Köp och medlemskap:

1. Välj din profilbild .
  2. Välj Köp och medlemskap.
  3. Välj det medlemskap som du vill avsluta.
  4. Välj INAKTIVERA.
  5. Välj AVSLUTA MEDLEMSKAPET.

Om du har problem med att avsluta ditt betalmedlemskap kan du läsa mer om hur du felsöker problem.

Obs! Du får ingen återbetalning för den period mellan när du avbryter och när kanalmedlemskapet officiellt avslutas.

Presentmedlemskap

Med presentmedlemskap kan kreatörer eller tittare köpa åtkomst till förmånerna med kanalmedlemskap åt andra under en månad. Tittare måste samtycka till presentmedlemskap från en kanal för att kvalificera sig. När du har samtyckt är du kvalificerad att få presentmedlemskap från kvalificerade kanaler som du har interagerat med nyligen.

Obs! Om du har samtyckt till presentmedlemskap från en specifik kanal tidigare kan du behöva välja att delta globalt för att kvalificera dig för presentmedlemskap på andra kanaler.

Ge bort medlemskap

Ge bort ett medlemskap

Presentmedlemskap erbjuds enligt närmaste högsta prisnivå upp till 5 USD. Om du vill ge bort ett medlemskap måste du titta på en livestream eller premiär på en kanal där presentmedlemskap är aktiverat. Om presentmedlemskap är tillgängligt för kanalen kan du ge bort presentmedlemskap till andra under livestreamen eller premiären:

1. Logga in på YouTube i Android-appen.
  2. Besök den kvalificerade kanal som du vill ge bort presentmedlemskap för.
  3. Titta på kanalens livestream eller premiär.
  4. Tryck på  i livechatten.
  5. Tryck på Ge bort medlemskap .
  6. Välj hur många tittare du vill ge ett presentmedlemskap till.
  7. Slutför transaktionen.

När du har gett bort medlemskap får ditt köp en nedräkningstimer i livechatten under en begränsad tid. Tiden varierar beroende på köpesumman. Kreatören kan avsluta livechatten eller livestreamen innan presenten meddelas, men den skickas oavsett.

Obs! Antalet presentmedlemskap, ditt kanalnamn och din profilbild visas offentligt. Den här informationen kan också vara tillgänglig för kanalen via YouTube Data API-tjänsten och kan delas av kanalen med tredjepartstjänster. Köpet anses vara slutfört när YouTube har gett bort det första medlemskapet till en tittare.

Välja att delta eller inte delta i presentmedlemskap

För att delta i presentmedlemskap måste du vara inloggad med en YouTube-kanal som inte är ett varumärkeskonto. Kontrollera om du har ett varumärkeskonto. Kanalmedlemmar är inte kvalificerade för att ta emot presentmedlemskap just nu.

Välja att delta via livechatt

1. Öppna en kvalificerad kanals livestream eller premiär.
  2. I livechatten:
    1. Välj TILLÅT PRESENTER eller
    2. klicka på den fästa texten Ge bort medlemskap .
  3. Bekräfta att du vill delta genom att aktivera reglaget Tillåt presenter.

Välja att delta via en kanal eller visningssida

1. Öppna en kvalificerad kanals sida eller visningssidan för en video.
  2. Tryck på BLI MEDLEM följt av Mer följt av Presentinställningar.
  3. Bekräfta att du vill delta genom att aktivera reglaget Tillåt presenter.
Obs! Om du blir utvald för ett presentmedlemskap visas ditt kanalnamn offentligt. Den här informationen kan också vara tillgänglig för kanalen via YouTube Data API-tjänsten och kan delas av kanalen med tredjepartstjänster.

Välja att inte delta i presentmedlemskap

Så här väljer du bort presentmedlemskap från en kanal:

1. Öppna Presentinställningar genom att trycka på BLI MEDLEM på en kanal eller visningssida där medlemskap är aktiverat.
  2. Inaktivera Tillåt presenter.

Du är inte längre kvalificerad att få presentmedlemskap från någon kanal.

Få ett medlemskap som present

När en kreatör eller tittare ger bort medlemskap till andra meddelas det i livechatten. Om du har blivit utvald för en månads medlemskap visas en avisering i livechatten och du får en e-postavisering.

Presentmedlemskap återbetalas inte och kan inte lösas in mot kontanter. I alla presentmedlemskap ingår en månads åtkomst till förmåner för kanalmedlemskap och upphör sedan att gälla.

Gör så här om du vill se dina medlemsförmåner och få åtkomst till förmåner:

• Välj fliken Medlemskap på den kanal som du har blivit medlem i, eller
  • välj SE FÖRMÅNER på valfri videosida på kanalen.

Presentmedlemskap är engångsmedlemskap, och du debiteras inte när det har löpt ut. Kontakta support om du vill avsluta ditt medlemskap i förtid. Du förlorar åtkomsten till medlemsförmånerna.

Felsöka problem med att bli medlem eller ändra eller avsluta ett medlemskap

Jag får ett felmeddelande om att YouTube inte kunde verifiera landet när jag försöker bli medlem i en kanal. Hur åtgärdar jag det här?

Om du får felmeddelandet ”Vi kunde inte verifiera landet” måste vi verifiera ditt land innan vi kan visa tillgängliga prenumerationer och nivåer. Du kan testa följande för att åtgärda problemet:

• Anslut till ett annat nätverk.
  • Använd en annan enhet.
  • Bli medlem i kanalen via YouTube-appen.
Obs! Om du använder en VPN- eller proxytjänst hittar du information om hur du inaktiverar den på tjänstens webbplats.