Blokkér videoer i bestemte områder

Disse funksjonene er bare tilgjengelige for partnere som bruker YouTube Studio-innholdsbehandlingen. Kontakt YouTube-partneradministratoren din for å få tilgang.

Noen ganger må du kanskje blokkere videoene dine fra å kunne spilles av i bestemte områder. Hvis du for eksempel bare eier rettighetene til en video i visse områder, kan du ha behov for å hindre at seere utenfor disse områdene kan spille av videoen.

I andre tilfeller kan det hende du har behov for å blokkere videoen fra å kunne spilles av i områder der du eier rettighetene til videoen. Blokkering av videoavspillinger i bestemte områder omtales noen ganger som «oppsetting av geogjerde».

Områder der du har eierskap

Hvis du bare eier rettighetene til en video i bestemte områder, kan det hende du vil hindre at seere innenfor disse områdene kan spille av videoen.

For å blokkere videoer i områder der du har eierskap, må du lage en opplastingsregel. Finn ut hvordan du lager opplastingsregler.

Med en opplastingsregel kan du som partner opprette og laste opp et krav som gir YouTube beskjed om å blokkere videoen din i områder der du har eierskap. YouTube har en forhåndsdefinert regel for blokkering over hele verden, men du kan også opprette en egendefinert regel og spesifisere hvilke områder du vil at videoen din skal være blokkert i.

Områder der du ikke har eierskap

Hvis du bare eier rettighetene til en video i bestemte områder, kan du ha behov for å hindre at seere utenfor disse områdene kan spille av videoen.

Hvis du vil blokkere en video i områder der du ikke har eierskap over den, må du bruke funksjonen «Blokkér utenfor eierskap». Med denne funksjonen kan du bruke en blokkeringsregel som gjelder for alle områder der du ikke har eierskap over videoen, ettersom du ikke kan bruke en opplastingsregel i disse områdene.

Ikke blokkér videoer i områder der du ikke har eierskap over dem, når andre partnere har eierskap over videoene i disse områdene. Hvis du gjør det, blokkeres videoen i områdene der de andre partnerne har eierskap. Finn ut mer om administrering av eierskap over innholdselementer.

Blokkér enkeltvideoer

1. Logg på Studio-innholdsbehandlingen.
  2. Velg Videoer på menyen til venstre.
  3. Klikk på videoen du vil blokkere.
  4. Klikk på Rettighetsadministrering-fanen.
  5. I Eierskap-delen klikker du på Bestemte områder.
  6. Velg et alternativ:
    • Eies i de valgte områdene: Hvis du eier rettighetene til videoen din i noen få områder, velger du dette alternativet. Deretter angir du områdene der du eier rettighetene til videoen, i tekstfeltet. Skill oppføringene med komma («,»).
    • Eies overalt unntatt i de valgte områdene: Hvis du eier rettighetene til videoen din i mange områder, velger du dette alternativet. Deretter angir du områdene der du ikke eier rettighetene til videoen, i tekstfeltet. Skill oppføringene med komma («,»).
  7. Merk av i boksen ved siden av Blokkér videoen utenfor eierskapsområdene dine.
  8. Klikk på LAGRE.
Hvis du angrer på blokkeringer du har angitt for bestemte områder der du ikke har eierskap, kan du kontakte brukerstøtteteamet vårt for å få hjelp.