Videoweergaven buiten je eigendomsgebied blokkeren

De functies die in dit artikel worden beschreven, zijn alleen beschikbaar voor partners die Content Manager van YouTube gebruiken.

Als je rechten op een video alleen in bepaalde gebieden gelden, moet je mogelijk de weergave van de video aan kijkers buiten die gebieden blokkeren. Ben je bijvoorbeeld in de Verenigde Staten en Canada eigenaar van de video, dan kun je de video buiten deze twee landen blokkeren. Deze benadering wordt soms 'geo-fencing' genoemd. Meer informatie over hoe je het eigendom van een item beheert.

Als je wilt voorkomen dat je geüploade video wordt weergegeven buiten de gebieden waarin jij de rechten bezit, markeer je de claim die de video aan je item koppelt, niet het beleid of het item zelf. Deze optie is alleen beschikbaar voor video's die jij hebt geüpload, niet voor door gebruikers gegenereerde content. Lees meer over claims.

Blokkeer een video niet als andere partners in andere gebieden de rechten op de video bezitten. Als je dit wel doet, wordt de video geblokkeerd in de gebieden van de andere partners.

Eén video blokkeren

1. Ga naar de lijst met claims en open de claim op je geüploade video. Als je alleen je eigen video's wilt weergeven, filter je de lijst met claims zodat alleen door partners geüploade content wordt weergegeven.
  2. Op de pagina met claiminformatie klik je op het tabblad Details.
  3. Klik rechtsboven op het bewerkingspictogram .
  4. Vink het selectievakje naast Blokkeren buiten eigendom aan.
  5. Klik op Opslaan.

Meerdere video's blokkeren

Je kunt de claims ook markeren met een bulkactie in Videobeheer.

1. Ga naar Videobeheer en vink het selectievakje aan naast de video's die je wilt blokkeren.
  2. Klik bovenaan op Acties > Meer acties...
  3. Selecteer Blokkeren buiten eigendom.