Estä videoita tietyillä alueilla

Ominaisuudet ovat saatavilla vain kumppaneille, jotka käyttävät YouTube Studio Content Manageria.

Joskus sinun on ehkä estettävä videoidesi näkyminen tietyillä alueilla. Jos esimerkiksi omistat videon käyttöoikeudet vain joillakin alueilla, sinun on ehkä estettävä videon näkyminen näiden alueiden ulkopuolisille katsojille.

Joissakin tapauksissa sinun on ehkä estettävä videon näkyminen alueilla, joilla omistat sen oikeudet. Videon katselemisen estäminen tietyillä alueilla tunnetaan myös nimellä aluerajaus.

Alueet joilla omistat videon

Jos omistat videon käyttöoikeudet vain joillakin alueilla, saatat haluta estää näiden alueiden ulkopuolisia katsojia katsomasta videota.

Jos haluat estää videon alueilla, joilla omistat sen oikeudet, sinun on määritettävä latauskäytäntö. Lue lisää latauskäytännön asettamisesta.

Latauskäytäntöjen avulla voit luoda kumppanin lataamasta sisällöstä vaatimuksen, jolla kerrot YouTubelle haluavasi estää videon alueilla, joilla omistat sen. Voit estää videon kaikkialla maailmassa käyttämällä ennalta määritettyä käytäntöä tai luoda käytännön, jolla määrität tarkemmat estettävät alueet.

Alueet joilla et omista videota

Jos omistat videon käyttöoikeudet vain tietyillä alueilla, sinun on ehkä estettävä näiden alueiden ulkopuolisia katsojia katsomasta videota.

Jos haluat estää videon näkymisen alueilla, joilla et omista videon käyttöoikeuksia, käytä Estä omistajuusalueen ulkopuolella ‑ominaisuutta. Estä omistajuusalueen ulkopuolella ‑toiminnolla voit soveltaa estokäytäntöä omistajuusalueesi ulkopuolella, koska latauskäytäntöä ei voi käyttää näillä alueilla.

Älä kuitenkaan estä videota omistajuusalueesi ulkopuolella, jos toiset kumppanit omistavat videon muilla alueilla. Jos otat tällaisen eston käyttöön, videota ei näytetä toisten kumppaneiden omistajuusalueilla. Katso lisätietoja sisältökohteen omistajuuden hallinnasta.

Estä yksittäinen video

1. Kirjaudu Studio Content Manageriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Videot .
  3. Valitse estettävä video.
  4. Valitse Oikeuksien hallinta ‑välilehti.
  5. Valitse Omistajuus-osiossa Tietyt alueet.
  6. Valitse seuraavista:
    • Omista valitsemillasi alueilla: Valitse tämä asetus, jos omistat oikeudet videoon tietyillä alueilla. Lisää sitten tekstikenttään alueet, joilla omistat videon oikeudet. Erottele alueet pilkuilla (,).
    • Omista kaikkialla paitsi valitsemillasi alueilla: Valitse tämä asetus, jos omistat oikeudet videoon monilla alueilla. Lisää sitten tekstikenttään alueet, joilla et omista videon oikeuksia. Erottele alueet pilkuilla (,).
  7. Laita Estä videon näyttäminen omistajuusalueidesi ulkopuolella ‑asetus päälle.
  8. Klikkaa TALLENNA.
Jos haluat perua omistajuusalueidesi ulkopuolisille alueille asetettuja estoja, pyydä apua tukitiimiltämme.